Wandziu 
czytałam że juka powinna rosnąć w pełnym

wtedy kwitnie...w miejscu zacienionym nie chce kwitnąć. Z tego co zaobserwowałam kwiatostany są co drugi sezon...stara rozeta która przekwitnie ginie a dookoła niej wyrastają nowe sadzonki. Rosną jeden sezon a dopiero w następnym kwitną.
Taju hi, hi to z różami Masz przeboje...czy próbowałaś zabezpieczać cieniówką, taką podwójnej grubości...gdzieś widziałam takie opatulenie na zimę. Zresztą nie ma się czemu dziwić, ostatnia zima przecież była nadzwyczaj zimna. Te kilka dni mrozu wykończyła nawet w Końskowoli całe plantacje róż.
Gipsówkę polecam, rośnie u mnie już bardzo długo...prawie od początku zakładanie rabatek. Rośnie bez problemu...w odpowiednim czasie wycięta i zasuszona zdobi bukiety na różne okazje. Najczęściej gałązki dodaję do wiązanek, pomiędzy kwiatami ślicznie wygląda. Widziałam nasionka gipsówki w sklepie ogrodniczym, w białym i lekko różowym kolorze. Ta na fotce ma rozpiętość 1 m.
Gosiu to prawda kamień na skalniaku to prawdziwa ozdoba...szczególnie jak rośliny zaczną przerastać wolne miejsca i wchodzą na kamienie... jutro zrobię fotki, kilka płożących bylin fajnie zadarniło wolne miejsca pomiędzy kamieniami. Macierzanka i skalnica w tym roku najładniej wygląda
Kropelko jaki tam ładny

za jakieś 10 lat jak urośnie żywopłot z iglaków...będzie tło dla innych roślin powinno być ok. Drzewa też urosną, brakuje mi strasznie cienistych miejsc.
Hi, hi o ogrodzeniu nie wspomnę...leży na strychu i czeka na lepsze czasy

Jak ogród ogrodzony to wszystkie rośliny zyskują na jakimś tle, nawet siatka czy sztachety dodają dużo uroku.
Jeszcze kilka roślinek w białym kolorze.

Nie wiem co to jest

może to cząber

Dyptam

Kuklik w białym kolorze.