Mój jednoroczny ogród - zuzia55
- zuzia55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie ! Dzięki za odwiedziny.Ogrodu nie nawoziłam ,bo nawozów nie chciałam,a obornika nie miałam.Dopiero na jesieni przekopię z obornikiem.Natomiast clematis kwitnący jest z ubiełego roku i po przekwitnięciu całkowicie znikł,ale na wiosnę ,aby miec czyste sumienie przesadziłam patyk w inne miejsce a on od razu się zazielenił i zakwitł.Pozostałe trzy mają pąki,chociaż taki z fioletowymi dzwonkami,co miał byc najłatwiejszy w uprawie wygląda najgorzej.Moze faktycznie jak sugeruje Priam należałoby go czymś zasilic.Dzisiaj walczyłam z kędzierzawką u brzoskwiń w sadzie,który mamy na innej działce.Zrywałam zakażone liście jak wyczytałam w poradach.Były w terminie na wiosnę 2 razy pryskane sillitem i nic nie pomogło ,nie wiem czy da się ich ocalic a to 5 drzewek.A może ktoś ma inny sposób na to choróbsko????????????????????????
Witaj Zuzia "podeptałam" dzisiaj po twoim ogrodzie z przyjemnością. Masz tak dużo roślin i tak różnorodnych że mogę śmiało powiedzieć że jesteś zielono zakręcona
Sama nie wiem co pochwalić...piękne roślinki...skalniak - bardzo mi się podoba...rondo - fajne....kominek "czaderski"...ekstra altankę ...pracowitego męża czy może uczynnych sąsiadów.
Macie tyle pomysłów na życie i stworzenie pięknego zakątka że

Macie tyle pomysłów na życie i stworzenie pięknego zakątka że

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Naprawdę ciekawy ogród :P :P tyle roślin
altana,ławeczki super o grilu nie wspomnę
mażę orobini
widziałam też kiwi moje już owocuje ,skalniak musi być chyba ogromny wygląda bosko

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Tak myślałam/ dziękuję za potwierdzenie. Pytałam bo moja sąsiadka mi wciskała, że to Oliwnik....bożena170365 pisze:Liska dyptam( Dictamnus fraxinella )- krzew Mojżesza kwitnie w trzecim roku ,jest cudny ,dostałam mała szczepkę w tym tygodniu od nieznajomego ogrodnika.........
Nieznajomy ogrodnik... fiu fiu.. ładne kwiatki..
z uśmiechami Iza
u liski
u liski