Moje nowe parapety!
- katharos
- 1000p

- Od: 4 sie 2012, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje nowe parapety!
Dawno, dawno temu w moim domu rodzinnym było Epipremnum, i z tego co pamietam mama szczepki do wody wkładała i korzonki rosły , ale w tedy mało kto znał ukorzeniacze
. Możesz zrobić dwie szczepki, dwoma sposobami...forum było by bogatsze o doświadczenie 
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
epi się bardzo łatwo ukorzenia w wodzie i uważam że nie ma sensu kombinowac z ukorzeniaczami
- elcia1974
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Popieram Izę.
Nie ma co kombinowac, bo akurat ta roślinka w wodzie ukorzenia się niezawodnie i bezproblemowo. 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zielony kącik bardzo ciekawie i z rozmysłem urządzony-podoba mi się a co lub kto to jest"bezdomka"???
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- krokusik164
- 200p

- Od: 18 paź 2012, o 22:33
hehehe bezdomka to dyskont z owadem w kropki na logo 
i macie rację! jutro jak się już jasno zrobi to uciacham te szczepki
przyda mi się jeszcze jedna pnąca roślinka! a słyszałam, że one rosną bardzo szybko ;p
i macie rację! jutro jak się już jasno zrobi to uciacham te szczepki
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
- krokusik164
- 200p

no i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami z bezdomki
nie wiem jak będzie kwitł :P będzie niespodzianka 

idąc i z dumą trzymając swą zdobycz w dłoni mówię do męża "chciejstwo zaspokojone" a on na to z kpiną "na najbliższe 10 minut dopóki znów nie wejdziesz na te swoje forum"
jutro idę po jeszcze jednego o ile będzie :/ żałuję, że dziś nie wzięłam go
piękną ogroooomnąąąąą cambrięęę
a tymczasem moja miniaturka szykuje się do kwitnienia :P

idąc i z dumą trzymając swą zdobycz w dłoni mówię do męża "chciejstwo zaspokojone" a on na to z kpiną "na najbliższe 10 minut dopóki znów nie wejdziesz na te swoje forum"
jutro idę po jeszcze jednego o ile będzie :/ żałuję, że dziś nie wzięłam go
a tymczasem moja miniaturka szykuje się do kwitnienia :P

- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Świetnie to ujął twój M
Też zauważyłam, że my się wzajemnie nakręcamy
Człowiek naogląda się tych śliczności, to u jednej forumki, to u drugiej i aż ślinka cieknie. Biorą nas różne chciejstwa: a to hojozy, storczykozy, fiołkozy... itp., itd...
Twój zakup na pewno okaże się strzałem w 10
Bez względu na kolor, wszystkie storczyki są piękne
A ja dziś byłam w B i nawet trzymałam w ręku śliczne Oncidium, ale w porę się zorientowałam, że nie mam kompletnie gdzie go postawić
Poczekam sobie cierpliwie, bo na drugi rok przybędzie parapetów 
Twój zakup na pewno okaże się strzałem w 10
A ja dziś byłam w B i nawet trzymałam w ręku śliczne Oncidium, ale w porę się zorientowałam, że nie mam kompletnie gdzie go postawić
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- krokusik164
- 200p

ja nie wiem jak to robię ale jak tylko pojawia się nowy storczyk to zaraz się miejsce znajduje 
- izabela skula
- 1000p

- Od: 3 sie 2010, o 15:40
widac, że twój mąż zdążył cię już dobrze poznac
oglądałam dzisiaj te ondicia i inne storczykowe cuda, ale po analizie stwirdziłam, że jak je wezmę to na prawde nie będę już miała gdzie obiadu zjeśc 
- krokusik164
- 200p

dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takiego bzika
jakiś czas temu miałam nawet sporą "szkółkę" na środku stołu
bo chwilowo parapety były zajęte innymi zielskami ;p
a mój mąż to mnie aż za dobrze zna
i się śmieje, że zaraz tu się małpy i papugi zalęgną 
a mój mąż to mnie aż za dobrze zna
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
I będziecie Robinsony 
- lbanek
- 200p

- Od: 11 wrz 2012, o 16:40
no tak niektórych to tylko wpuścić do sklepukrokusik164 pisze:no i oczywiście nie wyszłam z pustymi rękami z bezdomki![]()
idąc i z dumą trzymając swą zdobycz w dłoni mówię do męża "chciejstwo zaspokojone" a on na to z kpiną "na najbliższe 10 minut dopóki znów nie wejdziesz na te swoje forum"![]()
no właśnie, ale chyba się jeszcze nie znalazł mądry, który by dobrowolnie bez FONolinka pisze:Świetnie to ujął twój MTeż zauważyłam, że my się wzajemnie nakręcamy
Człowiek naogląda się tych śliczności, to u jednej forumki, to u drugiej i aż ślinka cieknie. Biorą nas różne chciejstwa
wytrzymał dłuższy czas
żeby się dowiedzieć co tam..., a przecież jak czytamy o roślinkach to tylko z pożytkiem
dla nich
i nie trzeba(nie można) kupować
a ze storczykiem życzę oczywiście powodzenia
- katharos
- 1000p

Zakup bardzo udany , ja w B. będę dopiero w niedzielę, do tej pory pewnie zostana puste półki 
- krokusik164
- 200p

masik my będziemy robinsony a kot jak puma będzie skakał po zamio i oleandrze 
lbanek upatrzyłam wczoraj śliczną cambrię
dziś po nią idę! oby jeszcze była
jak coś męża w auto i pojedziemy do jeszcze dwóch B i będę buszować
katharos wątpię, że ludzie rozkupią. raczej boją się storczyków - tym bardziej takich wyglądających inaczej niż typowy fenek
. weźmy takie oncidium... jest prześliczne! a nawet liście ma inne niż on. wolą skrzydłokwiaty! a teraz widziałam, że jest też sterta grudników wystawiona.
lbanek upatrzyłam wczoraj śliczną cambrię
katharos wątpię, że ludzie rozkupią. raczej boją się storczyków - tym bardziej takich wyglądających inaczej niż typowy fenek
- katharos
- 1000p

W niedzielę się przekonam, ale storczyki w mojej B. jakie by nie były schodziły zawsze szybko...jacyś maniacy w mojej okolicy mieszkają