Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Cytrusy,fiołki i inne rośliny Arkadiusa ...

Post »

Piękne zadbane rośliny ;:oj ;:138
Difenbachia,kroton i piękne hibiskusy.Oraz inne,nie wymienione z nazwiska :wink:
Aaaa i śliczny koleus-chyba jeszcze takiego nie mam :roll:
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Jaki obsypany kwiatami grudniczek :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Arku :wit Aloes , Kroton , grudnik ;:215 Cudne i tak pięknie pokazane ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam :wit
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

kwiatek ;:167 gdyby było mnie stać na nadwornego fotografa to namawiałabym Cię na ta fuchę :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Arek kroton mi się strasznie podoba.
U Ciebie ładnie kwiatki rosną,więc dasz radę ;:215 .
Grudnik ładniutki :D
Powodzenia i pozdrawiam. ;:136
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

Święte słowa Miro ;:108 Często napotykamy sprzeczne informacje. Ludzie podają czasami za pewnik informacje gdzieś zasłyszane, gdzieś przeczytane, słowem jedna pani, drugiej pani... a po drodze z igły robią się widły. Jeśli się czegoś nie sprawdziło na własnej skórze ( w tym przypadku na roślince) lepiej nie polecać tego komuś, bo ktoś, kto nie ma doświadczenia, może podejść bezkrytyczne do najgłupszej nawet rady. Np. spotkałam się z takim przypadkiem, gdy jedna forumowiczka poleciła drugiej podlać kwiatek gorącą wodą :shock:

Krotona też kiedyś uśmierciłam; choć w dalszym ciągu podoba mi się ta roślina, raczej następny raz nie zaryzykuję :D
Tobie Arku życzę powodzenia w uprawie, może będziesz tym szczęśliwcem, któremu się powiedzie ;:215
Awatar użytkownika
lbanek
200p
200p
Od: 11 wrz 2012, o 16:40

Post »

ale do pewnych info warto zastosować hasło mojej córy "miej trochę rozumku" ;:14 ,
no chyba że ktoś zupełnie nie ma pojęcia o kwiatach i wierzy ślepo :oops: ,
ja lubię jak info jest poparta odp kilku osób ;:162
Arku piękne kwiaty jak zwykle, powodzenia ;:215
Pozdrawiam Lucyna
Moje roślinki
Moja kolekcja
x-M-8
---

Post »

yyyyyyy "podlać kwiatek gorącą wodą"???? ;:124 ;:124 ;:124
OK jeszcze czegoś takiego nie słyszałem...przecież to zabójstwo dla korzeni.... :evil:
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Łałł, przepięknie zakwitł Ci grudnik a jego sesja zdjęciowa urocza. Ciekawie go pokazałeś,na niektórych ujęciach wygląda jak świąteczny stroik ;:215
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15

Post »

Miro78 pisze:Arek kroton mi się strasznie podoba.Ja robiłem do niego 2 podejścia.Za pierwszym razem wytrzymał u mnie pół roku.Za drugim razem ponad 2 lata może więcej,ale pozbywałem się kwiatów więc poszedł.Niektórzy twierdzą,że to bezproblemowy kwiat...po jakimś czasie czyta się ,ze ten bezproblemowy kwiat pada... ;:131
Z własnego doświadczenia wiem,że kroton podatny jest na przędziorki,jako konserwatysta nie lubi zmian,przeciągów,przenoszenia z miejsca na miejsce,nie lubi gwałtownego spadku temperatur ,nie lubi gorącego powietrza oraz zimnego.Szczerze powiedziawszy to nie widziałem wieloletnich okazów na oczy.
Hm.....u mnie w biurze jest kroton i uwierz mi, że nikt na niego nie chucha :D Do niedawna wiecznie miał zmieniane miejsce, stoi przy oknie, pod którym jest kaloryfer, nie zawsze jest podlany, albo wręcz przeciwnie- często przelany i rośnie :D Co prawda od dołu zgubił liście(chociaż nie wiem czy z wiekiem tak się nie dzieje) i nie jest w całości tak pięknie wybarwiony, bo swego czasu miał za mało słonka, ale jak na warunki biurowe trzyma się bardzo dobrze ;:108
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Nolinko,Jola1313-Jolu,Paula15-Paulinko,TerDob-Tereniu witam Was-
i bardzo się cieszę z Waszej kolejnej wizyty w moim wątku.Dzięki za miłe słowa,zapraszam ponownie i pozdrawiam.

Monikwiaty-Moniko witaj-
Królowo/Księżniczko.Zapewniam Cię,że z pewnością przyjąłbym zaproponowaną przez Ciebie fuchę nadwornego fotografa ale co by na to powiedzieli profesjonalni papparaci,chyba musiałbym z nimi stanąć w szranki .Dzięki za sympatyczne odwiedziny,bardzo miłe słowa i ewentualną propozycję.Pozdrawiam i zapraszam ponownie.

Miro78-Mirku,Nolinko,Ibanek-Lucynko,Paula15-Paulinko witam Was
- dzięki za miłe odwiedziny i cenne wskazówki dotyczące hodowli krotona,na pewno będę z nich korzystał. Dzięki również za ciekawą polemikę jaka się między Wami wywiązała,a która dotyczyła uwag na temat opieki nad tą ciekawą roślinką.Cieszę się z Waszej kolejnej wizyty,zapraszam na ponowną i serdecznie pozdrawiam.

Mmaryla-Marylu
- miło Cię powitać w moim wątku i wyrazić swoją radość za miłe słowa-mamy te same skojarzenia bo niektóre kwiatki mojego grudnika wyglądaja jak świeczki na stroiku. Zapraszam ponownie do siebie,dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
eva-
500p
500p
Od: 24 wrz 2011, o 21:12

Post »

Pięknie rozkwitły Twoje Grudniki, moje mają dopiero pąki ;:333
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Eva-:Ewo witaj
- i nic się nie martw i Twoje grudniki pięknie rozkwitną,lada dzień,godzina,minuta,lada moment.Fajnie,że znowu wdepnęłąś,dzięki za odwiedzinki i miły pościk ;:180 .Zapraszam ponownie i pozdrawiam.

Trzykrotka to moja druga roślinka kupiona za pół darmo razem z alosesem.
Po przyniesieniu jej do domu dokonałem tych samych czynności co po zakupie aloesa: odcięcie uschniętych odrostów,zmiana podłoża i umieszczenie w miarę zdrowych szczepek w słoiku z wodą dla ich ukorzenienia się.

Obrazek ;:3 Obrazek

A to już szczepki z wypuszczonymi korzonkami:

No to jeszcze tylko dwa kolażyki:

Pozdrawiam Wszystkich :wit
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33

Post »

Widzę, że Ty też lubisz ratować biedactwa :wit nie jestem sama :tan
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
x-M-8
---

Post »

Paula15 pisze:
Miro78 pisze:Arek kroton mi się strasznie podoba.Ja robiłem do niego 2 podejścia.Za pierwszym razem wytrzymał u mnie pół roku.Za drugim razem ponad 2 lata może więcej,ale pozbywałem się kwiatów więc poszedł.Niektórzy twierdzą,że to bezproblemowy kwiat...po jakimś czasie czyta się ,ze ten bezproblemowy kwiat pada... ;:131
Z własnego doświadczenia wiem,że kroton podatny jest na przędziorki,jako konserwatysta nie lubi zmian,przeciągów,przenoszenia z miejsca na miejsce,nie lubi gwałtownego spadku temperatur ,nie lubi gorącego powietrza oraz zimnego.Szczerze powiedziawszy to nie widziałem wieloletnich okazów na oczy.
Hm.....u mnie w biurze jest kroton i uwierz mi, że nikt na niego nie chucha :D Do niedawna wiecznie miał zmieniane miejsce, stoi przy oknie, pod którym jest kaloryfer, nie zawsze jest podlany, albo wręcz przeciwnie- często przelany i rośnie :D Co prawda od dołu zgubił liście(chociaż nie wiem czy z wiekiem tak się nie dzieje) i nie jest w całości tak pięknie wybarwiony, bo swego czasu miał za mało słonka, ale jak na warunki biurowe trzyma się bardzo dobrze ;:108
Tak biura,sklepy,salony...
Zależy jak kto "chucha" ;:224
Takie "chuchanie"jest często bardziej szkodliwe.Dziwie się tylko,że jest tyle tematów w diagnostyce skoro tu tylu fachowców. :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”