Proszę o rady bo nic mi do głowy nie przychodzi
Jakie rośliny kaskadowe?
- Dratina
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 28 maja 2008, o 22:07
- Kontakt:
Jakie rośliny kaskadowe?
Szukam roślin kaskadowych, takich które będą ładnie opadać w dół ze szczytu muru. Chciała bym żeby były wieloletnie i jak najbardziej obficie kwitnące. Znacie coś fajnego???
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86

- Kontakt:
- Dratina
- 30p - Uzależniam się...

- Od: 28 maja 2008, o 22:07
- Kontakt:
Irgi, żarnowce i szczodrzeńce są chyba zbyt krzewiaste myślałam o czymś przyziemnym co by się "zlewało" w dół
A tak jak usłyszałam pelargonie to przypomniało mi się o petuniach co prawda będzie je trzeba co roku sadzić ale mają wiele kwiatów. Jak myślicie czy pasowała by im torfowa ziemia? Bo chciałam żeby rosły w towarzystwie rododendronów.
Ewentualnie jeśli znacie coś o podobnym pokroju do petunii niech będzie nawet jednoletnie bo z tych wieloletnich chyba nic takiego nie znajdę.
A tak jak usłyszałam pelargonie to przypomniało mi się o petuniach co prawda będzie je trzeba co roku sadzić ale mają wiele kwiatów. Jak myślicie czy pasowała by im torfowa ziemia? Bo chciałam żeby rosły w towarzystwie rododendronów.
Ewentualnie jeśli znacie coś o podobnym pokroju do petunii niech będzie nawet jednoletnie bo z tych wieloletnich chyba nic takiego nie znajdę.
- krzysiek86

- Kontakt:
- krzysiek86

- Kontakt: