Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Witam sobotnio :wit
Ziemia podmarznięta więc o kopaniu nawet nie myślę, pewnie resztę róż zadołuję. Poobcinałam tylko chore liście z kilkunastu róż a od dołu wszystkie żeby naszykować różyczki do sypania kopców. Niektóre róże mocno trzymają listki i pewnie zostaną im aż do silnych mrozów. ;:173

Anetko tyle mnie te róże kosztowały kasy i zachodu że muszę być z nich zadowolona :;230 innej opcji nie ma :;230
Aniu w szaleństwie różanym nie ma drobiazgów, każdy szleje proporcjonalnie do swoich potrzeb i areałów, trudno żebyś kupowała aż tyle i to takich wielkich róż, bo gdzie byś je wsadziła. ;:173 Ale te Twoje nowe Oczątka są cudne ;:167 http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?n=86228 że też ja tej różyczki nie wypatrzyłam. ;:223
Majeczko jak mogą mi się pokręcić jak każda ma karteczkę ze swoim imieniem. A do tego mam całe masy różnych plików i tabelek z ich imionami i pochodzeniem i wszystkim co ich dotyczy. Jak mania to na całego. :;230
Róże od Louberta ciągle jeszcze przebywają we Francji, tak jak i czeszki. :roll:

Kilka zdjęć z dzisiejszego ogrodu.

Obrazek

Obrazek tam wysoko na sośnie jest pęd róży canina, poszalała troszkę

Obrazek

Obrazek widać ślady bytności szaleńczego kreta

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek te chryzantemy chyba jednak się nie rozwiną a tak chciałam zobaczyć jakie będą miały kwiaty :(
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Piękna jesień!
Mercedes też piękna...spóźniłam się, bo bym stanęła po nią w kolejce :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś jak Ci się podoba Mercedes to tylko zamawiać. :;230 Z tego co wiem to Kamila chce zamawiać wiosną u Petrovica, coś o tym wspominała u siebie. :wink:

Dalszy ciąg jesieni w koło Majkowego już niezielonego domu.

Ciągle kwitnie Clematis Alba Luxurians i wcale nie straszne mu przymrozki
Obrazek

Uwielbiam te puchate kulki
Obrazek

No i oczywiście ostatnie jesienne róże.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek te pąki to pewnie już się nie rozwiną a szkoda bo piękny byłby widok
Dodam że to wszystko dzisiejsze zdjęcia. ;:215
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rety, tyle róż Ci jeszcze kwitnie, w tym moja ukochana Rose de Rescht.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Majka, jak ja Ci zazdroszczę tych ilości róż na które możesz sobie pozwolić. U mnie coraz bardziej się kurczy, a zachcianek mnóstwo.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, szkoda tych pąków, z których już nie zobaczymy kwiatów....Joie de Vivre cudna! zamówiłam sobie wczoraj ;:173
Zachwycił mnie powojnik Alba Luxurians - u nie wszystkie powojniki mają już brązowe liście, przekwitły dawno. Z cięciem czekam do wiosny, ale patrzeć nie mogę na te brązowe kikuty :evil:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie do wiary, jak ślicznie jeszcze u Ciebie wygląda ogród. U mnie już całkiem jesiennie.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu no niektórym jakoś tak się nie spieszy spać, Rose de Rescht ma jeszcze kilka pąków, może rozkwitną , szkoda tylko że już nie pachną tak jak w lecie. :uszy
Beata ale całkiem serio to ja zazdroszczę wszystkim tym którzy mają małe ogrody, tak szybko można je zapełnić i już tylko podziwiać i odpoczywać. ;:170
Kasiek Joie de Vivre czyli Rose of Garden jest tak zmienną różą że mnie ciągle zachwyca, takie maleństwo a wytrwale kwitnie. ;:167
Clematis Alba Luxurians rośnie w takim miejscu że ma dość ciepło a że przycięłam go w lecie do ziemi to teraz przeżywa drugą młodość. Chyba sadzenie po dwa takie same powojniki razem i ścinanie jednego może dać takie śliczne efekty kwitnienia aż do silnych mrozów. Ale rok temu też miał w listopadzie kwiaty. ;:173
Małgosiu czy ja wiem czy ślicznie, rok temu było dłużej bardziej kolorowo, teraz dość szybko kolorowe liście opadły choć chryzantemy dzielnie się trzymają. :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka tyle róż znów sadzisz ;:oj Fajne krzaczki dostałaś i oby tylko przezimowały dobrze .Powojnik kwitnie na całego a Canina chyba straciła miarę ,że tak wysoko zawędrowała .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cornelia jeszcze bardziej mi się podoba :D U mnie oprócz Mary Rose kwitnie jeszcze Gentle Hermione, ale na wściekły róż. I tak się cieszę, bo wciąż obywa się bez przymrozków, więc mogę sprzątać. Róże raczej zadołuję, rabata niegotowa :(
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Z tym sadzeniem powojnikow podwojnie, to tez mi przyszlo do glowy jak scielam Polish Spirit i zakwitl pozniej ze zdwojona sila.... no to dosadzilam mu drugiego i będę ciac naprzemiennie ;:108
Takie puchacze tez mi sie podobaja, moja Hanna takie tworzy i wygladaja zjawiskowo ;:167
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Może i ja zrobię tak z powojnikami?
jakoś u mnie słabo kwitną. Może to ten sam powód co u róż?
Czyli zbyt słabe nawozenie?
No, ale 2 obok siebie na pewno będa dawały fajny efekt
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Beata ale całkiem serio to ja zazdroszczę wszystkim tym którzy mają małe ogrody, tak szybko można je zapełnić i już tylko podziwiać i odpoczywać. ;:170
:wit Majeczko, a gu.... ,a gucio.... :;230 jeszcze nie miałam okazji odpocząć :;230 :;230
w małym jest gorzej, bo musisz się mocno ograniczać co wsadzić :;230 :;230
Ale mi się podoba pomysł na posadzenie dwóch powojników i przycinanie na zmianę jednego z nich, żeby mieć ciągle kwity. Zmałpuję to od Jule ;:oj
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Majka, ta Mercedes też mi się podoba i wpisałam ją do wiosennego zamówienia. Siedzę w chacie, bo miałam postawione bańki.
U mnie pod domem chryzantemki też pięknie kwitną. Wiosną przyjadę po sadzoneczki Twoich. Te bordowe są śliczne.
Majka, będziesz miała przepiękne róże!!! Podziwiam Cię, że nie masz problemu z ich rozróżnieniem. Jak przy swoich paru się gubię!! Mistrzostwo!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj dziewczyny, fajnie się wam zazdrości takich chciejstw jak moje ale która zazdrości tego nawału pracy :? no która chce się zamienić na areały :?
Powoli szykuję różyczki i rabatki do zimy, kolejny dzień obcinania listków i usypywania małych kopczyków , jak na razie. Udało mi się wysadzić bukszpany na tyły dwóch rabatek i troszkę je poplewić i pokopać bo strasznie zarosło ostatnimi czasy. A gdzie koniec tej roboty ;:202 czy któraś z Was go widziała, może Majeczko u Ciebie się zawieruszył mój koniec :?
Z tymi powojnikami to jest fajny pomysł, jak Jula pisała ciachać na przemian i cały sezon będą kwiatki. Gosiu, Majeczko małpujcie do woli, ważne żeby ślicznie kwitły.
Gosiu moje też nie wszystkie obficie kwitły, nawozów chyba miały za mało a i młodziaki co niektóre. Wiosną kupuję kilkanaście na płotek to i wiaderko nawozu do nich zakupię jak nic.

Obrazek

Tu widać ten płotek 10mb, między dwoma pergolami a przed płotkiem ławka stoi. Posadziłam już dwa, włoski Little Nell bo udało mi się kupić z wyprzedaży i atragene Pamela Jackman rosnący w doniczce od wiosny.
Obrazek

Reszta muszę dokupić wiosną a na każdy słupek jakoś śliczną różyczkę czyli powojników minimum 10 i 3 róże pnące. No i nowe zakupy wiosenne jak znalazł. :;230

Ewa z tymi przymrozkami to macie w tym roku chyba ulgę, u nas dopiero druga noc bez mrozika i oby tak jeszcze tydzień potrwało albo dwa, to może uda mi się posadzić reszta róż bo podobno czeszki już w drodze. ;:65
Jadziu ano sadzę i końca nie widać bo kiedy one wszystkie dojadą do mnie :roll:
Tosia zdrowiej bo działeczka czeka. ;:168
Przyjeżdżaj wiosną, na pewno coś dostaniesz.
Rozróżnić je nie mam problemów bo każda ma swoje imię na karteczce wypisane, to jak robię zdjęcie róży to i napis na karteczce też. ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”