Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD

Post »

ale śliczny inwentarz Ci po podwórku biega :O gdzie nasionka kupiłaś ? :D i ile się czeka na pierwsze jajka? :P
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p
Od: 12 cze 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu dziękuję za wybaczenie :wink: a o grzańcu nie pomyślałam ;:131 doprawdy nie wiem dlaczego.. ;:223 :;230 ale to doskonały pomysł bo daaaawno tego nie próbowałam a na zimne dni nie ma nic lepszego ;:215
Arletko kochana TE NASIONKA :;230 a raczej juz siewki :;230 kupowałam na takim 'forum miłośników ptaków' co się zwie ''woliera' :wink: od młodego hodowcy a na pierwsze jajka czeka się bardzo różnie ,zależnie od urozmaiconego karmienia ale i rasy kur bo jedne mogą zacząć po 4,5 miesiącach a inne po 7-8 przy takim samym karmieniu i długości dnia .

To mój Stefanotis aktualnie :D rozplątałam go dzisiaj z drabinki aby zobaczyć jak idzie ten nowy pęd i sprawdzić czy ma tam jakiś dojrzały koniec do ucięcia bo gdzieś na forum czytałam ,że któraś forumka z powodzeniem ukorzeniła Stefanka ale nie wiem jaka to była pora i w jakim stopniu zdrewniały pęd cięła .U mnie tego młodego ,sprężynkowego chyba nie da się ukorzenić teraz :( ..no chyba,że ktoś próbował i doradzi co robić?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Witaj Iwonko ;:196 kochana Grudniczki od Ciebie maja już pączuszki ;:138 ;:138 ;:138
a Hortki przyjęły mi się i maja już młodziutkie listeczki ;:167 dziękuję ;:167
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Majeczko witaj kochanie ,,dawno Cie nie było ;:196 nawet nie wiesz jak się cieszę :tan :tan :tan tak myslałam i nawet chyba Ci pisałam o tych grudniczkach,że mogą puścić pączuszki..dziękuję Majeczko za tę wiadomość ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonko Ty go lepiej nie tnij teraz, jest za młody.. ciachnij wiosną albo na druga jesień,żeby się rozrósł dopiero..szkoda kwiatuszka..
:wit
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

ale ładnie rośnie ci stefan! kurde mój stanął w miejscu :evil: i ani me ani be! :evil:
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13

Post »

Iwona u Ciebie jest wszystko :shock:
Jak TY kobieto to ogarniasz ? Podziwiam ;:138
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Kasiu też tak myślę bo szkoda chyba ucinac cały ten młody az do starszego miejsca ,,lepiej zaczekać tym bardziej,że on rośnie bo stoi na poludniowym oknie :)
Arletko a wiesz ...mój tez stał jakiś czas i przestałam go podlewać ,tyle tylko co malutki kieliszek raz na 4-5 dni i o dziwo zaczął rosnąć :tan
grazia72 witaj u mnie :wit bardzo dziękuje ale wszystkiego nie mam za to mam jeszcze kilka chciejstw i taki wieeeelki taras jak Twój by mi sie przydał :;230 aa...ogarniam ,,czasami mam bół głowy od tego wszystkiego ale nie mam chandry i jest ;:215 :;230
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

no to teraz Arletka zrządza Stefankowi SUSZĘ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Stefanotis bardzo urodny-wiadomo jaki Hodowca ;:215
Pozdrawiam :wit
Klaudia470
50p
50p
Od: 11 lut 2012, o 14:55

Post »

Piekne masz roslinki :)
Radość z kwiatów, to resztki raju w nas...
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Iwonko
Właśnie przejrzałam Twój wątek i przede wszystkim musze Ci pogratulowac fantastycznej ręki do azalii. ;:180
Nie każdemu te kwiaty tak ładnie rosną i to po kilka lat tak pięknie kwitnąc. ;:138
Ja miałam raz azalię, śliczną, którą dostałam od M i niestety ja swoją wysłałam do krainy wiecznych kwitnień. ;:145
Było to z dobrych 10 albo nawet i 12 lat temu, a ja ciągle boję się spróbowac ponownie. Taka trauma jakaś, czy cuś ;:223
i wolę je bezpiecznie podziwiac u innych. ;:224
Spodobała mi się też kolekcja niedośpianów i koleusków. Lubię ich piękne ciapate listki, ale sama mam za mało
słoneczka i miejsca dla nich. Ale jak miło można nimi nacieszyc oczy np. u Ciebie. ;:333
Będę zaglądac regularnie. ;:108
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

ja swojego Stefana dziś przestawiłam :D będę obserwować :D został przeniesiony z kwietnika na parapet :> zobaczymy co teraz :D
Awatar użytkownika
IkaD
1000p
1000p

Post »

Arku ponownie :wit bardzo mi miło że zaglądasz w moje progi i dziękuję za miły komentarz ;:180 pozdrawiam Cię i zapraszam ponownie..
Klaudio470 :wit witam Cię serdecznie i dziękuje bardzo ;:196
elcia1974 Witaj kochana :wit nie bój się spróbować jeszcze raz kupić azalię bo są nawet niedrogie i dostępne w wielu kolorach a tajemnica ich uprawy jest taka,że przynosząc do domu pierwszy raz stawiamy ja w najchłodniejszym miejscu i po kilku dniach wnosimy już do cieplejszego pokoju.Chodzi o to ,żeby ją przyzwyczaić do temperatury mieszkania stopniowo .Po kwitnieniu , wiosną wystawić na dwór albo na balkon ale nie na bezpośrednie słońce żeby nie popalić wydelikaconych przez zimę listków [można zastawić czymś albo wystawiać dopiero wtedy ,kiedy nie ma słońca ] a na noc wnosić do mieszkania .Potem ,kiedy ciepła już będzie wiosna to może stać do jesieni ale nie na pełnym słońcu i wnosić do domu już z pąkami.Ja podlewam deszczówką a zimą wodą ze śniegu ale przegotowana i odstana woda też wystarczy.Czasem dodaję nawozu do kwitnących.Powodzenia i zapraszam oczywiście ,kiedy tylko masz ochotę mnie todwiedzic;:196
Arletko ;:108 teraz obserwuj i podlewaj ostrożnie nie mocząc nawet całej ziemi w doniczce bo kiedy wypuści młode listki to zaczną zaraz żółknąć jeśli będzie zbyt mokra ;:196

No a teraz małe podsumowanie moich aktualnych kwitnień ...może nie zdążę wszystkich fotek naraz wstawić to wstawię póżniej..

klonik
Obrazek

nawet komarzyca po przycięciu zakwitła

Obrazek

azalie jeszcze nie wszystkie rozwinęły pąki

Obrazek
Obrazek

bugenwilla już nie tak obficie jak latem ale chociaż tyle...

Obrazek

cdn...
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Komarzyca :)
Mam malusią a nie wiedziałam jak się nazywa, miałam pytać ale już nie muszę :tan
A klonik ładny, ostatnio na targu widziałam ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”