Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

edulkot pisze:Ponieważ tą listą wzbudziłam takie emocje to trochę namieszam w kolorach i zaznaczę te które już mam albo już za parę dni będą u mnie. Niebieskim oznaczone te które mam a czerwone to te które muszę mieć i będę miała już niektóre na pewno w przyszłym roku...."

nic nie mówisz a ja mam Wenzel i Ovid :) a sporo z Twoich chciejstw zaokulizowanych :)
Też chcę sobie zgromadzić kolekcję Geschwinda, a potem czeka Bohm :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dziękuję za stronę do poczytania o różach ;:196 Nie dziś, bo padam z nóg, ale spędzę kilka chwil na czytaniu :wink: Cały dzień w ogrodzie, choć bez efektów...
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja studiowanie tez zostawie sobie na dlugie zimowe .... tyle, ze ja osobiscie juz nie powinnam nic studiowac :;230
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam po ciężkim dniu :wit ale szczęśliwa jestem bardzo :heja
Naszykowałam kolejne doły i zostało mi tylko 3 (słownie trzy) do wykopania. I przyjechały różyczki od Petrovica i od Kamili. ;:138
Śliczne i dorodne, z długimi korzeniami i dobrze rozgałęzione.
To są serbinki
Obrazek

A to od Kamili
Obrazek

Nie miałam czasu je focić osobno bo uwijałam się z tym kopaniem. Teraz moczą się w beczce i w wiadrach a jutro je trochę porozdzielam.

Kamilo dzięki. ;:196
Pani Szlązkiewicz pisze:
edulkot pisze:Ponieważ tą listą wzbudziłam takie emocje to trochę namieszam w kolorach i zaznaczę te które już mam albo już za parę dni będą u mnie. Niebieskim oznaczone te które mam a czerwone to te które muszę mieć i będę miała już niektóre na pewno w przyszłym roku...."

nic nie mówisz a ja mam Wenzel i Ovid :) a sporo z Twoich chciejstw zaokulizowanych :)
Też chcę sobie zgromadzić kolekcję Geschwinda, a potem czeka Bohm :)
Ja nic nie mówię bo niby skąd mam wiedzieć że masz na zbyciu , chyba że jakąś informację przeoczyłam. ;:oj
Skoro masz je zaokulizowane to zgłoszę się do Ciebie za rok bo chyba tyle potrzeba różyczce na dobre zrośnięcie i rozrośnięcie. A te dwie to możesz mi podesłać w wolnej chwili albo przetrzymać do wiosny, proszę ;:180
A dla Wenzel dołek gotowy bo jakoś tak wyszło mi więcej dla takich czerwonych ślicznotek. :;230

Małgosiu to już zapraszam na zwiedzanie ale dopiero za przynajmniej dwa lata. ;:196
Ambicje mam żeby nie były u mnie takie róże jak prawie w każdym ogrodzie, tylko takie oryginały. :;230

Agnes bo mam takie ambicje żeby mieć oryginalną różankę i to z jak najmniejszą obsługą, większość róż to terminatorki które po roku powinny same sobie radzić. Te kilkadziesiąt Souvenirów do obsługi w zupełności mi wystarczy. ;:108

Osia szkoda tylko że dość sporo róż Geschwinda nie pachnie, wśród Souvenirów też takie bywają ale za to będą czarować swoimi kwiatami. ;:170

Majeczko czerwony kapturek Kordesa jest śliczny i sama się nad nim zastanawiałam, może kiedyś jako dodatek do całości. ;:173

Ewa majowa na czytanie będziemy miały całą zimę, teraz trzeba ogród naszykować do zimy i posadzić różyczki więc jest czym się zająć. Jak bez efektów ;:202 pewnie coś robiłaś tylko że mało widoczne, idę zobaczyć coś to działała. ;:65

Julek studiowanie nie szkodzi, gorzej jak chciejstwa biorą górę nad rozsądkiem. :;230
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

W przyszłym tygodniu będziesz mieć co robić - dostałam wiadomość od Louberta że wysyłają nam róże.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu i dobrze że wysyłają. Jak zacznę sadzić to polecę po kolei dołki i wszystko od razu posprzątam i zasypię a tak miałabym poskakane na rabatach. Dzięki. ;:196
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie ma sprawy - też czekam na swoje i mogliby je już przysłać.
Awatar użytkownika
Pani Szlązkiewicz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2006, o 18:51
Kontakt:

Post »

Loubert będzie mniejszy niż Twoje Serbki na zdjęciu, więc nie będziesz miała za dużo roboty :) Do mnie przyszły dość nisko przycięte.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Super widok ;:138 . A jakie piękne korzonki :tan .
Ja swoje sadziłam wczoraj, synami :;230 . Muszę prowadzić obserwacje jaki to będzie miało wpływ na wzrost :;230 .
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj był przymrozek i wodę w wiadrach troszkę ścięło ;:202 mam nadzieję że różyczkom to nie zaszkodziło bo inaczej to się chyba zapłaczę na śmierć ;:145 a nie zapowiadali przymrozku ;:185

Gosiu chyba będę już sadzić bo te przymrozki nie są za dobre, nie będę czekać na Louberta. A doły czekające na różyczki chyba poprzykrywam słoma żeby nie zamarzały.
Kamilo przyznam się że nie przepadam za różami nisko przyciętymi, wolę sama je przyciąć. Rok temu sadziłam od Schultheisa takie niskie i większość nie przeżyła. ;:185
Aniu ja staram się nie sadzić w pełnię i nów choć wczoraj kopałam doły i wsypywałam obornik. Taka faza księżyca nie wpływa pozytywnie na rośliny i zwierzęta. Mam nadzieję że Twoje róże dobrze będą rosły mimo wszystko. :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przymrozku nie zaobserwowałam, ale zimno dziś okropnie :evil: Na szczęście dłużej muszę zostać w pracy, więc nie będę się martwić, że zmarznę w ogrodzie ;:223 Posprzątałam część jednorocznych, pozbierałam nasiona z aksamitek i onętków, kopać jeszcze nie można.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

A jak się o wpływie księżyca nie wiedziało lub nie wierzy , to też działa :?:
Przeczytałam kilka wątków i nie spotkałam się z takim czynnikiem szkodzącym naszym pięknością ;:202
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju piękne dorodne krzaczki ;:138
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawet chciałam pisać email do Louberta by nam tych róż nie cięli - dostałam wcześniej róże od innej szkółki francuskiej - oni podcięli róże mocniej.
Latem rozmawiałam w Christianem Schultheisem - można u nich napisać że nie chce się mieć ciętych róż i ich nie podcinają - za późno o tym się dowiedziałam.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wlasnie taki jest ambaras, ze jak zaczyna sie studiowac i zaglebiac w materie hihi to chciejstwo przychodzi samo z siebie :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”