Dziękuję !!
Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
-
mm-complex
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 sie 2010, o 18:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kuchenne inspiracje AGNESS cz.2
Przepis skopiowany
Wyglada pysznie ...jutro takie zrobię .A co mi tam .Mam nadzieję ,że wyjdzie ja te muffinki
Dziękuję !!
Dziękuję !!
marzenia się spełniają! Dana
U mnie właśnie studzi się kruche z waniliową pianką i jabłkami.Szkoda ,że nie znalazłam szybciej tego przepisu.Byłby na jutrzejsze urodziny M,ale....co tam za tydzień znów sobota
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To Twój też ma jutro urodziny
Ale ja nic nie robię bo dzieci robią sushi i córka robi babkę gotowaną 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Danusiu wyjdzie na pewno, to błyskawiczne ciasto....można powiedzieć- taki jogurt na gęsto
Aldonko jogurtowiec bez owoców robię z galaretkami pokrojonymi w kosteczkę i dodanymi do masy jogurtowej. Wtedy na wierzch daję całe owoce i zalewam galaretką
A Ty jak robisz???
Kruche z pianką i jabłuszkami też na pewno pyszne
M będzie zachwycony
Eluś cudownie masz z takimi domowymi kuchareczkami, Twoja córcia takie pyszności robi, że aż miło posłuchać. Szczerze gratuluję , mam nadzieję, ze moje córa też będzie tak wspaniale pichcić, na razie specjalizuje się w przeróżnych muffinkach i pizzy, chociaż i przy pieczeniu ciast zawsze bardzo mi pomaga
Przy obiadkach mniej chętnie asystuje

Aldonko jogurtowiec bez owoców robię z galaretkami pokrojonymi w kosteczkę i dodanymi do masy jogurtowej. Wtedy na wierzch daję całe owoce i zalewam galaretką
Kruche z pianką i jabłuszkami też na pewno pyszne
Eluś cudownie masz z takimi domowymi kuchareczkami, Twoja córcia takie pyszności robi, że aż miło posłuchać. Szczerze gratuluję , mam nadzieję, ze moje córa też będzie tak wspaniale pichcić, na razie specjalizuje się w przeróżnych muffinkach i pizzy, chociaż i przy pieczeniu ciast zawsze bardzo mi pomaga
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko wygląda pysznie trzeba będzie zrobić. Mam boróweczki mrożone !
- cantati

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
Aguś, jogurtowiec zanotowany, wygląda przepysznie 
Pozdrawiam, Dorota
do mojego jogurtowca dodaję tylko rozrobioną galaretkę cytrynową,na wierzch polewam czekoladą lub opcjonalnie owoce zalewam galaretką taką jakie mam owoce.Pięknie wygląda ,ale u mnie rodzinka nie lubi galaretek owocowych.Ja zresztą też nie bardzo....Szkoda ,bo takie ciacho pięknie wygląda przy filiżance kawy 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aguś jogurtowiec zanotowany. Moi od czasu do czasu lubią takie "mokszaki".
A próbowałaś może przekładać biszkopt, aby zrobić tort jagodowy?
A próbowałaś może przekładać biszkopt, aby zrobić tort jagodowy?
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- AGNESS

Marysiu mrożone są super, ja też z takich robiłam
Dorotko dzięki
Aldonko czyli podobnie robimy, powiem szczerze, że ja też nie przepadam za galaretkami, ale moja rodzinka bardzo lubi, a szczególnie brat, w młodości ( takiej nastoletniej) musiałam je robić na okrągło, bo wciąż o nie marudził
Ilonko robiłam
, teraz też zastanawiałam się, czy nie zrobić na biszkopcie, ale ze względu na deficyt czasu spowodowany szorowaniem płytek i awarią kanalizacji poszłam na łatwiznę i zrobiłam na herbatniczkach ( można również na biszkoptach) ale tę szybką wersje też bardzo lubimy 
Dorotko dzięki
Aldonko czyli podobnie robimy, powiem szczerze, że ja też nie przepadam za galaretkami, ale moja rodzinka bardzo lubi, a szczególnie brat, w młodości ( takiej nastoletniej) musiałam je robić na okrągło, bo wciąż o nie marudził
Ilonko robiłam
- Ewiczka52

- Od: 1 lut 2012, o 14:52
Agness
Ja uwielbiam takie mokrzaki właśnie i w dodatku mogą być z galaretką .
Skopiowane i czeka na realizację
Szkoda ,bo fotek ciasta nie kopiuję a pięknie wygląda tak kolorowo
Miłej nocki 
Pozdrawiam Ewula
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, wydawało mi się, że widziałam w twoim wątku przepis na Canneloni, ale nie umiem znaleść.....chyba, że coś mi się pomyliło
Możesz mnie poratować jakimś sprawdzonym przepisem na to danie
bo mararon już chyba rok leży,robiłam dzisiaj małe pożądki w kuchni i wpadł w moje rączki 
Możesz mnie poratować jakimś sprawdzonym przepisem na to danie
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Aguś jak ja lubię takie ciasta bez pieczenia
Na szybkie desery na działce mam kilka przepisów ................łącznie z tortami opracowanych
Twoje już zapisane będzie na lato jak znalazł 
- AGNESS

Ewuniu czasami na takie mokrzaki jest szczególnie ochota, głównie w upalne letnie dni. U mnie wyszło jesienną porą, bo miałam sporo jogurtu do zagospodarowania
Reniu przepisu na cannelloni nie podawałam.....podawałam na muszle, z tym, ze nadzienie i sos może być identyczny, różni się tylko kształt makaronu
Ja napisałam przepis z mielonym mięskiem, ale robię również ze szpinakiem z fetą i podsmażonym boczkiem i takie lubię najbardziej
Oto link do muszelek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p2756717
Tu podałam z sosem serowo-śmietanowym, ale robię także pod beszamelem z serem zółtym, a można również pod sosem pomidorowym
Romciu takie ciasta na zimno są pyszne, bardzo je lubię..... wszelkie serniczki np
Ostatnio moja córcia robiła 3bit, to nie zupełnie to samo, bo trzeba ugotować krem budyniowy, ale jest przepyszne i też na herbatniczkach 
Reniu przepisu na cannelloni nie podawałam.....podawałam na muszle, z tym, ze nadzienie i sos może być identyczny, różni się tylko kształt makaronu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7#p2756717
Tu podałam z sosem serowo-śmietanowym, ale robię także pod beszamelem z serem zółtym, a można również pod sosem pomidorowym
Romciu takie ciasta na zimno są pyszne, bardzo je lubię..... wszelkie serniczki np
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Agnieś ale u Ciebie inspiracji kulinarnych...że ja wcześniej tu nigdy nie zaglądałam
Jogurtowiec jagodowy będzie w pierwszej kolejności do wypróbowania...uwielbiam ciacha owocowe i szybkie w wykonaniu
Jogurtowiec jagodowy będzie w pierwszej kolejności do wypróbowania...uwielbiam ciacha owocowe i szybkie w wykonaniu
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, dzięki
dla siebie zrobiłabym ze szpinakiem, ale będę miała gosci a oni mięsożerni więc pokombinuje z mięskiem