Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV
Maryniu,kolory jesieni piekne u ciebie.Też kupiłam dwie takie pierzaste chryzantemki i postaram się je przechować przez zimę.W ubiegłym roku z grobu rodziców wzięłam dwie fioletowe,obcięłam i podlewałam tak jak fuksje,a w kwietniu dałam do gruntu.Kwitna teraz pięknie,a jedna ma co najmniej z 70 cm średnicy.Pewnie tej zimy nie prztrwaja w gruncie,ale nie będę ich wykopywać.
Dzień dobry, Maryniu, w ten wietrzny dzień
Kolory jesieni cudowne... u mnie dziś spadły prawie wszystkie liście, więc już nie ma kolorów do podziwiania...
Udanego dnia!

Kolory jesieni cudowne... u mnie dziś spadły prawie wszystkie liście, więc już nie ma kolorów do podziwiania...
Udanego dnia!
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Marysiu, przesadź tuję Golden Tuffet, bo rośnie w szerz do 1,2 i wcale nie tak wolno. 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Gosiu - ML to moja ulubienica jak ją zobaczyłam przez płot w jakimś ogrodzie kilka lat temu to nie dawała mi spokoju...bardzo mi się podoba i mam ją już w trzech miejscach 
a co do chryzantemy na tarasie to chyba jej będzie za zimno mimo,że pod dachem...ja bym ją zadołowała w ziemi w tej doniczce i dobrze okryła stroiszem ,marketowe chyba są niezbyt zimujące ...
ale spróbować można .
Becia123- miło Cię powitać!Dziękuję za miłe przywitanie w moim wątku i zapraszam jeszcze!
Ewciu - u mnie też jeszcze nie zakończone prace bo ciągle coś tam coś tam...i bardzo rzadko udaje mi się wyskoczyć na działkę a teraz plucha i zimnica i znowu w plecy a dni coraz krótsze i jak cos wypadnie w ciągu dnia to już na działkę nie ma kiedy się wybrać.Bardzo mnie to denerwuje ale mam i inne poważniejsze sprawy na głowie..ot, jak każdy
Małgosiu - może nam się uda je przechować do wiosny bo warte są zachodu mam ochotę na takie fioletowe i też je przyniosę jak przyjdzie pora i jeszcze mam taką drobnokwiatową jasno lila i też jest bardzo ładna i obie są olbrzymie , może po kawałku wezmę do piwnicy i część zadołuję w ziemi mam sporo gałęzi choinkowych to wykorzystam.
Iguś - dzięki bardzo!
ja mam ją pewnie już 3 lata ,tamtej zimy ją obskubały sarny i ciągle jest taka mała
ale przesadzona będzie !
Aguś- u mnie jeszcze na osiedlu jesiennie jeszcze liście nie opadły z klonów a mamy ich dużo i jesień złota jeszcze jest obecna u nas...
Mój CD...
listopadowe widoczki

a to mój wiaderkowy Variegatus

cdn...

a co do chryzantemy na tarasie to chyba jej będzie za zimno mimo,że pod dachem...ja bym ją zadołowała w ziemi w tej doniczce i dobrze okryła stroiszem ,marketowe chyba są niezbyt zimujące ...

Becia123- miło Cię powitać!Dziękuję za miłe przywitanie w moim wątku i zapraszam jeszcze!

Ewciu - u mnie też jeszcze nie zakończone prace bo ciągle coś tam coś tam...i bardzo rzadko udaje mi się wyskoczyć na działkę a teraz plucha i zimnica i znowu w plecy a dni coraz krótsze i jak cos wypadnie w ciągu dnia to już na działkę nie ma kiedy się wybrać.Bardzo mnie to denerwuje ale mam i inne poważniejsze sprawy na głowie..ot, jak każdy

Małgosiu - może nam się uda je przechować do wiosny bo warte są zachodu mam ochotę na takie fioletowe i też je przyniosę jak przyjdzie pora i jeszcze mam taką drobnokwiatową jasno lila i też jest bardzo ładna i obie są olbrzymie , może po kawałku wezmę do piwnicy i część zadołuję w ziemi mam sporo gałęzi choinkowych to wykorzystam.
Iguś - dzięki bardzo!

Aguś- u mnie jeszcze na osiedlu jesiennie jeszcze liście nie opadły z klonów a mamy ich dużo i jesień złota jeszcze jest obecna u nas...
Mój CD...
listopadowe widoczki
a to mój wiaderkowy Variegatus
cdn...

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Gdybym nie wiedziała, to w życiu nie powiedziałabym, ze te zdjęcia są z listopada
Super 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Zgadzam się w 100%sweety pisze:Gdybym nie wiedziała, to w życiu nie powiedziałabym, ze te zdjęcia są z listopadaSuper

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu prześliczne listopadowe różyczki, wyglądają jak w pełni lata, wcale nie widać po nich zimna.....mają wielką siłę przetrwania 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Moje róże tez w pakach, ale nie az tak.
Czyli razem dzielimy miłość do ML. Jest cudny. Nie wiem, czy ja też nie skuszę się na jeszcze jednego.
Będę próbowała przechować mimo wszystko w donicy. To nie były straszne pieniądze. A naprawde nie mam miejsca na dołowanie. Jedyne wolne zostawiłam na zadołowanie róż, bo nie mam dla nich jeszcze stałego miejsca, a licho podkusiło i zamówiłam
Czyli razem dzielimy miłość do ML. Jest cudny. Nie wiem, czy ja też nie skuszę się na jeszcze jednego.
Będę próbowała przechować mimo wszystko w donicy. To nie były straszne pieniądze. A naprawde nie mam miejsca na dołowanie. Jedyne wolne zostawiłam na zadołowanie róż, bo nie mam dla nich jeszcze stałego miejsca, a licho podkusiło i zamówiłam

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zdjęcia zupełnie nie pasują do pogody u mnie-takie wesołe, w tu ciągle pada.
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Miskant wiaderkowy dlaczego ma siedziec w w wiaderku ?.Co przeskrobał,że ma kare?.To małe żółte co tak się nim zachwycałem to "Piechotka nadmorska".Niestety powinna zimować w szklarni gdzie temperatura minimalna będzie +5.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- marpa
Bardzo dziękuję za odwiedziny wszystkim widzialnym i niewidzialnym
chwilę mnie nie było ale to inne sprawy mnie absorbowały a poza tym miałam straszliwe nie chciejstwo w sobie..na działce byłam ostatnio i nie jest najgorzej..dokarmiam systematycznie nornice i karczowniki a one nie zamierzają póki co mnie opuszczać i chyba coraz to nowe zdążają na stołówkę do mnie ...
ale zawzięłyśmy się z sąsiadką i mamy nadzieję,że damy im w końcu radę chyba,że środek renomowanej firmy okaże się być nieskuteczny...
Janku -
dzięki za informacje o piechotce ale gdzie Ty ją namierzyłeś ?.Już siedzi w doniczce i spróbuję ją przechować w piwnicy a jak się nie uda to mówi się trudno .A miskant we wiadrze to profilaktyka
...jak przeżyjemy oboje do wiosny to go z niego wysadzę bo jest to wobec niego zbędny zabieg.
Mój CD...
róże moje ostatnie...

cdn..

Janku -

Mój CD...
róże moje ostatnie...
cdn..

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maryniu niby późna jesień a wciąż można znaleźć coś pięknego w ogródku , co może zachwycić 

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
C.D-Piechotka Gdzie znalazłem ?.Nudy,nudy.Siedziałem w komputrze i szukałem sam nie wiem co.Znalazłem coś co
mi to przypominało-"Astericus maritimus". I to było to.Za kilka dni pan pocztowy książkę przyniósł autorstwa E.Radziula a tam
był opis i nazwa polska.Trafiony,zatopiony.Pędy można też sadzonkować.A teraz o różach.Zawsze myślałem,że to bardzo
delikatne kwiaty.Tymczasem okazuje się,że można dobrać odmiany którym dopiero mróz da radę.Wiosną muszę o nich
pomyśleć.
mi to przypominało-"Astericus maritimus". I to było to.Za kilka dni pan pocztowy książkę przyniósł autorstwa E.Radziula a tam
był opis i nazwa polska.Trafiony,zatopiony.Pędy można też sadzonkować.A teraz o różach.Zawsze myślałem,że to bardzo
delikatne kwiaty.Tymczasem okazuje się,że można dobrać odmiany którym dopiero mróz da radę.Wiosną muszę o nich
pomyśleć.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- marpa
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Róże pięknie kwitną. Chryzantemy także. Czego chcieć więcej?