Muszę kiedyś spróbować tak ukorzenić patyczek w donczce...ale teraz chyba za poźno na próbę?

Siedzę i odpoczywam po wczorajszym pracowitym dniu.
  Siedzę i odpoczywam po wczorajszym pracowitym dniu.  

Bonica na pewno szybko ci się rozrośnie. To piękna róża i jest na prawdę niezastąpiona, jeśli chodzi o kwitnienie
 Bonica na pewno szybko ci się rozrośnie. To piękna róża i jest na prawdę niezastąpiona, jeśli chodzi o kwitnienie  Jak tak czytam o tym ukorzenianiu, to i mnie ochota przyszła
 Jak tak czytam o tym ukorzenianiu, to i mnie ochota przyszła   Strasznie chętnie rozmnożyłabym sobie swoją 'MF', uwielbiam jej fioletowy kolor i obłędny zapach
 Strasznie chętnie rozmnożyłabym sobie swoją 'MF', uwielbiam jej fioletowy kolor i obłędny zapach   A jak przeczytałam, że masz do posadzenia jeszcze około 70 róz, to....
 A jak przeczytałam, że masz do posadzenia jeszcze około 70 róz, to....  

Majeczko...Ty je jeszcze liczysz...? Ile masz już wszystkich razem?
  Majeczko...Ty je jeszcze liczysz...? Ile masz już wszystkich razem?  

Wyczytałam, że William T. Wood to angielski malarz (1877-1958) portrecista kwiatów, który malował m.in róże. Jest jeden problem, ta remontatka została wyhodowana przez Verdiera w 1864r., zatem przed urodzeniem niejakiego W. Wooda
  Wyczytałam, że William T. Wood to angielski malarz (1877-1958) portrecista kwiatów, który malował m.in róże. Jest jeden problem, ta remontatka została wyhodowana przez Verdiera w 1864r., zatem przed urodzeniem niejakiego W. Wooda   Być może więc róża jest dedykowana angielskiemu botanikowi - William Wood (1745 ?1808), o istnieniu którego Verdier mógł już wiedzieć, bo żył przed jego erą
 Być może więc róża jest dedykowana angielskiemu botanikowi - William Wood (1745 ?1808), o istnieniu którego Verdier mógł już wiedzieć, bo żył przed jego erą   

Nie ma bata, z takimi legendami kupuję ją na wiosnę
  Nie ma bata, z takimi legendami kupuję ją na wiosnę