Moje "chwaściory" doniczkowe :)
- Tomek-Warszawa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje "chwaściory" doniczkowe :)
Bardzo fajne i ładne chwaściory
Bardzo ładny jest SCINDAPSUS ARGYRAEUS 
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
bardzo zię cieszę, że kwiatki sie podobają a co do worka na pchły, to jego chyba nic nie rusza ;) fikusa też zjadł! teraz difenbachia stoi na komodzie, więc nie ma do niej dostępu za to ma wiele innych do obgryzaniaNomiMalone pisze:bardzo fajne chwastymnie kalanchoe (takie jak ty ukradłaś od teściowej) padło po miesiącu bytowania w moim domu, a wzięłam od babci bo miała sporo. Jakos nie mam ręki do tego kwiatka. Nowo zakupiony scindapsus będzie bardzo ładna odmianą
![]()
Najbardziej podoba mi się worek na pchły![]()
, chyba od tych roślin taki wypasiony
Co do jedzenia roślinek , to kiedys babcia miała małe kotki i niestety 2 z nich przekąski z difenbachii nie przeżyły, ma w sobie trujące białe mleczko.
próbowałam już posadzić trawkę dla niego ale woli kwiatki doniczkowe
Dziękuję a scindapsus dopiero zamówiony, więc nie wiem do końca co to będzie, ale już nie mogę się doczekać przesyłkiTomek-Warszawa pisze:Bardzo fajne i ładne chwaścioryBardzo ładny jest SCINDAPSUS ARGYRAEUS
- Tomek-Warszawa

- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miejmy nadziej że u Ciebie odżyje 
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
bardzo bym się cieszyła, gdyby odżyła a zwłaszcza jakby zakwitł.. wtedy byłabym wniebowzięta! codziennie będę złazić do piwnicy (obecnie tam koczuje-cieplej niż w altance w ogródku) i będę robić to -
żeby zakwitł i odżył 
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładna prezentacja roślinek.Pozdrawiam 
Arkadius121 - dziękuję bardzo
cieszę się, że kwiaciorki się podobają zwłaszcza, że za dużo koło nich nie skaczę. Raz na kwartał dostają pałeczki nawozowe i dwa razy w roku kąpiel w wannie 
- NomiMalone
- 100p

- Od: 8 sie 2012, o 16:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pomysł z pudełkiem i sianem - rewelacja
ja zawsze męczylam się ze styropianem, ale pudełeczko fajne, tak na szybko i bez komplikacji i wielkiego zachodu.
Tam pod sianem jest jeszcze stara szmata z flaneli czy czegoś podobnego - w latach 90tych panie woźne z mojej szkoły pastowały nimi podłogi
Chciałam wyrzucić, ale jak widac do czegoś się przydały 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
no i roślinek też masz trochę
a Twój M niech nie marudzi - powiedz mu, że podlewać będziesz Ty i niech nie wnika a podziwia
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Toffikowi przydałoby się co nieco odciachać
A miziać niestety nie będę, gdyż życie mi miłe - to kot-morderca jest a ja przez niego wyglądam jak dziecko emo za pan brat z żyletką
Moje roślinki to po każdym "wypadku" miały lepiej niż w spa
A jeśli chodzi o mojego M to jak dziesiaj (tak się kończą moje samotne zakupy!) wróciłam z Biedry to przytaszczyłam po mega okazyjnej cenie Peperomia Veriegata - dwie za całe 2,99 - bo ostatnie były, a M wtedy mi powiedział, że jak przyniosę jeszcze jednego kwiata, to albo mnie do matki wyprowadzi, albo sam się wyniesie, bo nie będzie miał gdzie spać
Takie malutkie i biedniutkie te peperomie były, że mi się szkoda ich zrobiło a poza tym bardzo chciałam mieć taką odmianę
Tak więc polecam Biedrę, gdyż są aktualnie kwiatki w przecenach. Krotona jeszcze musze sobię kupić - mam nadzieję, że jutro jeszcze będzie 
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Agaciu pisze:(...) albo sam się wyniesie, bo nie będzie miał gdzie spać![]()
![]()
(...)
I to na chwilę rozwiązuje problem z brakiem miejsca dla roślinek
Rany gdyby mój chciał tak palnąć.....
hahaha
tylko jak on się wyniesie "do mamusi" to ona mi będzie tak długo głowę suszyć, że będę go musiała wziąć z powrotem
przykuć do klami od samochodu i zaciągnąć siłą do domu 
- masik
- 1000p

- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Kontakt:
Zostaw go kochanieńka w tym samochodzie ( jak go przykujesz do klamki samochodu, to będzie Ci wdzięczny...toż to perwersja, zwłaszcza jak ma się kajdanki z różowym futerkiem), zaciąganie do domu jest przereklamowane.
A ile wtedy wynegocjować można...
Nie wiem czy z tym moim M w takich wypadkach da się negocjowaćmasik pisze:toż to perwersja, zwłaszcza jak ma się kajdanki z różowym futerkiem
A teraz wracam do zielonego tematu
Nowy nabytek

A to jak przekwitnie to będzie skonfiskowane
Hippeastrum a nie Amarylis - dziękuję szarotka66