Mój ogród - Janek, cz.2
-
Grzegorz B
Cześć Janek, wpadłem z rewizytą, sprawdzić co u Ciebie się ciekawego dzieje
NUDY......................., to są faktycznie, ale na pewno nie u Ciebie
Qrczę ty masz fajny mini las w ogródku, mi się bardzo podobają takie ogrody w których jest dużo zieleni, ta barwa jest super i ma tyle odcieni, że na pewno nie wygląda to monotonnie. Widzę, że kwitnących to u Ciebie również nie brakuje
piwonia
a koło niej to azalia ?, fajna barwa.
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Od: 21 paź 2006, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
a co do "lasu" to powstał on dość prosto. Ten ogród to kiedyś był sad (taki mały, ale sad
) no i na miejsce każdego wyciętego owocowego drzewka dziadek sadził iglaka (bo je uwielbiał). No i się zrobiło ich całkime sporo... a teraz staram się jakoś poprzekształcaś tę całą symetrię i dodaję co mogę od siebie 
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jestem Janku.
Niby mieszkasz w centrum miasta ale tego się nie czuje. Wręcz przeciwnie to oaza spokoju. Kolorowo u Ciebie od kwiatów a iglaczki sprawiają wrażenie, że trafiłam do młodego lasku.
W dodatku robisz zdjęcia z wyobraźnią tak, że mogę więcej widzieć.
Jak zwykle chowasz dla nas rarytasiki takie jak " Zieloną wiosenkę" -cudowny jest ten tulipan i niespotykany.
A piwonie to moje ulubione kwiaty z dzieciństwa no i oczywiście Twój niezaprzeczalny HIT serduszka też.
No a migdałek to już bije rekordy popularności na "forumie". Jak wychodowałeś takiego migdałka z takim grubym pniem. Niesamowity i w dodatku ładnie mu fotkę zrobiłeś pod łukiem.
Bardzo mi się u Ciebie podoba.
Z przyjemnoscią będę częściej zaglądać....obiecuję.
Pozdrawiam.
Niby mieszkasz w centrum miasta ale tego się nie czuje. Wręcz przeciwnie to oaza spokoju. Kolorowo u Ciebie od kwiatów a iglaczki sprawiają wrażenie, że trafiłam do młodego lasku.
W dodatku robisz zdjęcia z wyobraźnią tak, że mogę więcej widzieć.
Jak zwykle chowasz dla nas rarytasiki takie jak " Zieloną wiosenkę" -cudowny jest ten tulipan i niespotykany.
A piwonie to moje ulubione kwiaty z dzieciństwa no i oczywiście Twój niezaprzeczalny HIT serduszka też.
No a migdałek to już bije rekordy popularności na "forumie". Jak wychodowałeś takiego migdałka z takim grubym pniem. Niesamowity i w dodatku ładnie mu fotkę zrobiłeś pod łukiem.
Bardzo mi się u Ciebie podoba.
Z przyjemnoscią będę częściej zaglądać....obiecuję.
Pozdrawiam.
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Trzymam za słowo!
cieszę się, że wpadłaś 
To właśnie uwielbiam w mojej dzielnicy. Niby centrum, 15 minut do rynku piechotką, a takie zacisze i święty spokój. Po prostu najlepsze miejsce do mieszkania jakie się może trafić. Migdałek sam się zrobił taki ;p znaczy się tak... zawsze latem przycinam jego pędy o 2/3 i formuję swoistą kulę, no i jak nie ma mrozów w kwietniu to zawsze cieszy oczy. Niestety jest dość wrażliwy na wiosenne przymrozki.
To właśnie uwielbiam w mojej dzielnicy. Niby centrum, 15 minut do rynku piechotką, a takie zacisze i święty spokój. Po prostu najlepsze miejsce do mieszkania jakie się może trafić. Migdałek sam się zrobił taki ;p znaczy się tak... zawsze latem przycinam jego pędy o 2/3 i formuję swoistą kulę, no i jak nie ma mrozów w kwietniu to zawsze cieszy oczy. Niestety jest dość wrażliwy na wiosenne przymrozki.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja podobnie jak Ty
Lubie eksperymenty i zazwyczaj kupowałam jeden krzew i sama robiłam sadzonki.Jednak mam również porażki,np.paulownia i pęcherznica czerwonolistna za nic sie poddają moim próbom.
Za to np tawuły Goldmud i inne bez najmniejszego problemu.
Janku - Twój ogród to ogród z wyższej już półki.
Urządzony ze smakiem co nadają mu iglaki i inne krzewy .
Szkoda,że peonia tak krótko kwitnie ,jest piękna ,nie mam takiej i chyba nie mam już miejsca na nią.
Często zaglądam do Twojego wątku ,nawet wtedy zimą gdy byłes chory a zdjęcia robiłeś przez szybę w oknie.
A jak sie ma Twój doniczkowiec ,który dostałeś od mamy taki czerwonymi koralikami?
Czy rozmnożyłeś go może? Może byśmy sie wymienili na coś?
Wiesz mam kłopot z moja bungewillą w tym roku a jak u Ciebie?

Lubie eksperymenty i zazwyczaj kupowałam jeden krzew i sama robiłam sadzonki.Jednak mam również porażki,np.paulownia i pęcherznica czerwonolistna za nic sie poddają moim próbom.
Za to np tawuły Goldmud i inne bez najmniejszego problemu.
Janku - Twój ogród to ogród z wyższej już półki.
Urządzony ze smakiem co nadają mu iglaki i inne krzewy .
Szkoda,że peonia tak krótko kwitnie ,jest piękna ,nie mam takiej i chyba nie mam już miejsca na nią.
Często zaglądam do Twojego wątku ,nawet wtedy zimą gdy byłes chory a zdjęcia robiłeś przez szybę w oknie.
A jak sie ma Twój doniczkowiec ,który dostałeś od mamy taki czerwonymi koralikami?
Czy rozmnożyłeś go może? Może byśmy sie wymienili na coś?
Wiesz mam kłopot z moja bungewillą w tym roku a jak u Ciebie?
- Janek
- Przyjaciel Forum

- Kontakt:
Moja bugenwilla jest w stanie krytycznym. Nie wiem czy coś z niej będzie. Niestety została lekko przesuszona i dodatkowo zaatakowana przez bliżej nieokreślone robactwo, bodobnie z resztą jak sundavilla. niedawno wyniosłem obie na dwów i mam nadzieję, że się pozbierają. co do mojego soniczkowca to zaczął gubić koraliki i wygląda szczerze dość marnie. ale jak koraliki opadły to zaczynają puszczać nowe roślinki, więc jeśli tylko coś z tego będzie to chętnie się podzielę. ja na razie z tawułami i pęchęrznicą nie mam doświadczenia bo jak zauważyłaś pewnie, niedawno je dopieto posadziłem, ale mają się dobrze jak natenczas. dzięki za odwiedziny i zapraszam ponownie
pozdr
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nie mam dziś zdjęcia mojej bugenwilli ale to same kolczaste gołe pedy.
Wystawiłam do ogrodu już dawno, w pierwszy majowy weekend i dziś dopiero dojrzałam oznaki tego,że żyje !
Zaczęła dostawać przyrosty na najgrubszym pędzie.
Pewnie z Twoja będzie podobnie...
Ja mojej nie zostawiłam na zimę w chłodnym pomieszczeniu ,była tak piekna jesienią,że mi było żal
no to teraz mam za swoje.
No to pa ,miłego wieczoru Janku.
Wystawiłam do ogrodu już dawno, w pierwszy majowy weekend i dziś dopiero dojrzałam oznaki tego,że żyje !
Zaczęła dostawać przyrosty na najgrubszym pędzie.
Pewnie z Twoja będzie podobnie...
Ja mojej nie zostawiłam na zimę w chłodnym pomieszczeniu ,była tak piekna jesienią,że mi było żal
no to teraz mam za swoje.
No to pa ,miłego wieczoru Janku.