Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Zacznę od nalewki(nie wiem,dlaczego :roll: ).Zbyszku,mój sposób jest dobry.Zalewam póżniej wódką a po zlaniu owoce mają moc-ną zdrowotność :wink: Dodaję też do herbaty.Wierzę,że Twój sposób jest dobry,ale już nie chce mi się przyswajać innego ;:185
Grażynko,nawet gdybym nie chciała Cię posłuchać,to musiałabym :;230 Budzimy się rano a tu ...biało.Zawsze mnie to zaskakuje :) Moje wiosenne nasadzenia nie zakwitły.Zachwyciły mnie piękne okazy u Ciebie i ...się zrujnowałam.Czekam zatem na nowy sezon z niecierpliwością.A tak przy okazji,Grażynko,póżniej poprosiłaś o zamknięcie wątku i już masz zamknięty a mnie ignorują.W sumie to się cieszę,że mogę pisać,ale żeby nikt mi nie wyrzucał,że za gruby wątek mam ;:131
Liczyłam na to,że moje kamienie Wam się spodobają ;:215 W nowym wątku pokażę,gdzie je ulokowałam.
Basiu,ja pamiętam,że nieżle kwitł Twój pigwowiec,czemu więc mało owocu :roll Pewnie mniej soku?A druga Basia jak do mnie przyjedzie,to takie a może i większe kamienie dostanie :lol:
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miruś....robisz naleweczkę ? rób,rób....spróbujemy na zlocie ;:138
Moją też malizną czuć....jak Basine :uszy
Zdobyłam kilka owoców i robię....stoją i sok puszczają... ;:172
Kamole chyba słusznej wielkości ;:172
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,to Ty mnie ratowałaś na Zlocie? :wink: Oczywiście,że zabiorę,zakładam,że się uda :D Kolejny Zlot,kolejny smak :D W tamtym roku była aroniowa.
Basiu,mam na oku takie głazy,że hej,tylko nie ma sprzętu ;:131
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Tak Mirka,ja ;:333
Ja mam naszykowaną z czarnej porzeczki na zlot ;:172 ;:136
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

A ja mam z czeremchy ............mam nadzieję że dożyje do zlotu ;:138 Mirusiu kamienie piękne ;:215 Pokazuj nam gdzie je umieścisz ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ślinka cieknie Romciu,oj cieknie,tym bardziej,że nie piłam nigdy o takim smaku ;:152
A ja mam prośbę taką oto.Kupiłam kilka cebul lilii w tym sezonie i nie pamiętam czy powinnam którąś wykopać na zimę ;:24 Coś mi się kojarzy,że tę.Bardzo proszę o radę,bo szkoda by było ją stracić.Cudownie pachnie ;:173
Obrazek
Szukając tej lilii z przyjemnością powspominałam wiosenno-letni ogród i pomyślałam;kurczę,już sporo tego mam :heja
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pogoda pozwala pracować w ogrodzie,kopczykuję więc róże,powojniki,okryłam lilię co do której mam wątpliwości,czy wykopać.Okryję jutro perowskiębo kiepsko się rozrasta,myślę,że zima osłabia jej kondycję.Kupiłam w biedronce czosnek południowy i już szłam go wsadzić,gdy doczytałam,że wrażliwy na mróz i mam czekać do końca maja :shock: Leżały więc biedne cebulki cały sezon w sklepie ale wyglądają zdrowo,więc pewnie nic im nie jest ;:131
Wykopałam mieczyki,dalie(nie miałam na czym oka zawiesić w tym roku :( ),accidanterę.Czy trytomę okrywacie jakoś szczególnie?dostałam kępę i nie chciałabym jej stracić jak te,które kupowałam :( Wyobrażnia nie podsunęła mi jeszcze docelowego miejsca na kamienie :roll:
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Trytomą cieszyłam się tylko dwa lata...jedną zimę przetrwała tylko pod swoimi listkami. W następnym roku najpierw padało a później wyskoczył duży mróz...okrywy ze śniegu też nie było i wszystko jak pociągnęłam od góry to wszystko wyszło zgniłe. Dopiero później gdzieś wyczytałam że jej korzenie w zimie nie lubią wilgoci...bylina ta kojarzy mi się z trawą pampasowa...mrozy znosi ale nie toleruje wilgoci. Miejsce też powinno być chyba zaciszne, u mnie siedziała w przewiewnym miejscu. Do tej pory żałuję że wypadła :( pięknie wyglądała jak kwitła.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakbyś Aniu o moich doświadczeniach pisała ;:108 To samo!Wiosną wyjmuję zgniłe listki :( Nawet pomyślałam,że ją się wykopuje.Dostałam sporą kępkę a dzisiaj na forum spotkałam pięęęęknie kwitnącą ;:173 ...i też tak chcę!Przyłożę się do szczególnego zabezpieczenia ale,przyznasz,nic nie zastąpi pokrywy śniegowej ;:185
Chciałabym pochwalić się pięknie kwitnącym grudnikiem,ale nie mogę jakoś dzisiaj dodawać zdjęć ;:131 Tyle prób już dzisiaj robiłam ;:224
No niestety,innym razem :evil:
Mój ci on cz. 3
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
No udało się ;:138 ;:138 ;:138 Widocznie Fotosik musiał odpocząć ;:131 W taki szary dzień pokażę Wam mojego grudnika.Ugina się od kwiecia i żałuję,że nie kupiłam w różnych kolorach.
Pogoda nadal pozwala na prace w ogrodzie.U mnie ciągle jest co robić ;:108
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mireczko, grudnik fantastyczny ;:215, tyle kwiecia! A czasu Ci zazdroszczę, mnie niestety nie udaje się wyjść do ogrodu, jak wracam z pracy jest już szaro, a po chwili robi się też zimno.
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja czas mam,bo pracę straciłam,ot i cała prawda :(
Mój ci on cz. 3
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Nie no, nie przeczytałam całego wątku ale muszę się wpisać zanim o zamkniesz :;230
Mirko kamienie pięęęękne. Już z niecierpliwością czekam na fotki, gdzie je ulokowałaś ;:108
A co do nalewek to ja robię tak jak Ty i tak jak Zbyszek - obie są rewelacyjne. I często daję pół na pół z miodem i dodaje bp. sok z pomarańczy, troszkę imbiru itp.
Ok, zdążyłam się wpisać, więc teraz mi już nie znikniesz....
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gościć właścicielkę tak pięknego ogrodu to przyjemność ogromna :D Zapraszam ;:180
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Miriam pisze:A ja czas mam,bo pracę straciłam,ot i cała prawda :(

Na pewno coś sobie poszukasz.....a masz już jakieś plany?.....oj co się dzieje w naszym kraju, żeby spokojnie człowiek nie mógł pracować :twisted: Trzymaj się ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”