Moje kwiaty
Re: Moje kwiaty
Dorotak dziękuję za odwiedziny:)
Wiesz niby wszystko jest a jednak nie ma.nie wiem co sie dzieje z ogrodem,kwiatki marne-gorsze niz w zeszłym roku,pomidory mimo,że w szklarni gniją,marchewka i pietruszka tak małe,że nawet nie warto ich wogole podlewać,drzewka owocowe to tylko wisnia miała ładny plon,grusza wogole nie owocuje,sliwa zmarzła,kupione nowe drzewko też liche.ech nie wiem czy warto w to wszystko inwestować.Niby swoje prawie bez oprysków a nic nie ma.Cytrusy też tylko cytryny owocują(maja po 2 owoce).na pewno jesień bedzie czasem porzadkow i wymiany ziemi bynajmniej części na nową,może wtedy cos się zmieni bo obornik nic nie daje.
Wiesz niby wszystko jest a jednak nie ma.nie wiem co sie dzieje z ogrodem,kwiatki marne-gorsze niz w zeszłym roku,pomidory mimo,że w szklarni gniją,marchewka i pietruszka tak małe,że nawet nie warto ich wogole podlewać,drzewka owocowe to tylko wisnia miała ładny plon,grusza wogole nie owocuje,sliwa zmarzła,kupione nowe drzewko też liche.ech nie wiem czy warto w to wszystko inwestować.Niby swoje prawie bez oprysków a nic nie ma.Cytrusy też tylko cytryny owocują(maja po 2 owoce).na pewno jesień bedzie czasem porzadkow i wymiany ziemi bynajmniej części na nową,może wtedy cos się zmieni bo obornik nic nie daje.
A może za świezy obornik jak miałam działke to w drugim roku po oborniku zawsze siałam
świeży nie jest bo dawalismy go z 2-3 lata temu.a problemy z roslinami zwłaszcza warzywami sa od 3-4 lat jak nie dłużej.dlatego nie wiem co jest przyczyną.Jak sie wprowadzalismy 12 lat temu przywiezlismy swierza ziemie-rodzice sie znaja bo nie dość,że wychowali sie na wsi to jeszcze od lat uprawiali działkę(ogrodki działkowe).a jednak cały czas coś nie tak,kupuja warzywa sprawdzone,które uprawiali od lat,probuja innych i nic.
Moniko widze u ciebie że rozmnazałas fiołeczki z listków jak tobie sie to udaje mi zawsze zgnija zdradż jak ukorzeniarz fiołeczki
Dorotak zauwazyła,że najlepszym sposobem jest wsadzenie do kieliszka z woda boadz innego pojemniczka,te ktore wsadzala besposrednio do ziemi na 6 -2 zamiast puszczać listki cały czas ida w korzen,nawet po przesadzeniu
.
Probowalam tez z ukorzeniaczem wsadzilam do rozsadnika 3 listki namoczone w ukorzeniaczu i 3 nie-w zasadzie tak samo szybko pusciły listki wiec nie było znaczenia.
W moich fiołka podejrzewam że sa wełnowce i jutro sie za nie zabieram
,moze wroca do dawnej swietności,niestety to pieruństwo jest prawie na wszystkim-co prawda sobie zaczynam juz z tym radzic ale moje lenistwo psuje efekty hehe
kupie kepy phloxów pisać na pv

Probowalam tez z ukorzeniaczem wsadzilam do rozsadnika 3 listki namoczone w ukorzeniaczu i 3 nie-w zasadzie tak samo szybko pusciły listki wiec nie było znaczenia.
W moich fiołka podejrzewam że sa wełnowce i jutro sie za nie zabieram

kupie kepy phloxów pisać na pv
Jesienią prymulka zrobila nam niespodziankę i zakwitła:)Porzadki w ogrodzie juz rozpoczęte,bardzo malo cebulek przetrwało lato,za to pieknie utrzymały sie cebule mieczyków duże,zdrowe i maja pełno maluszków
.na razie jedna część prawie skończona,niestety wczorajsze kopanie sprawiło,że moj kręgosłup zastrajkował i dzisiaj nie mogę sie ruszać bo wczoraj coś mi strzykło:(
Pokazuję Wam mój fiołkowy świat,zaczęły kwitnąć nowsze nabytki jak ślubny bukiet,strielec elit,niestety nadal strajkują 2 listki juz rok w ziemi i tylko korzenie a liści niet,juz wyciągałam je zmieniałam ziemie i nic:(I trochę kwiatowych rabat,pieknie zakwitły dalie ale tylko 2 odmiany:(reszta bardzo szybko przekwitła,te chętnie wymienię na karłowe odmiany.
No i zbuntowany storczyk,który nie kwitnie,za to szczepka,którą też wtedy kupiłam(vanda)puszcza pęda

-- 30 wrz 2012, o 09:54 --
I jeszcze kilka fotek:)

Pokazuję Wam mój fiołkowy świat,zaczęły kwitnąć nowsze nabytki jak ślubny bukiet,strielec elit,niestety nadal strajkują 2 listki juz rok w ziemi i tylko korzenie a liści niet,juz wyciągałam je zmieniałam ziemie i nic:(I trochę kwiatowych rabat,pieknie zakwitły dalie ale tylko 2 odmiany:(reszta bardzo szybko przekwitła,te chętnie wymienię na karłowe odmiany.
No i zbuntowany storczyk,który nie kwitnie,za to szczepka,którą też wtedy kupiłam(vanda)puszcza pęda

-- 30 wrz 2012, o 09:54 --
I jeszcze kilka fotek:)

- Arkadius121
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepiękne fiołki i ładnie prezentujący się krotek.Pozdrawiam