Moje początki 3
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: moje początki 3
Heniu
jaka tam reklama to szczera prawda.

pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Staram się jak mogę i jak umiem. Widocznie niedostatecznie bo mało mam odwiedzin na wątku - tzn. relatywnie mało.

Chciało by się więcej.

Prawdą jest jednak, że każdy kto zapewni swoim kaktusom i sukulentom minimum warunków jakie wymagają doprowadzi je do dobrego wzrostu i kwitnienia. Jesteś tego wzorcowym przykładem - mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie duuuużo lepiej.

- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Ja co roku walczę cze sobą czy wynieść kaktusy do piwnicy czy nie i jakoś zawsze zostają na parapecie bo jakiś mi żal sie z nimi rozstawać
Może w tym roku sie przemogę...
Może w tym roku sie przemogę...
Powiedz mi prosze jakie warunki stworzyłam crossandrze , jak ją podlewasz? Miałam kiedyś ale pomimo wg mnie prawidłowej pielęgnacji pozasuszała liście i obumarła. 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Moimi faworytami to Krosandra i Róża obie rewelacyjne 

- nuta23
- 1000p
Heniu
chyba każde z nas by chciało mieć codziennie tłumy w swoim wątku. Ostatnio niestety nie mam tyle wolnego czasu. Mój stary kaktusik w tym roku znowu poszedł pod nuż bo trochę wybujał i znowu przypominał maczugę. Tak się kończy podlewanie kaktusów wodą z nawozem do kwitnących. Szkoda tylko, że kwiatuszki utrzymały się tylko trochę ponad tydzień.
Dorotko
mam nadzieję, że ją utrzymam i w przyszłym roku będę mogła pokazać już swoje kwitnienie.
Aniu
u mnie zimą najchłodniejsza jest kuchnia ok. 19* C w piwnicy mam ukrop ponad 25* (uroki piwnicy w bloku) ale go przesuszyłam, wodę dostawał jak zaczynał się u dołu marszczyć a i to tyle co w naparstku. A gdyby nie Heniu to pewnie trzymałabym go zimą w cieplejszym pokoju i z kwiatów były by nici.
Filigranowa27
Krosandrę mam od niedawna i traktuję ją podobnie jak Hibiskus. Stoi naprzeciw okna południowego oddzielona od niego tylko firanką w południe oko zasłaniane jest roletą więc wtedy słońca nie ma w ogóle. podlewam jak przeschnie. póki co trzyma się ładnie i jedyne co opada to przekwitnięte kwiaty.
Celinko
niestety z różyczką się pożegnała bo zjadł mi ją przędziorek.
Powiedzcie mi dlaczego dzieci tak szybko rosną. Jeszcze niedawno mój maluch był synusiem mamusi a już szykuję go do przedszkola, ani się obejrzę jak pójdzie do szkoły. Dobrze przynajmniej, że my jesteśmy ciągle młodzi.

Dorotko

Aniu

Filigranowa27

Celinko

Powiedzcie mi dlaczego dzieci tak szybko rosną. Jeszcze niedawno mój maluch był synusiem mamusi a już szykuję go do przedszkola, ani się obejrzę jak pójdzie do szkoły. Dobrze przynajmniej, że my jesteśmy ciągle młodzi.

moje początki
moje początki
- trzynastka
Ech Renatko nie wiem czemu tak szybko rosną
mój teraz idzie do przedszkolnej 0 choć według ich nowej durnej ustawy musiałby iść do 1 klasy dobrze że choć troszkę to cofnęli ale biedne te młodsze dzieci.. NO i po dzieciach widać jak czas ucieka ...za szybko prawda?

- nuta23
- 1000p
To prawda za szybko. Mój niestety w wieku 6 lat będzie musiał iść do 1 klasy, kretynizm. Chociaż moja siostrzenica jest zachwycona tym, że idzie wcześniej do pierwszaków. Jak na mój gust to skracanie dzieciom beztroski na siłę.
moje początki
moje początki
- trzynastka
mój jest z grudnia jakby szedł do szkoły miałby 5 lat i 9 mcy uważam to za chore.. Do tego moja siostrzenica szła do 1 klasy planowo jako 7 latek i miała już książki niby z poziomem dostosowanym dla 6 cio latków wyobraź sobie odrabiała lekcje dwie godziny jak przychodziła do domu taki nawał pracy dla małych dzieci ! a gdzie zabawa? gdzie beztroska ? od małego wyścig szczurów..
- nuta23
- 1000p
Widocznie nasi "kochani" politycy doszli do wniosku, że nasze pociechy powinny się wprawiać w owym wyścigu jakby nie wystarczył on dorosłym.
Teraz czekają mnie dwie godziny gotowania słoików więc może uda mi się trochę nadgonić wieści na forum.
Teraz czekają mnie dwie godziny gotowania słoików więc może uda mi się trochę nadgonić wieści na forum.
moje początki
moje początki
Hello
Doczekałem się okazałem h. serpensy. Pierwszy raz zakwitła i wygląda tak
:

Jeśli ktoś by chciał mam do zaoferowania 2 odnóżki tej hoji. Najchętniej wymieniłbym się na inną odmianę, bo nie mam pojęcia za jaka cena je sprzedać

Doczekałem się okazałem h. serpensy. Pierwszy raz zakwitła i wygląda tak

Jeśli ktoś by chciał mam do zaoferowania 2 odnóżki tej hoji. Najchętniej wymieniłbym się na inną odmianę, bo nie mam pojęcia za jaka cena je sprzedać

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Piękne kwiatuszki na h. serpens ;)
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fantastyczna h.serpensy.Pozdrawiam