AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.5; I znowu WIOSNA !!!

Post »

Majeczko - i na dodatek ślicznie pachnie ;:108 No i jak to angielka, przewiesza trochę te kwiaty...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aguś , Iga ma rację z tym zrzucaniem liści , poza tym wygląda dobrze i na pewno ładnie zakwitnie.
Fotki z różami piękne.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu, Igo - pocieszyłyście mnie :D Dzięki !
Człowiek cały czas się czegoś uczy :lol:
Czy wszystkie RH tak mają ?

U mnie miniaturowy trzyma się dobrze, i te posadzone przed domem też na razie całe zielone i nie widzę żby liście gubiły.

-- 12 paź 2012, o 22:08 --

Na dobranoc klon w gorącym kolorku :D

'dissectum Garnet'
Obrazek

;:19
Awatar użytkownika
Rudominka
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 21:10

Post »

Spirit of Freedom przepiękna! Nawet jeśli zwiesza kwiatki ;:3
Ostatnio bardzo rzadko zaglądam na FO, ale do Ciebie zawsze - pięknie się zmienia Twój ogród, no i przedogródek wyszedł super :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Mój Garnet wygląda okropnie. U Ciebie ma taki intensywny kolor, a u mnie taki szarobury. Może on nie żyje?
To straszne co piszesz o sąsiadach.
To co oni robią w takim razie?
Chociaz okna też mógłby ktoś przyjechać i umyć ;:224
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I to właśnie kocham w tych klonach - ten ogień w liściach ;:173
A na Rh sie nie znam. 6 tygodni temu zrobiłam drugie podejście i rośnie u mnie Mieszko I, dlatego z wielkim zainteresowaniem poczytałam sobie dyskusję w Twoim wątku.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Aga spokojnie mozesz tam posadzic pare trawek, tyle ze jak mowisz - takie z nizszych. Ja osobiscie posadzila bym tylko jeden gatunek - jakis jasny, biale, krem, zolte. Ale jak chciala bys rozne, to tez nie bedzie zle.
RH podobno tak maja - czytalam kiedys ze zaleznie od odmiany, zrzucaja dolne liscie co 2-5 lat. Do tego im gestrza gora, tym mniej swiatla na dole i proces jest szybszy i tu pokroj ma duze znaczenie. Jak Rh tworzy krzaczki w grzybiastej formie, to dolne liscie szybciej opadaja, niz te ktore maja bardziej stozkowaty pokroj czy kulisty pokroj.
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Moim rh też żółkną dolne liście i już się martwiłam, że coś z nimi nie tak, uffff! A czy skimmia tak samo pozbywa się starszych liści? Bo u niej też widzę coraz więcej żółtych.
Oglądałam w sklepie podobny klonik ale jakoś mne nie zachwycił na tyle, żeby kupić. Twój jest śliczny!
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Moja skimmia jest zielona, zresztą rh też, ale może dlatego, ze jeszcze młode? ;:173

Mnie się bardzo podobają zestawienia czarnych traw z jasnozielonymi, robią fajny kontrast (na którymś zdjęciu w 1 rzędzie widać) ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Agatko, czytałam w necie o strasznych powodziach i podtopieniach po bardzo dużych deszczach w Szkocji, mam nadzieję, że takie nieszczęście ominęło Twoją okolicę, proszę odpowiedz jak najszybciej bo się u mnie w domku zamartwiamy.
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

U mnie RH zachowują się podobnie jedne mniej żółkną a inne trochę bardziej ale zrzucam to na jesień, w zeszłym roku było podobnie. Jednak mój tegoroczny nabytek nie zawiązał żadnych pąków, a o tej porze raczej powinny być już widoczne, tym bardziej że 3 starsze egzemplarze na pewno mają pąki, a jak u Ciebie?
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, pewnie jest tak jak mówią Dziewczyny, ale obserwuj RH, bo u mnie zaczęło się podobnie, a skończyło na śmietniku. Miałam już duży okaz, ale nie pomogły nawet opryski ;:145, teraz mam dwa świeżaki ;:215
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Nie napisze nic nowego: u mnie znowu leje.... maskara z tym deszczem w tym sezonie......
aha - i powiadomienia mi nie przychodzą :evil:

Lulka - mam nadzieję ze dziewczyny maja rację i ze to nic poważnego. RH wydają mi się ogromnie trudne i wymagające w uprawie ;:173 starałam sią jak najlepiej przygotować im stanowisko, i mam nadzieję ze się u mnie zaaklimatyzują...

Aancyk - u mnie w większości pąki są, moze nie tak liczne jakbym sobie życzyła ale coś tam można dojrzeć. Obawiam się jedynie ze jak tak będzie lało to mi zgniję te krzewy....

Beatrice - leje i leje... sa problemy z komunikacją itp, ale moja okolica na razie nie ucierpiała.

Su - Aga, skimmia u mnie też zielona i na razie ciągle w dobrej formie.
Dzięki za linka. Fajne te trawki :) Myslę o jakoś jasnych, może właśnie jasno zielonych - limonkowych ? Muszę też zerknąć co tu mają w sklepach.

Megi - na mojej skimmi na razie nie widzę zmian, ale ściana deszczu za oknem nie nastraja zbyt dobrze co do kondycji roślin.... ;:131
Klony mi się podobają i ten skradł mi serce :)

Jule - chcę posadzić jeden gatunek - to pewne. I taką niewysoką właśnie - tak okolo 20 - 30 cm wysokości max. i koniecznie jasną ;:108 Tylko jeszcze nie wiem jaką :;230
Dzięki za info na temat RH. Jakoś tak wydają mi się dośc trudne w uprawie i posadziłam je dopiero po raz pierwszy. Starałam się przygotowć im jak najlepsze stanowisko, i jak zobaczyłam zółte opadające liście to ;:145
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02

Post »

Witaj Agatko jak to jest u Ciebie ciągle leje a u nas dopiero teraz co nieco pada a tak cały czas była susza. POZDRAWIAM. ;:cm
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mario - u mnie to w zasadzie na palcach można policzyć w tym sezonie dni kiedy nie pada, pogoda fatalna ;:219
Dzis rano miałam zmrożone szyby w aucie.... zimne fronty tez jakoś szybciej niż zazwyczaj ;:218

Sweety - u mnie wiedza na temat RH jak widać tez niewielka, niby coś tam czytałam, przygotowałam im ziemię i stanowisko, ale te żólknące liście mnie zaskoczyły. Myslałam ze to jakoś grzyb i gniją...

Margo - i u mnie juz garnety zrobiły się takie szaro bure a w zasadzie to juz w większosci zgubiły liście... wieje i leje non stop... brrr... nie nacieszyłam się w tym sezonie borowymi klonami....
A sąsiedzi.... cóż.... taki styl życia :D
Z oknami to dla mnie trochę dziwna sprawa... ja rozumiem ze wynajmujesz firmę do mycia okien, ( z różnych powodów) i OK. Ale tu te firmy myja okna tylko z zewnątrz. I nie zawsze nawet przetrą ramę okna. Podjadą, przetrą ona na parterze, podstawią drabinę - z drabiny przetrą okna na pietrze i gotowe. Operacja trwa moze z 15 minut na cały dom :D Nikt tych okien nie otwiera do mycia, i nie są myte od wewnątrz. Więc co to za mycie ? NIe pamiętam stawek za mycie okien, ale kiedyś roznosili ulotki i pamiętam ze wcale nie było to takie tanie ;:224

Rudominko - dobrze ze zajrzałas, bo cię zgubiłam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”