Ogródek to moje drugie życie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie

Post »

slanka-flora pisze:DOROTKA w pracy a ja się chciałem wpisać :!: No nic,może inną razą :wink:
Pozdrowienia,
Sławek
Sławku,mam taka pracę że od czasu do czasu na forum mogę zerknąć :D

-- 15 paź 2012, o 08:33 --
bwoj54 pisze:Jeszcze raz jestem u Ciebie Dorotko! Przeglądając ponownie Twój wątek / musiałam nacieszyć oczy pięknem Twoich roślinek/wpadłam na przepis na konfitury z pigwy/ podal Przemo/. Do tej pory kroiłam je w plastry , zasypywałam cukrem ...sok dodawałam do herbaty. ;:215 A tu przepis na konfiture....sprawdzę..a Ty już robiłaś? Twój Penstemon jest uroczy...chciałam zaproponować wiosną coś na wymianę, ale jak zobaczyłam ilu masz chętnych...to nie wiem czy wypada prosić Cię o to. Co sądzsz :?: ;:180
Konfitury z pigwy nie robiłam,przymierzam się w przyszłym roku,w tym juz mnie leń ogarnął jeśli chodzi o przetwory , co do penstemona,przypomnij sie wiosną , nie ma problemu -dostaniesz
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotka,to ja się też przypomnę wiosną,o penstemonie :!:
Może przez zimę coś padnie i będzie wolne miejsce.
Do miłego,
SŁA
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

slanka-flora pisze:Dorotka,to ja się też przypomnę wiosną,o penstemonie :!:
Może przez zimę coś padnie i będzie wolne miejsce.
Do miłego,
SŁA
Nie ma sprawy-miłego dzionka :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

ale dorodne rojniki masz :) a żurawki jakie piękne :) ;:173
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To już chyba ostatnie zdjęcia,za chwilę nie będzie już co pokazać ;:145
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko co to jest na 12 zdjęciu, ma prześliczne liście i powiedz mi czy jakoś szczególnie dbasz o penstemona na zimę?
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwona0042 pisze:Dorotko co to jest na 12 zdjęciu, ma prześliczne liście i powiedz mi czy jakoś szczególnie dbasz o penstemona na zimę?
Z penstemonem nic nie robię , jakoś zimuje , a kolorowe liście -to pelargonia :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale to jakaś zimująca?Dorotko a sadzonki z niej będziesz robić :oops:
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Witaj Dorotko - przyszłam się przywitać i jestem pod wielkim wrażeniem, masz duży ogród już z historią, ostatnie zdjęcia super /ja jeszcze tak nie umiem wstawiac/. Przeglądając twój wątek natrafiłam na przepis na konfiturę z pigwy, szkoda, że spóżniłam się o 3 dni bo własnie skończyłam przerabiać swoją, a mam tego co roku +-12 kg, ale ja robię w słoiki do herbaty i do nalewki. Moja pigwa tak nie dojrzewa jak u ciebie, jest zielonkawa, ma za mało słońca. Masz super żurawki i tak duzo, moja kolekcja to na razie 30 szt. od lipca, jutro powinnam dostać przesyłkę od Jolanty G.. Pozdrawiam Maria
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwona0042 pisze:ale to jakaś zimująca?
Nie , w gruncie nie przezimuje,chyba żeby ją wykopać i na parapecie przechować jak inne pelargonie,ale ja już dawno przestałam się w to bawić ,wolę kupić raz w roku nowe u ogrodnika a zdobią balkon i działkę cały sezon

-- 15 paź 2012, o 20:02 --
maria.k55 pisze:Witaj Dorotko - przyszłam się przywitać i jestem pod wielkim wrażeniem, masz duży ogród już z historią, ostatnie zdjęcia super /ja jeszcze tak nie umiem wstawiac/. Przeglądając twój wątek natrafiłam na przepis na konfiturę z pigwy, szkoda, że spóżniłam się o 3 dni bo własnie skończyłam przerabiać swoją, a mam tego co roku +-12 kg, ale ja robię w słoiki do herbaty i do nalewki. Moja pigwa tak nie dojrzewa jak u ciebie, jest zielonkawa, ma za mało słońca. Masz super żurawki i tak duzo, moja kolekcja to na razie 30 szt. od lipca, jutro powinnam dostać przesyłkę od Jolanty G.. Pozdrawiam Maria
Bardzo mi miło że mnie wirtualnie odwiedziłaś , 30 odmian żurawek ?? to i tak dużo , moje pigwowe jabłuszka-jak mawia mój M rosną w miejscu słonecznym przez cały dzień :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko a sadzonkę ;:180 ;:180 ;:180 skoro nie wykopujesz to może mogła byś uszczyknąć kawałeczek ;:196
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Dorotko, pytałaś mnie o różyczki. Pewnie, że mają szansę przeżyć, sama mam takie dwie i przeżyły tegoroczną zimę, a sama przyznasz, że nie była łaskawa. Zrób porządny kopczyk, jak temperatury i w nocy i w dzień będą ujemne i powinno być dobrze. :D
Masz śliczną rabatkę wzdłuż ścieżki i pokazujesz piękne jesienne zdjęcia.
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Zajrzałam na chwilkę a tu znowu zakupy ...ach te wyprzedaże :wink:
Co do przezimowania drzewek to ja bym je jednak wkopała prosto do ziemi troszkę by się rozrosły i ładnie by ukorzeniły i może nie trzeba by było ich wykopywać w przyszłym roku bo tak ładnie rosną a jak się wykopie to może nie przeżyją ... ;:224 ;:224
i wiadomo co by się stało ... :wink:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

evastyl pisze:Zajrzałam na chwilkę a tu znowu zakupy ...ach te wyprzedaże :wink:
Co do przezimowania drzewek to ja bym je jednak wkopała prosto do ziemi troszkę by się rozrosły i ładnie by ukorzeniły i może nie trzeba by było ich wykopywać w przyszłym roku bo tak ładnie rosną a jak się wykopie to może nie przeżyją ... ;:224 ;:224
i wiadomo co by się stało ... :wink:
Będę musiała wykopać cokolwiek z nim się stanie to " początek" ogrodu mojego synusia ;:oj

-- 15 paź 2012, o 22:09 --
beata68 pisze:Dorotko, pytałaś mnie o różyczki. Pewnie, że mają szansę przeżyć, sama mam takie dwie i przeżyły tegoroczną zimę, a sama przyznasz, że nie była łaskawa. Zrób porządny kopczyk, jak temperatury i w nocy i w dzień będą ujemne i powinno być dobrze. :D
Masz śliczną rabatkę wzdłuż ścieżki i pokazujesz piękne jesienne zdjęcia.
Tak myślałam żeby im zrobić kopczyk ,ale ściąć je czy zostawić takie jakie są ?

-- 15 paź 2012, o 22:11 --
iwona0042 pisze:Dorotko a sadzonkę ;:180 ;:180 ;:180 skoro nie wykopujesz to może mogła byś uszczyknąć kawałeczek ;:196
To co miałabym zrobić ? nigdy nie pobierałam sadzonek, kiesyś ścinałam pelargonie na krótko,stawiałąm na zimę na parapet i wypuszczały nowe pędy,ale takie jakieś dzikie więc zrezygnowałam z zimowania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”