Pod Jesionem
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem
Żółto, zielono, czerwone - pycha 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- czar_na
- 1000p

- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ale tu fajnie w Twoim wątku ! Muzyki można posłuchać, biodrami pokręcić i nawet się zalkoholizować i jeszcze rybką zagryźć
Ogród masz piękny i kolorowy więc z żalem uznaję ,że Twój podpis i twoja jego reklama nijak się ma do rzeczywistości. Mój dalej 100 lat za Wami i murzynami :P
Hibiskusy masz piękne! W bloku miałam kilka ale chyba się nie dogadaliśmy i przemarzły jednej zimy a teraz przygarnęłam od sąsiadki mamy olbrzyma ale był tak zaniedbany i miał tak kiepski pokrój ,że zrobiłam mu radykalne cięcie. I widzę ,że po kwitnieniu czeka mnie powtórka z rozrywki.
Hibiskusy hibiskusami ale lilie masz CUDOWNEEEEEEEEEEEEE!!! umarłam, ja też takie chce!
ps. no i gdzie te grzyby? pochwal się!
Ogród masz piękny i kolorowy więc z żalem uznaję ,że Twój podpis i twoja jego reklama nijak się ma do rzeczywistości. Mój dalej 100 lat za Wami i murzynami :P
Hibiskusy masz piękne! W bloku miałam kilka ale chyba się nie dogadaliśmy i przemarzły jednej zimy a teraz przygarnęłam od sąsiadki mamy olbrzyma ale był tak zaniedbany i miał tak kiepski pokrój ,że zrobiłam mu radykalne cięcie. I widzę ,że po kwitnieniu czeka mnie powtórka z rozrywki.
Hibiskusy hibiskusami ale lilie masz CUDOWNEEEEEEEEEEEEE!!! umarłam, ja też takie chce!
ps. no i gdzie te grzyby? pochwal się!
- renzal

Czar_na! Witaj! To tylko na zdjęciach tak ładnie wygladało
Zdjęć grzybów nie ma
Delkiwentów było dużo, ale maleńkich i już się suszą
(a część to już nawet pożarta
).
W sobotę ponoć też mamy jechać
Jak lilie się rozrosną chętnie się podzielę.
Zdjęć grzybów nie ma
Delkiwentów było dużo, ale maleńkich i już się suszą
W sobotę ponoć też mamy jechać
Jak lilie się rozrosną chętnie się podzielę.
- czar_na
- 1000p

Eee tam jesteś chyba zbyt krytyczna co do swojego ogrodu. Ja naoglądałam się Mai w ogrodzie i innych pięknych projektów a potem na ten mój ugór patrzeć nie mogę. A przecież każdy kawałek ziemi jest na swój sposób piękny i jedyny w swoim rodzaju. Powoli i my będziemy dumne z naszych areałów
Masz naprawdę dużo! Piękne hosty, niesamowite kwitnące no i imponujące drzewa. Jesiona zazdroszczę jak cholera
ps. też czekam na przepisy!
ps2. no to napiszę ,że lilie masz okropne (żeby nie zapeszyć)
ps3. jaką masz suszarkę do grzybów ? na następny sezon muszę sobie sprawić i nie wiem czy inwestować w coś markowego czy wystarczy taka za mniej niż 100zł.
Masz naprawdę dużo! Piękne hosty, niesamowite kwitnące no i imponujące drzewa. Jesiona zazdroszczę jak cholera
ps. też czekam na przepisy!
ps2. no to napiszę ,że lilie masz okropne (żeby nie zapeszyć)
ps3. jaką masz suszarkę do grzybów ? na następny sezon muszę sobie sprawić i nie wiem czy inwestować w coś markowego czy wystarczy taka za mniej niż 100zł.
- renzal

Sporo jest tu! http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 02&start=0 ale i PW
A suszarkę mam tąk właśnie do 100 z hiermarketu na Au... zobaczymy jak sie będzie sprawować!
Do tej pory suszyłam wszystko w piekarniku, ale jednak miewałam przypadki przypalenia więc mam nadzieję, ze teraz bedzie ok.
A suszarkę mam tąk właśnie do 100 z hiermarketu na Au... zobaczymy jak sie będzie sprawować!
Do tej pory suszyłam wszystko w piekarniku, ale jednak miewałam przypadki przypalenia więc mam nadzieję, ze teraz bedzie ok.
- czar_na
- 1000p

To niech się sprawuje dobrze , bo zamierzam kupić podobną
Piękne grzyby z niej wychodzą prawda? Nie to co moje suszenie na nitkach.
Mnie kusi podwójnie. Uwielbiam suszone jabłka a i fajnie powinno się w niej wysuszyć pomarańcze na choinkę.
Podziękował za przepisy mimo życzenia sracznego

Piękne grzyby z niej wychodzą prawda? Nie to co moje suszenie na nitkach.
Mnie kusi podwójnie. Uwielbiam suszone jabłka a i fajnie powinno się w niej wysuszyć pomarańcze na choinkę.
Podziękował za przepisy mimo życzenia sracznego
- renzal

No nie, jeszcze tu grzybami kuszą
Ostatnio jak byliśmy na działce własnych maślaków nazbieraliśmy. A suszarkę, też taką zwykłą, kupiliśmy parę lat temu mamie i teraz u niej zostawiamy do suszenia... I może w niedzielę z rana uda się też taka wyprawa, ale może do lasu, na prawuski i resztę tych grzybków i podgrzybków
Cantati, od tych forumowych przepisów, z linka co podałaś, to już mam cały czas łapki i jęzor poparzone;) Polecam indyjski ćatnej, przepis 172. A te papryczki z serkiem to gdzie? Bo mnie coś już na ślepka pada, chyba od tych nalewek;)
Cantati, od tych forumowych przepisów, z linka co podałaś, to już mam cały czas łapki i jęzor poparzone;) Polecam indyjski ćatnej, przepis 172. A te papryczki z serkiem to gdzie? Bo mnie coś już na ślepka pada, chyba od tych nalewek;)
- cantati

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziewczyny, rybki, kotlety w kolorach tęczy, a teraz jeszcze grzyby..! Mniam!
Renia, ale się kulinarnie u Ciebie zrobiło
Kusicie, Kochane, kusicie... Chyba w sobotę też polezę się włóczyć po lesie
Sirrah, tego sosu jeszcze nie robiłam, ale kusi mnie od jakiegoś czasu i to bardzo
Przepis na papryczki z serem mam od znajomego, jeśli chcesz to wrzucę na przetworach.
Robiłam tym sposobem i ostre i słodkie - wybierałam najmniejsze pomidorowe.
Renia, ale się kulinarnie u Ciebie zrobiło
Kusicie, Kochane, kusicie... Chyba w sobotę też polezę się włóczyć po lesie
Sirrah, tego sosu jeszcze nie robiłam, ale kusi mnie od jakiegoś czasu i to bardzo
Przepis na papryczki z serem mam od znajomego, jeśli chcesz to wrzucę na przetworach.
Robiłam tym sposobem i ostre i słodkie - wybierałam najmniejsze pomidorowe.
Pozdrawiam, Dorota
Cantati, polecam ten sos. Zostało mi troszkę, za mało na słoiczek i zniknął na zimno do kanapek tego samego dnia. Aż mnie kusi dorobić, ale może jeszcze coś innego zrobię. Tylko już na samą myśl o sparzaniu pomidorów mi się nie chce.. A o przepis na papryczki się uśmiecham:) Mam klęskę urodzaju ostrej papryki
A było tylko kilka krzaczków... z danego rodzaju 
- cantati

- Od: 10 lut 2012, o 17:00
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sirrah, wrzuciłam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p3344425
A sos wypróbuję, jeśli tylko zdążę, w przyszłym tygodniu szykuje mi się wyjazd
A sos wypróbuję, jeśli tylko zdążę, w przyszłym tygodniu szykuje mi się wyjazd
Pozdrawiam, Dorota
-
Monikwiaty
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 23:59
Witaj,ale apetycznie u Ciebie aż ślinka leci
taka suszarka fajna sprawa,ja na razie suszę w piekarniku.
- renzal

Witaj Moniko! Zapraszamy! Tu nie obowiązują żadne zasady, byle było miło
Dom otwarty. Stałych domowników kilku, więc jak gospodyni się czasem zagubi czuj się swobodnie, pij, jedz bo oglądać chwilowo nie ma co, chyba, ze Dziewczyny poratują. Mnie do wstawiania zdjęć u innych namówił Aleksander i jestem zawsze zaszczycona, że Ktoś zechce podzielić sie czymś w tym wątku Dziewczyny
Raz to kwiatek, raz przepis na sos, ale zawsze dużo sympatii i humoru.
-- 11 paź 2012, o 18:53 --
Suszarka nadal w testach, bo ja uparłam się i jednak umyłam grzyby przed suszeniem. Nie lubię jak mi piach zgrzyta w zębach.
Suszę same kapelusze, a ogony obgotowałam i przerobię na farsz do krokietów.
Dom otwarty. Stałych domowników kilku, więc jak gospodyni się czasem zagubi czuj się swobodnie, pij, jedz bo oglądać chwilowo nie ma co, chyba, ze Dziewczyny poratują. Mnie do wstawiania zdjęć u innych namówił Aleksander i jestem zawsze zaszczycona, że Ktoś zechce podzielić sie czymś w tym wątku Dziewczyny
Raz to kwiatek, raz przepis na sos, ale zawsze dużo sympatii i humoru.
-- 11 paź 2012, o 18:53 --
Suszarka nadal w testach, bo ja uparłam się i jednak umyłam grzyby przed suszeniem. Nie lubię jak mi piach zgrzyta w zębach.
Suszę same kapelusze, a ogony obgotowałam i przerobię na farsz do krokietów.
- czar_na
- 1000p

Reniu to ja wpraszam się na krokieta !! uwielbiam a jeszcze taki domowy z leśnymi grzybkami ... ślina mi kapie jak ząbkującemu dziecku!