"Witajcie w mojej bajce" dopiero się pisze , hm.....jesień

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "Witajcie w mojej bajce" dopiero się pisze , hm.....jesień

Post »

Agunia.. ;:4 .od stycznia .... ;:202 ...nie mam siły...oby jeszcze nastała ciepła jesień ...brrr...nawet sie nosa wystawic nie chce ;:145 U mnie mzy i zimnica ...

Ide co pyknac ,moze mi sie poprawi, Aspirynka ładnie zakwitła :roll:
Truskawki posadzew gruncie Agus , mam takie miejce , wychodzi sie z kuchni , tam mam winogrona boróki amerykańskie kilka malin i dwie jagody kamczackie , w nogi im posadze truskawy ,na końcu tego waskiego kawałeczka ziemi chciałam zrobic mały tunelik na pomidoraski :wink: ...
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witam cieplutko Dorotko :wit
Wstawanie rano z łóżka robi się coraz mniej przyjemne, tym bardziej dzisiaj kiedy to na dźwięk budzika moja sunia wtarabaniła się pod kołderkę, zrobiła trzy kółeczka, sapnęła sobie i przytuliła się do mojego boczku wzdychając niesamowicie cieżko i wtulając nos pod moją pachę. Normalnie myślałam, ze nie wstanę tak mi się jakoś cieplutko zrobiło i na ciele i na duszy ;:168
To czekam z kawusią na fotki ;:65
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Roslinki sie taraja...jak moga sie jeszcze wysilaja, piekne sa te póżne kwiaty... ;:167
Angielka nn , wypusciła pęd z 6cioma pakami, ale nie wiem czy zdazy bidulka sie rozwinąć....może :roll:
Nowe cicusy tez jeszcze rozwijaja paki , oby dały radę....

Obrazek

Melody Swing

Obrazek

Aspirynka

Obrazek

Kosmoski ;:167

Obrazek

Sunlight Romantica
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry pomysł, żeby truskawy z towarzystwem były w zasięgu kuchennej ręki...
Nie smutaś się... damy radę i przetrzymamy ten czas ;:196
Dalija, różyce i kosmosy kwitną w najlepsze... nie było przymrozków?
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie Aguś bez przymrozków i nie chcę ich jeszcze długo :twisted:
Jak pomyślę o ogrzewaniu przez...kurka pół roku...to mam dość.....ja sie chyba wyniose z tej Polandii ;:130 jakoś jestem na nie dzisiaj ...chyba lepiej zamilknę :?
x-ag-a
---

Post »

Kochana, ja poważnie myślę o przeprowadzce na Teneryfę... cały rok wiosna, z okresami bardzo przyjemnego i nieuciężliwego upału, zero robactwa, nie myślisz o ogrzewaniu, grubych ubraniach... Raj na ziemi po prostu...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No .....jakbym mogła to juz mnie tu nie ma ,co to za klimat no..zeby pół roku zimna było, przegiecie normalnie :twisted:
Ja zawsze marzyłam o Grecji, albo Kornwalii ;:173 Cóz marzenia się spełniają...wiec do dzieła :uszy
Nie no humor mam dzisiaj ewidentnie do kitu , ide sobie machąc bułeczke z nutellą ,moze co pomoże na te moje mendy....
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

aguniada pisze:Kochana, ja poważnie myślę o przeprowadzce na Teneryfę... cały rok wiosna, z okresami bardzo przyjemnego i nieuciężliwego upału, zero robactwa, nie myślisz o ogrzewaniu, grubych ubraniach... Raj na ziemi po prostu...
Aguś, ale na Teneryfie takiego ogrodu nie będziesz miała ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko jak się ma jeszcze takie piękne kwiaty w ogrodzie to się nie rozpacza tylko je ogląda. :roll: Na rozpacz jeszcze przyjdzie czas. Dla mnie najgorszy jest listopad, grudzień szybko przeleci, potem niestety styczeń, luty , bo najczęściej jest śnieg i mróz. A od połowy lutego już się doczekać nie mogę no i zaczynają się zapełniać parapety :;230 Rano przywitało mnie ołowianym kolorytem i deszczem! Teraz słoneczko zaczyna przebijać się przez chmury. Ptaszki ćwierkają, sikorki piłują jakby czuły wiosnę! Dobrego dnia!
x-ag-a
---

Post »

dorcia7 pisze:
aguniada pisze:Kochana, ja poważnie myślę o przeprowadzce na Teneryfę... cały rok wiosna, z okresami bardzo przyjemnego i nieuciężliwego upału, zero robactwa, nie myślisz o ogrzewaniu, grubych ubraniach... Raj na ziemi po prostu...
Aguś, ale na Teneryfie takiego ogrodu nie będziesz miała ;:oj
Dorciu, tylko to mnie powstrzymuje, wierz mi... z drugiej strony, jak sobie pomyślę o całorocznie kwitnących hibiscusach, bugenvillach, żywopłotach z szefler, bieniaminkach, palmach, to mam chęć na taką zmianę :)
To zimno mnie w Polsce strasznie wkurza... lata czasem nie ma w ogóle, a od października do kwietnia zimnica :twisted: Ludzie na południu Europy są szczęśliwsi...
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja myślę ze to nie kwesta klimatu ,ale podejścia do życia,my Polacy z natury jesteśmy często niezadowoleni,zgorzkniali inne nacje to większy luzik i inne podejscie do zycia , dlatego zawsze powtarzam ze kwiaty i ogrody to zdrowe hobby szczególnie na psychikę jak sie gęba śmieje do tych roslinek to sie zapomina o troskach i szarej rzeczywistości , dlatego ciężko mi w okresie jesienno zimowym,siedzenie w domu,mniejszy ruch a właściwie jego brak,ciemno za oknem,zimno....brrr,nic tylko marzyć o wiośnie i pierwszym wyjsciu do ogródka :D
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu mówisz ...wstrzymac się z rozpacza do listopada tak :wink: Dobra postaram sie jakos podzwignąć emocjonalnie ..letko nie będzie...ale spróbuję :wink: Z Wami jest łatwiej doprowadzac sie do pionu... ;:196 Fakt , sikorek u mnie zatrzesienie, uwielbiam te slicznotki ,mooje klejnociki ogrodowe ;:167 Musze im koniecznie zmajstrować karmnik i wróbelkom ;:108
Dorcia..Agunia za Chiny nie zostawiłaby tego kawałka świata...założę się :uszy Albo z rykiem wielkim
Agus ...powaznie , ja bardzo załuje ,ze keidys nie wyjechałam...do Kornwalii własnie, tam jest wyjatkowy klimat, ciepły prad wiec zim nie ma ....a u nas takie dziadstwo , ta długa zimnica zupełnie nie dla mnie...Narty a i owszem lubie, ale zima w miescie beznadzieja....Z tymi południowcami , to masz rację....szczesliwsi są...Cóz zycie sie toczy , kto wie jak z nami bedzie , ja tam jestem otwarta na takie zmiany ;:oj Juz bym sie mogłą spakowac i mnie nie ma :uszy
x-ag-a
---

Post »

Mówiąc całkiem serio, to byłoby mi ciężko zostawić miejsce, w którym mieszkam. Natomiast oboje z M. twierdzimy, że to wolno toczące się życie, którego trochę zaznaliśmy, w cudownym dla człowieka klimacie, jest bardzo kuszące...
Szczęście i nastawienie do życia ludzi z południa nie bierze się samo z siebie, tak jak i nasze malkontenctwo. Na to niebagatelny wpływ ma ilość słońca.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A może by zacząć się doświetlać co :?: :?: :?:
Zanim nie wyjadę ,to promieniami może na czas zimy sie dzwigać :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj dziewczyny, dziewczyny! A jak tak sobie pomarudziecie to Wam lepiej? Watpię ;:185 Kocham moje miejsce na ziemi i nie mogłabym go zostawić. Gdzie nie spojrzę, to każde kojarzy mi się z tyloma wspomnieniami. Ostatnio pokazałam mojej córci, gdzie szalałam, jak byłam w szkole podstawowej. Las, w którym z koleżanką miałyśmy szałas, potok, w którym prałam brudne rzeczy, by nie dostać w domu za to, że znowu wyglądam jak 'nieboskie stworzenie', skrót, którym biegłam do domu, bo znowu byłam spóźniona, most, na którym tańczyliśmy poloneza po skończonej szkole. A to, że niekiedy szaro, buro i odśnieżania od 5 rano do 1 w nocy? I na południu są bure dni. Zapewniam Was :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”