Monisiu, i dlatego on stoi u mnie w sypialni, jak tylko się obudzę, patrzę na niego i wiem że dzień będzie piękny
Moje storczykowo - Jeanne
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorelo dziękuję :P chyba jednak go obejrzę
Monisiu, i dlatego on stoi u mnie w sypialni, jak tylko się obudzę, patrzę na niego i wiem że dzień będzie piękny
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Milko dziękuję za odwiedziny
Storczyki to naprawdę cudowne rośliny, na początek możesz sobie sprawić phalaenopsis, nie jest zbyt kłopotliwy, chyba większość storczykomaniaków od nich zaczynała
Storczyki to naprawdę cudowne rośliny, na początek możesz sobie sprawić phalaenopsis, nie jest zbyt kłopotliwy, chyba większość storczykomaniaków od nich zaczynała
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Naprawdę polecam, zobaczysz ile radości może sprawić taka roślinka :P
To forum to kopalnia wiedzy, jak już będziesz miała swojego storczyka i założysz swój wątek, na pewno wszyscy pomogą Ci rozwiać ewentualne wątpliwości i odpowiedzą na pytania dotyczące pielęgnacji
także czekamy na Twojego storczyka 
To forum to kopalnia wiedzy, jak już będziesz miała swojego storczyka i założysz swój wątek, na pewno wszyscy pomogą Ci rozwiać ewentualne wątpliwości i odpowiedzą na pytania dotyczące pielęgnacji
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p

Oj, to masz imieniny tego dnia co ja :P i ja liczę skrycie na jakiś storczykowy prezent 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Jeanne a jak Twoje pleione, ciekawa jestem czy juź zakwitło ;:225
Co do oklapniętych liści to mam to samo, o tych reanimowanych nie piszę, tylko dwa nowe kwitnące, ale to raczej wina słońca i mojej nieuwagi, by osłonić storczyki podczas słonecznych dni
chociaż mój tata postawił phalaenopsis na nieosłoniętym południowym oknie i liście ma jędrne, a kwiaty piękne i żeby tego było mało, to jeszcze z każdej łodygi rozwija uśpione pąki i z to samo z bocznych oczek, a ja moje na wschodnim oknie trzymam i słońce przypaliło
A mój biały gigancik po kwitnieniu też zrobił się zwiotczały i chyba to półroczne kwitnienie go tak osłabiło, bo jak go przesadzałam to korzenie miał zdrowe. Inny falenopsis coś tam wypuszcza z uśpionego oczka, ale dodatkowo wypuszcza drugi liść i nowe korzenie i sił jemu na wszystko nie starcza, a ja jestem taka niecierpliwa 
Co do oklapniętych liści to mam to samo, o tych reanimowanych nie piszę, tylko dwa nowe kwitnące, ale to raczej wina słońca i mojej nieuwagi, by osłonić storczyki podczas słonecznych dni
- Jeanne
- 1000p

Soniu, Pleione nie zakwitło i chyba już tego nie zrobi
wystawię go do ogrodu, może w przyszłym roku mnie zaskoczy...
Dewuko dziękuję :P wyciągnę go z doniczki jak tylko będę mieć więcej czasu żeby w razie czego przesadzić
A co do pieguska, on jest teraz lekko zielonkawy ale z czasem zrobi się cytrynowy
Dewuko dziękuję :P wyciągnę go z doniczki jak tylko będę mieć więcej czasu żeby w razie czego przesadzić
A co do pieguska, on jest teraz lekko zielonkawy ale z czasem zrobi się cytrynowy
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Przepiękna kolekcja! Zwłaszcza sabotki- aż słów mi brakuje by opisać ja mi się podobają
Mam też pytanie- jak się mają listki Twojej "mućki"? podjęłaś jakieś kroki albo czy się jej poprawiło? Bo mam podobną sytuacje- jednemu z moich kwitnących storczyków strasznie więdną liście choć ma odpowiednią ilość światła i wody... Może to te kwiaty go tak osłabiły 
Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
- Jeanne
- 1000p

Ewelinka, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa
moja "mućka" zaczyna przekwitać, wstrzymałam się z zaglądaniem do korzeni, zrobię to zaraz jak opadną kwiaty, bo być może konieczne będzie przesadzanie. Na szczęście liście nie więdną jeszcze bardziej, jeden nadal jest jędrny, więc ten proces chyba się zatrzymał
moja "mućka" zaczyna przekwitać, wstrzymałam się z zaglądaniem do korzeni, zrobię to zaraz jak opadną kwiaty, bo być może konieczne będzie przesadzanie. Na szczęście liście nie więdną jeszcze bardziej, jeden nadal jest jędrny, więc ten proces chyba się zatrzymał
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki