Ślimacze wzgórze II
- Aza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ślimacze wzgórze II
Tak dawno nie byłam na Ślimaczym Wzgórzu, ale teraz to sobie nadrobiłam. PIĘKNIE. Pozdrawiam.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- Lusia 57
- 1000p
- Od: 8 sty 2011, o 13:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, Twój tojad jest cudny a krów miał takie piękne oczy. Lubię ten jesienny nieład i kolory.
Irminko, proste prawda? ale to nie ja wymyśliłam, gdzieś podpatrzyłam. Ale wszystko sama wykonałam.
Dziękuję Olgo, ja również dawno nie byłam w Twoich górskich wątkach. Zimą wszystko nadrobimy, będzie na to czas.
Irminko, proste prawda? ale to nie ja wymyśliłam, gdzieś podpatrzyłam. Ale wszystko sama wykonałam.
Dziękuję Olgo, ja również dawno nie byłam w Twoich górskich wątkach. Zimą wszystko nadrobimy, będzie na to czas.
- Lusia 57
- 1000p
Mimo niesprzyjającej pogody wybrałam się na wieś. Pozbierałam moje ogrodowe zabawki, schowałam ławeczkę, huśtawkę, stół i ławeczki i deszcz wygonił nas do domu, do miasta.
Winobluszcz już jest prawie bezlistny, różowa chryzantema kwitnie ale żółta nadal ma tylko pąki. W ubiegłym roku nie zdążyły się rozwinąć, w tym roku chyba też nie zakwitnie.

Winobluszcz już jest prawie bezlistny, różowa chryzantema kwitnie ale żółta nadal ma tylko pąki. W ubiegłym roku nie zdążyły się rozwinąć, w tym roku chyba też nie zakwitnie.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Lusiu mam taką samą różową chryzantemkę. Strasznie jest stara - jeszcze z poprzedniej działki POD z Oliwy 

-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lusiu cudowne kolorki,szkoda ,że już jesień,aby do wiosny
- Lusia 57
- 1000p
Marysiu a moja chryzantema jest kociewianką, tubylką dostałam ją od sąsiadki ze wsi. Mam jeszcze jedną, żółtą ale ona bardzo późno kwitnie i właściwie nigdy jeszcze u mnie w pełni nie rozkwitła.
Witaj
Ewo,prawda, że jesień jest piękna, ta złota.
Grażynko, cieszmy się jeszcze tą kolorową jesienią. A gdy przyjdzie szaruga będzie co wspominać.
Dzisiaj byłam z Marysią-Ambą w pięknym ogrodzie Jagody-JagiS. Wstawiam zdjęcia za zgodą właścicielki ogrodu abyście mogli zobaczyć jesienną odsłonę jej ogrodu.

Witaj

Grażynko, cieszmy się jeszcze tą kolorową jesienią. A gdy przyjdzie szaruga będzie co wspominać.
Dzisiaj byłam z Marysią-Ambą w pięknym ogrodzie Jagody-JagiS. Wstawiam zdjęcia za zgodą właścicielki ogrodu abyście mogli zobaczyć jesienną odsłonę jej ogrodu.
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Ajjajaj
jaki piękny ogród! Wszystko ma, co potrzebne do szczęścia - z kociambrami na czele 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
LUSIA...mnie też wprowadziłaś w zachwyt tym ogrodem...muszę koniecznie w nim zagościć......każdy kącik uroczy ale ławeczka z rumianymi dwoma jabłuszkami wprowadziła mnie w zachwyt.....przez chwilkę ujrzałam taki widoczek u siebie w niedalekiej przyszłości, też mam taką jabłoń z rumianymi jabłkami.....
pozdrawiam
pozdrawiam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Lusia 57
- 1000p
Ewo, moje zdjęcia nie w pełni oddają urodę tego ogrodu.Właścicielka przesympatyczna, żałuję tylko, że nie umówiłam się na oglądanie wiosennej odsłony. Jagoda nie ma jeszcze wątku ale gdy go założy to na pewno wstawi wiosenne zdjęcia.
Krysiu, ten ogród ma wszystko to o czym i ja marzę. Widok z okien i tarasu na staw oraz jabłonki(pierwsze zdjęcie) , piękne i różnorodne roślinki, ławeczki w wielu miejscach i mnóstwo drobiazgów, prostych np. kociłek ocynkowany lub konewka dekorujących rabatki. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia zejścia do garażu( byłego garażu), podpatrzyłabyś nasadzenie do swojej kamiennej uliczki. Na Kaszubskich pogaduchach Marysia-Amba wstawiła zdjęcia może jest też zdjęcie podjazdu.
Krysiu, ten ogród ma wszystko to o czym i ja marzę. Widok z okien i tarasu na staw oraz jabłonki(pierwsze zdjęcie) , piękne i różnorodne roślinki, ławeczki w wielu miejscach i mnóstwo drobiazgów, prostych np. kociłek ocynkowany lub konewka dekorujących rabatki. Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia zejścia do garażu( byłego garażu), podpatrzyłabyś nasadzenie do swojej kamiennej uliczki. Na Kaszubskich pogaduchach Marysia-Amba wstawiła zdjęcia może jest też zdjęcie podjazdu.
- Lusia 57
- 1000p
Mam jeszcze kilka zdjęć z niedzielnego spaceru po działce.
Kobea jeszcze pięknie kwitnie i zawiązała owoce.

Kobea jeszcze pięknie kwitnie i zawiązała owoce.
-
Pieknie uchwyciłaś kolory,jestem z Tobą na działeczce.
- Lusia 57
- 1000p
miło mi Grażynko, no to teraz pooglądamy moje różyczki(aż trzy). W domku jesteś, odpoczywasz?

-
Jestem w pracy ale od czasu do czasu zaglądam na FO.W sobotę chcę pojechać do siebie na działkę tylko zależy to od pogody bo jestem chora.
- Lusia 57
- 1000p
Grażynko
Chora i w pracy
, oj, oj. Chyba to nic poważniejszego a na sobotę musisz zamówić sobie ciepełko tam u góry to może i do mnie też dotrze i ja wybiorę się i trochę popracuję bo zaniedbałam swój ogródek bardzo.
Ta rabatka jest jesienna, muszę z przodu posadzić coś letniego.

Zapomniałam pozbierać swoje maślaczki, trochę ich było. Ślimaczki też muszą coś jeść.

I jeszcze trochę jesieni z mego ogródka

Ta rabatka jest jesienna, muszę z przodu posadzić coś letniego.
Zapomniałam pozbierać swoje maślaczki, trochę ich było. Ślimaczki też muszą coś jeść.
I jeszcze trochę jesieni z mego ogródka