W necie znalazłam ,że bardzo się rozrasta rozrasta rozłogami , czy to prawda?
Mój ogród na fotografii
- kasia_rom
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii
Dziękuję Olu
, właśnie o tę mi chodziło
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak , rozłazi się . Ja mam swoją posadzoną do wielkiej donicy i co jakiś czas muszę odmładzać.
- kasia_rom

To tak samo jak z tą zielono-białą trawą, nie pamiętam nazwy, bardzo ładne a strasznie ekspansywne 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Bogusiu, no rdest jest niesamowity
. właśnie te kwiatki jego tak mi się podobają, będę cierpliwie czekać 
- Olusia

- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Kasiu , masz na myśli mozgę trzcinowatą ? też u mnie siedzi w donicy.
- bwoj54

- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przepraszam najmocniej,
że Was trochę zaniedbałam i wczoraj nie odpowiedziałam na Wasze posty. Moj syn miał imieniny, a więc była mała imprezka.
Dzięki Wam,
że byłyście u mnie. Już wszystko tłumaczę.
Ewo! Cierpliwości , na pewno zakwitnie.
Kasiu!Chętnie prześlę Ci nasionka!
Olu! Ogromne dzięki
-zanim ja odszukałam tę roślinkę na zdjęciu- to Ty już wyjaśniłaś sprawę
Tak to jest trawa, która wszedzie się " wpycha" , więc celowo posadziłam ją z boku, aby łatwiej było mi trzymać ją w ryzach.
Justynko!Ja jestem bardzo zadowolona z rdestu. Choć pędzi jak szalony/ przyrosty roczne 3 metry a może i więcej/, to cieszę się, że go mam- jest bardzo dekoracyjny. Gdy pędy sięgną innych kwiatów tworzy ciekawą kompozycję. Ja celowo posadziłam obok niego dalie, więc tworzą ciekawy duet./ zamieściłam we wcześniejszych postach zdjęcia/
Mario! Oczywiście chętnie się wymienię, a cynie są urocze .
Natka i BejkaWcześniej pisałam o rdeście, jak z nim postępuję. Po południu zrobię zdjęcie całej roślinki i pędu kwiatowego.
IwonkoBędę chuchała i dmuchała, aby obdarzyć Ciebie wiosną sadzonką tego cudeńka.
Pozdrawiam cieplutko, dziękuję jeszcze raz , że byłyście . Po południu wpadnę do Was z rewizytą.
Dzięki Wam,
Ewo! Cierpliwości , na pewno zakwitnie.
Kasiu!Chętnie prześlę Ci nasionka!
Olu! Ogromne dzięki
Justynko!Ja jestem bardzo zadowolona z rdestu. Choć pędzi jak szalony/ przyrosty roczne 3 metry a może i więcej/, to cieszę się, że go mam- jest bardzo dekoracyjny. Gdy pędy sięgną innych kwiatów tworzy ciekawą kompozycję. Ja celowo posadziłam obok niego dalie, więc tworzą ciekawy duet./ zamieściłam we wcześniejszych postach zdjęcia/
Mario! Oczywiście chętnie się wymienię, a cynie są urocze .
Natka i BejkaWcześniej pisałam o rdeście, jak z nim postępuję. Po południu zrobię zdjęcie całej roślinki i pędu kwiatowego.
IwonkoBędę chuchała i dmuchała, aby obdarzyć Ciebie wiosną sadzonką tego cudeńka.
Pozdrawiam cieplutko, dziękuję jeszcze raz , że byłyście . Po południu wpadnę do Was z rewizytą.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Wielkie dzięki za obszerne informacje odnośnie cięcia Rdestu
Wiele lat temu będąc w Ciechocinku późną jesienią widziałam cały taras pokryty kwiatami i z daleko wyglądało to szczególnie wcześnie rano jakby szron okrył dach .
Cudny widoczek.
Zajrzę aby popatrzeć kolejny raz na jego fotki i nie tylko .
Pozdrawiam
Wiele lat temu będąc w Ciechocinku późną jesienią widziałam cały taras pokryty kwiatami i z daleko wyglądało to szczególnie wcześnie rano jakby szron okrył dach .
Cudny widoczek.
Zajrzę aby popatrzeć kolejny raz na jego fotki i nie tylko .
Pozdrawiam
- monimg
- 500p

- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Witaj,
zaczęłam z wielkim pechem, bo wczoraj padło mi łącze przy 16 stronie.
Ogród, jak to ujęła jedna z forumowiczek przypomina wręcz park. Dużo ciekawych propozycji oferujesz. Rdesty, akebie oraz inne pnącza dobrze czują się na wolności. Miałam akebie, niestety wiosenne przymrozki ją pokonały. Tak mi się marzył, ten ponoć piękny, zapach
Bąbowa dalia rośnie u Ciebie - ta mocno różowa z jaśniejszymi igiełkami w środku
"Kącik" dla dzieciaków to raczej plac zabaw. Moja córka też by chciała taką trampolinę
Urządzanie takiego ogrodu to nie tylko rabatki z kwiatkami, ale także pejzaże i globalne spojrzenie na całość - no ale jak się ma tyle ....
zaczęłam z wielkim pechem, bo wczoraj padło mi łącze przy 16 stronie.
Ogród, jak to ujęła jedna z forumowiczek przypomina wręcz park. Dużo ciekawych propozycji oferujesz. Rdesty, akebie oraz inne pnącza dobrze czują się na wolności. Miałam akebie, niestety wiosenne przymrozki ją pokonały. Tak mi się marzył, ten ponoć piękny, zapach
Bąbowa dalia rośnie u Ciebie - ta mocno różowa z jaśniejszymi igiełkami w środku
"Kącik" dla dzieciaków to raczej plac zabaw. Moja córka też by chciała taką trampolinę
Urządzanie takiego ogrodu to nie tylko rabatki z kwiatkami, ale także pejzaże i globalne spojrzenie na całość - no ale jak się ma tyle ....
- bwoj54

ChristinKrysiu! Skoro tak urzekł Ciebie rdest, to specjalnie dla Ciebie fotka tego 3 letniego giganta w całej okazałości.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- bwoj54

Monimg! , dla Ciebie też mam niespodziankę - akebia wspinająca się na dach i pięknie przebarwiające się jesienią jej listeczki.Prawda,że urocza?
Wcale nie dziwię się, że córci spodobała się trampolina . Sama z wnuczką na niej skakałam. Fajna sprawa! Dzisiaj syn juz ją częściowo zdemontował. Jeśli chodzi o plac zabaw to dzieło syna. Ten domek z huśtawką krzesełkową i trzyosobowa huśtawka , którą przenieśliśmy w inne miejsce bliżej grilla . Była jeszcze piaskownica ,ale zlikwidowaliśmy bo wnuczka już ma 9 lat.
Kwiatki akebii niepozorne, ale za to pięknie pachną czekoladą.dlatego nazywa się ją czekoladowe lub kakaowe pnącze.
Dziękuję, że wstąpiłyście do mnie i zapraszam ponownie.Wpadnę do Was z rewizytą.

Wcale nie dziwię się, że córci spodobała się trampolina . Sama z wnuczką na niej skakałam. Fajna sprawa! Dzisiaj syn juz ją częściowo zdemontował. Jeśli chodzi o plac zabaw to dzieło syna. Ten domek z huśtawką krzesełkową i trzyosobowa huśtawka , którą przenieśliśmy w inne miejsce bliżej grilla . Była jeszcze piaskownica ,ale zlikwidowaliśmy bo wnuczka już ma 9 lat.
Kwiatki akebii niepozorne, ale za to pięknie pachną czekoladą.dlatego nazywa się ją czekoladowe lub kakaowe pnącze.
Dziękuję, że wstąpiłyście do mnie i zapraszam ponownie.Wpadnę do Was z rewizytą.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ale fantastyczne pnącza - żywa reklama. Zachorowałam na rdest i na pewno w przyszłym roku posadzę. Akebia też ciekawa, tym bardziej że lubię czekoladę 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Piękna akebia, mam i też niczego jest, i nawet kwitła mi w tym roku pierwszy raz 
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- kasia_rom

Bogusiu, będę bardzo wdzięczna za nasionka
Trawa śliczna, w takim razie trzeba ją pilnować aby nie zagłuszyła innych roślin
Olu, tak , to mozga trzcinowata
Miałam kiedyś duże kępy, nie mogłam ich się pozbyć
, w donicy słabo rosła, ale może dlatego ,że miała za sucho 
Trawa śliczna, w takim razie trzeba ją pilnować aby nie zagłuszyła innych roślin
Olu, tak , to mozga trzcinowata