Tak to właśnie jest dalia. Gałązki jej obcinam w pobliżu bulw

Wykopuję je po pierwszych przymrozkach , kiedy zostaną uszkodzone przez mróz listeczki. A sadzę na przedwiośniu (luty, marzec )do donic. Do gruntu po 15 maja.
 Wykopuję je po pierwszych przymrozkach , kiedy zostaną uszkodzone przez mróz listeczki. A sadzę na przedwiośniu (luty, marzec )do donic. Do gruntu po 15 maja.

Jestem pewna , że i dziwaczki w ten sposób świetnie się przechowują
 Jestem pewna , że i dziwaczki w ten sposób świetnie się przechowują   Tej roślinki ja również nigdy nie miałam...
 Tej roślinki ja również nigdy nie miałam...

Wspaniałe zuraweczki
 Wspaniałe zuraweczki 

Można dodatkowo zabezpieczyc karpy np tekturą ...
 Można dodatkowo zabezpieczyc karpy np tekturą ... 

dla mnie tworzenie takich ,,pierdółek,, to przyjemnośc i relaks, więc zawsze znajduję na to chwilkę
 dla mnie tworzenie takich ,,pierdółek,, to przyjemnośc i relaks, więc zawsze znajduję na to chwilkę   

Jeszcze troszkę i wokół wszystko pokryje się złotem, bordem i rudościami..... wtedy to tylko wzdychac z zachwytu
 Jeszcze troszkę i wokół wszystko pokryje się złotem, bordem i rudościami..... wtedy to tylko wzdychac z zachwytu   
  Teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki....a gdy przebarwią się liście na krzewach i drzewach to będzie orgia kolorów
  Teraz pięknie kwitną marcinki, zaczynają chryzantemki....a gdy przebarwią się liście na krzewach i drzewach to będzie orgia kolorów   

Serdecznie zapraszam , nawet nie wiesz jak miło byłoby mi Cię gościc
 Serdecznie zapraszam , nawet nie wiesz jak miło byłoby mi Cię gościc