Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Gosiu, nie ZŁY PIES, tylko UWAGA PIES :lol: . Kolor tablicy i treść napisu spełnia minimalne wymogi prawne - tak ustaliłam z panem sprzedawcą tabliczek w Opolu :wink: . A obce ludzie się nabierają i to też dobrze :twisted: . Choć pamiętam, jak Beata od PwL pisała, że jej suki pogoniły włamywaczy wchodzących przez płot - chyba wyczuły niecne intencje :shock: .

Drzewa mam wbrew pozorom tylko małe ciągle... ;:145
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak...to zasadnicza różnica :D Sorki...zwracam honor... ;:224
Co do samej tabliczki, to ja takowej nie mam. Musze pomyśleć nad jakąś ciekawą :wink: Pamiętam jak Rafał od Maka pokazywał swoją "dobry pies...ale trochę nerwowy" :D Opowieść Beaty tez pamiętam, na pewno każdy ja słyszał :wink: Powiem ci, że Nuta też miała na koncie taki przypadek, jak rzuciła się z wyszczerzonymi zębami do ogrodzenia... więc i te nasze ogry potrafią czasami poudawać psy obronne :wink: :;230

Co do drzew w ogrodzie...doczekamy się...spokojnie... ;:168
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Agata, jest dobrze :wink:
Kwitnieeeeee! Na biało, złocień arktyczny :wink:
Pozdrawiam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hejka, bardzo mi przykro z powodu znajomego ale bardzo wiele osób z tego wychodzi i tego trzeba się trzymać i mieć nadzieję. Bardzo wiele też zależy od nastawienia. ;:168 Mam znajomych w swoim otoczeniu, którym nawet mimo początkowo złej diagnozy się udało i dalej cieszą się życiem i dobrym zdrowiem.

Psinki moje też jak są na posesji to strach podejść do ogrodzenia za blisko jak ktoś ich nie zna. A jak wyjdą za działkę to tracą wszelkie zainteresowanie ludźmi i są do zagłaskania. One mają silnie rozwinięte poczucie własnego terenu, domu. Za to czują się odpowiedzialne i tego bronią. Też muszę pomyśleć o jakiejś tabliczce ;:131

Kochanie, przyszłam się poprzymilać i zapytać o cleome. Może już jakieś nasionka znów dojrzały i miałabyś na zbyciu? Jakoś nie mogę sobie tej roślinki wybić z głowy :;230
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agatko, byłam dziś u Kall... Oglądałam clematisy i nawet miałam w ręku Anitę. Odrazu sobie przypomniałam o tobie. Ale jednak nie kupilam, poczekam do wiosny, bo teraz to chyba już trochę późnawo się zrobiło. Jak były te zimne dni, to aż się przestraszyłam, że to już zima, a ja jeszcze nieprzygotowana.
Ale bylinki u nich można sobie jakieś upatrzyć. Przez weekend się namyślę, a w poniedziałek podjadę jeszcze raz (rowerkiem).
Miłego weekendu!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, tak, tak, doczekamy się... siwe :;230

Justyno, no to super, bo już zaczęłam wątpić w tę biel :lol: .

Jolu, pomyśl o tabliczce, tym bardziej, że u Was sporo wczasowiczów się kręci ;:108 .
Mam uzbieraną dla Ciebie białą kleome, zaraz polecę sprawdzić czy jakieś strączki innym dojrzały :wink: :D .

Wandziu
, od jutra będzie wyprzedaż iglaków :) . Sama nie wiem, jak z tą jesienią, weekendowa prognoza pogody przygnębiająca ;:202 .
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko, super, dzięki za zbieranie nasionek :uszy
Tabliczkę muszę kupić bo u mnie też w większości to turyści, sporo osób jeździ na rowerach do lasu i nie raz się zdarzyło że kto dojeżdżał do działki, chciał skręcać w las i rezygnował bo psy tak się rzucały przy ogrodzeniu że się bał czy nie wyskoczą ;:131
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, jeszcze bym chciała wysępić :oops: od jednej pani ze swojej wsi nasiona różowej kleome, to Ci trochę dam i z tamtych ;). Kolor ma niesamowity ;:oj

Jakoś ostatnio mam nieogrodowy nastrój (chyba przez ten wstrętny wiatr i ziąb), dziś jeszcze na domiar tego pada deszcz ;:202 . Wykopane w czerwcu tulipany i hiacynty ciągle w skrzynce, nic nie kupiłam nowego póki co :roll: . Dziś ma przyjechać 6 metrów sześciennych czarnoziemu do podwyższenia warzywniczka, bo jest w nim za mokro i nic nie chce rosnąc - daremny trud siania i pielenia ;:131 ( w tym roku mieliśmy tylko trochę marchewki i pomidory Koralik), reszta nie raczyła urosnąć do stanu, w którym można by je było skonsumować. :lol: . Część ziemi pójdzie do polepszenia tego, co mamy na przyszłej rabacie - tam jest tylko rodzima gleba klasy V.

W Waszych watkach jestem w miarę na bieżąco tylko nawet mi się pisać nie udaje - pustka, panie, pustka w głowie... ;:224

Szałwia szkarłatna - wspaniałe krzaczyska porosły w realu odrobinkę mniej karminowe a bardziej malinowe kwiaty.
Obrazek

Słoneczniczek na rozsadniku - od czerwca zmieniła mi się koncepcja i na wiosnę słoneczniczki znajdą nowy przytulny ogródek :lol: .
Obrazek

Złocień arktyczny - jednak będzie biały :wink:
Obrazek

Krakowiak wciąż kwitnie :shock: (od końca czerwca bodajże)
Obrazek

Chyba z powodu zimna nie chce się rozwinąć nawet jeden kwiat tibuchiny kupionej w Lidlu wiosną, czekam i czekam... ;:219
Obrazek

I jesiennie:

Rosa rugosa - będzie jedzonko dla ptaków zimą ;:36
Obrazek

Fotergilla i trzmielina oskrzydlona zaczynają się czerwienić ;:138
Obrazek

Obrazek

A taki tam sobie kudłaty Bill
Obrazek

No i coś co poprawiło mi humor - dostałam prezent (no w sumie to nagrodę ;:131 ). I to jaki :shock: ;:167
Obrazek

Obrazek

Zawartość: pennisetum Hameln, miskant Kaskade, pigwowiec Kinshiden, hortensja Vanilla Fraise, winobluszcz trójklapowy Fenway Park, berberys Redtorch, berberys Red Dream, pięciornik krzewiasty Lovely Pink, akant miękki, geranium żałobne Album.
Po pierwsze - mam w końcu jakieś trawy poza tymi na trawniku i perzem :lol: . Po drugie - należy szybko zdzierać darń pod nową rabatę ;:14 .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Agatko, widzę w tej twojej pace świetne rośliny w dobrej kondycji. Ten berberys z brzegu świeżutki, jakby caly czas rósł w ziemi i nie przeżył podróży. Trawa też pięknie wygląda. Któż to ci daje takie wspaniałe prezenty (nagrody)?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rośliny w świetnej kondycji, to prawda. Co do fundatora - pw :).
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaka super paczusia ;:oj Oj zmobilizuje Cię to do roboty :;230
Penisetum hameln jest na mojej liście chciejstw, zazdroszczę ;:173 Miscanta kascade nie znam, muszę się zapoznać z jegomościem.

Rosa rugosa, wreszcie wiem o jaką różę chodzi, to róża pomarszczona, nigdy nie kojarzyłam tych nazw razem :;230

Cudne to zdjęcie trawki ;:167

Za cleome będzie ogromny ;:cm albo inna forma rekompensaty :oops: Jeszcze Ci wiszę rewanż za clemka ;:172
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogłam zakojarzyć o jaką trawkę chodzi :wink: . Heh, to jest owocnik Billa MacKenzie - powojnika. Takie tam makro :lol: .
Weź nie gadaj o jakichś rekompensatach :wink: . Sama przyjemność ;:196 . Kiedyś się władujemy na te Twoje tereny rekreacyjne :;230 .
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne owocki na Twojej rugosie, u mojej kwiaty zaschły, jakieś niepłodne, czy co?
Przypomniałaś zdjęciem, że moje goździki wspaniałe ciągle jeszcze w fazie nasion :roll: .
U mnie też tabliczka "Uwaga, pies", jakoś "Zły" mi nie pasuje nijak,
choć opierająca łapy na furtce psina robi wrażenie.
Mam niziutkie złocienie nn, typuję chryzantemę arktyczną, ale bez pewności - kwiaty z żółtym środkiem, bladoróżowe płatki.
Niezła ta paczka - nagroda ;:oj.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, przymiotnik ZŁY w przypadku mojej suki byłby wierutnym kłamstwem :lol: . Złocień zaraz obejrzę, choć moje to nowe nabytki ze Skierniewic, ale z opisu by się zgadzało ;:108 .
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Musiałaś być bardzo grzeczna, Franci :wit Nagroda jak się patrzy - zawartość paczki imponująca...
Pod Krakowiakiem widzę listki ślicznego wiciokrzewu Aureoreticulata... jak on Ci się sprawuje? Mnie podmarzł ostatniej zimy i nie wypuścił zbyt wielu pędów i liści...

Jak się ma Franio?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”