Aguniu
Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11
No proszę państwa, jaka zdyscyplinowana Forumowiczka, 70 stron i ciach! Ale żeby przez jeden dzień natrzaskać 4 strony w nowym wątku, to już przegięcie - lud pracujący nie ma szans się załapać lepiej niż na czwartą stronę!
Aguniu
Aguniu
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Całe szczęście, że jestem z Tobą od początku, bo gdyby przyszło mi nadrobić, te wszystkie wątki...JEDENASTY
aż boję się pomyśleć, co by się działo, gdybyś nie była, jak to mówisz...małomówna
Jeżeli chodzi o kaliny, to mam dwie koralowe Roseum i Compactum
, sztywnolistną
, hordowina Aureum 
aż boję się pomyśleć, co by się działo, gdybyś nie była, jak to mówisz...małomówna
Jeżeli chodzi o kaliny, to mam dwie koralowe Roseum i Compactum
Iwonko, ja naprawdę wiele nie mówię, chociaż M. uparcie tego nie potwierdza
W moim własnym mniemaniu o sobie, jestem skryta i małomówna, jakkolwiek to brzmi
Mam przed sobą biblię i od razu oglądam... Kalina Roseum to chyba flagowy model gatunku, nieprawdaż? Kwitnie spektakularnie... Compactum ma płaskie kule, ale jest bardzo piękna... Aureum fantastyczna z tymi żółtymi liśćmi! A dlaczego sztywnolistna nie sprawdza się? Strasznie mi się podobają jej liście...
MaGorzatko - ludu pracujący Wybrzeża - jesteś
Nie gadajcie tyle, to strony wolniej będą się zapełniać, gaduły jedne
Doris, wszystkie wymienione przez Ciebie kaliny muszę mieć - zaraz sprawdzę co Szmit ma w ofercie... kręci mnie w żołądku
Mam przed sobą biblię i od razu oglądam... Kalina Roseum to chyba flagowy model gatunku, nieprawdaż? Kwitnie spektakularnie... Compactum ma płaskie kule, ale jest bardzo piękna... Aureum fantastyczna z tymi żółtymi liśćmi! A dlaczego sztywnolistna nie sprawdza się? Strasznie mi się podobają jej liście...
MaGorzatko - ludu pracujący Wybrzeża - jesteś
Doris, wszystkie wymienione przez Ciebie kaliny muszę mieć - zaraz sprawdzę co Szmit ma w ofercie... kręci mnie w żołądku
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Właśnie oglądałam kaliny u Szmita, żeby coś Ci , Aguniu, doradzić
Watanabe nie mają.
Mnie się Onondaga podoba, to jest duży krzew; kupiłam ja wiosną właśnie u Szmita.
Nie wiem jak te zimozielone przeżywają
.
Mnie się Onondaga podoba, to jest duży krzew; kupiłam ja wiosną właśnie u Szmita.
Nie wiem jak te zimozielone przeżywają
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu - gratuluję pięknego wstępu, no i "przerobu stron"
Mam tylko jedną pretensję - dlaczego piszesz o kolejnych pięknych roślinach (tym razem chodzi o kaliny) i mnie kusisz???
Mam tylko jedną pretensję - dlaczego piszesz o kolejnych pięknych roślinach (tym razem chodzi o kaliny) i mnie kusisz???
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Aguś bo mnie wkurzyła, że nie kwitnie 
Na dodatek ten gatunek ma zimozielone liście i mojej w tym roku trochę przymarzły, więc prezentuje się średnio
Może nadchodząca zima będzie łaskawsza i w przyszłym roku pokaże na co ją stać.
Na dodatek ten gatunek ma zimozielone liście i mojej w tym roku trochę przymarzły, więc prezentuje się średnio
Może nadchodząca zima będzie łaskawsza i w przyszłym roku pokaże na co ją stać.
- Francesca

Byłam pewna, że w jakiejś ofercie widziałam Watanabe
.... Grąbczewscy mają... 
EDIT: Aguś, jeszcze Juddii zobacz... Zaraz pewnie znowu jakąś inną wynajdę...
EDIT: Aguś, jeszcze Juddii zobacz... Zaraz pewnie znowu jakąś inną wynajdę...
Dziewczyny, obawiam się, że to będzie kolejny krzew, który zajmie w moim ogrodzie szczególne miejsce... co jedna to piękniejsza
Watanabe, Onondaga, Juddii - ja już je widzę u siebie! Muszę dokładnie poczytać o preferencjach dotyczących stanowiska, gleby, ewentualnego przemarzania... jejku, no, jejku.
Ewuś, zostań z nami, bo kaliny to niesamowity rozdział w encyklopedii roślin... Popatrz tylko na możliwości Roseum... Dzięki za odwiedziny!
Watanabe, Onondaga, Juddii - ja już je widzę u siebie! Muszę dokładnie poczytać o preferencjach dotyczących stanowiska, gleby, ewentualnego przemarzania... jejku, no, jejku.
Ewuś, zostań z nami, bo kaliny to niesamowity rozdział w encyklopedii roślin... Popatrz tylko na możliwości Roseum... Dzięki za odwiedziny!
- Francesca

A pomyśl sobie... Blue Muffin jako tło dla późnoletnich hortensji...
Już siedzę cicho...
Mam ustawioną zakładkę do strony ZSP, tam jest ładnie opisane wszystko jeśli chodzi o wymagania poszczególnych odmian.
Już siedzę cicho...
Mam ustawioną zakładkę do strony ZSP, tam jest ładnie opisane wszystko jeśli chodzi o wymagania poszczególnych odmian.
Mam biblię ZSP, ale nie wszystkie odmiany są tam opisane... dobrze, że mamy Internet...
Blue Muffin jest nieziemska, ale ja za niebieskim w ogrodzie niekoniecznie (chociaż owoce wpadają w fioletowy granat, a to już mi bardzo odpowiada); potrzebuję eleganckich, białych lub lekko różowych akcentów... krzewów konkretnych, atrakcyjnych dla oka.
Może coś jeszcze?
Nie wiem, czy nie zajrzę jutro do Grąbczewskich
Blue Muffin jest nieziemska, ale ja za niebieskim w ogrodzie niekoniecznie (chociaż owoce wpadają w fioletowy granat, a to już mi bardzo odpowiada); potrzebuję eleganckich, białych lub lekko różowych akcentów... krzewów konkretnych, atrakcyjnych dla oka.
Może coś jeszcze?
Nie wiem, czy nie zajrzę jutro do Grąbczewskich
- E-mienta
- 500p

- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hej Aguś, załapałam się na pierwszy dzień nowego wątku, ale dopiero na 4 stronę ( do północy pewnie jeszcze ze 3 strony się dopiszą) hhihihi. Ja nie dość że w pracy na pełnych obrotach to jeszcze w chorobie i tak ledwie człapię po Waszych ogrodach.
Aguś Twój ogród w jesiennej odsłonie niezwykle elegancki, zresztą jak zwykle
miło się ogląda i zawsze chce wracać. Buziole Kochana 
Aguś Twój ogród w jesiennej odsłonie niezwykle elegancki, zresztą jak zwykle
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Jeny Aguś Pędzisz z wątkami, że ciężko nadążyć...Ciągle tyle do nadrobienia 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Agus
wieczornik dobry ... zobacz jeszcze kaliny zimowo kwitnace, niby Gosik (Margo) pisala, ze w naszych warunkach przewaznie nie kwitnal ale mozna sprobowac. U Ciebie wlozona taka miedzy inne chabazie moze byc na tyle zabezpieczona, ze moze i zakwitnie.
Ja probuje hihi moja bodnantense Charles Lamont jest zeszlororoczna i mala jest ale moze doczekam sie kiedys zimowego kwitnienia.
Ja probuje hihi moja bodnantense Charles Lamont jest zeszlororoczna i mala jest ale moze doczekam sie kiedys zimowego kwitnienia.
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aga, nie no nie mogę z Tobą... miesiąc czasu minął a tu nowy wątek
Na chwile wystarczy się zapomnieć, i już 5 strona
Ach Ty małomówna kobieto 
Co tu dużo mówić... Twój ogródek jest piękny i kolorowy o każdej porze roku. Zdjęcia na pierwszej stronie tego dowodzą. Zawsze jest co oglądać i podziwiać...brawo...
Na chwile wystarczy się zapomnieć, i już 5 strona
Co tu dużo mówić... Twój ogródek jest piękny i kolorowy o każdej porze roku. Zdjęcia na pierwszej stronie tego dowodzą. Zawsze jest co oglądać i podziwiać...brawo...
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Aguś, pamiętaj, że Roseum to jest duuuuża kalina. Pewnie widziałaś u Aguskic: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 67#p889191
Ja mam jakąś co kwitnie na koniec zimy, tylko, że jakoś zazwyczaj mi pączkuje w grudniu i potem marzną jej te pąki, ale za to fajnie się przewieszają jej pędy. To bodnantska Dawn.
Mam też 3 malutkie kaliny - cośtam Nana, rosną w kulkę na pół metra może. Ale te nie kwitną, przynajmniej u mnie nie kwitły, a mam je już ze 4 lata.
Ja mam jakąś co kwitnie na koniec zimy, tylko, że jakoś zazwyczaj mi pączkuje w grudniu i potem marzną jej te pąki, ale za to fajnie się przewieszają jej pędy. To bodnantska Dawn.
Mam też 3 malutkie kaliny - cośtam Nana, rosną w kulkę na pół metra może. Ale te nie kwitną, przynajmniej u mnie nie kwitły, a mam je już ze 4 lata.