Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

No proszę państwa, jaka zdyscyplinowana Forumowiczka, 70 stron i ciach! Ale żeby przez jeden dzień natrzaskać 4 strony w nowym wątku, to już przegięcie - lud pracujący nie ma szans się załapać lepiej niż na czwartą stronę!
Aguniu ;:196
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Całe szczęście, że jestem z Tobą od początku, bo gdyby przyszło mi nadrobić, te wszystkie wątki...JEDENASTY ;:202
aż boję się pomyśleć, co by się działo, gdybyś nie była, jak to mówisz...małomówna ;:173
Jeżeli chodzi o kaliny, to mam dwie koralowe Roseum i Compactum ;:333 , sztywnolistną ;:222 , hordowina Aureum ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, ja naprawdę wiele nie mówię, chociaż M. uparcie tego nie potwierdza :lol: W moim własnym mniemaniu o sobie, jestem skryta i małomówna, jakkolwiek to brzmi :lol:
Mam przed sobą biblię i od razu oglądam... Kalina Roseum to chyba flagowy model gatunku, nieprawdaż? Kwitnie spektakularnie... Compactum ma płaskie kule, ale jest bardzo piękna... Aureum fantastyczna z tymi żółtymi liśćmi! A dlaczego sztywnolistna nie sprawdza się? Strasznie mi się podobają jej liście...
MaGorzatko - ludu pracujący Wybrzeża - jesteś :wit Nie gadajcie tyle, to strony wolniej będą się zapełniać, gaduły jedne :lol:
Doris, wszystkie wymienione przez Ciebie kaliny muszę mieć - zaraz sprawdzę co Szmit ma w ofercie... kręci mnie w żołądku :roll:
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Właśnie oglądałam kaliny u Szmita, żeby coś Ci , Aguniu, doradzić :lol: Watanabe nie mają.
Mnie się Onondaga podoba, to jest duży krzew; kupiłam ja wiosną właśnie u Szmita.
Nie wiem jak te zimozielone przeżywają :? .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu - gratuluję pięknego wstępu, no i "przerobu stron" :D
Mam tylko jedną pretensję - dlaczego piszesz o kolejnych pięknych roślinach (tym razem chodzi o kaliny) i mnie kusisz??? ;:108
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś bo mnie wkurzyła, że nie kwitnie :evil:
Na dodatek ten gatunek ma zimozielone liście i mojej w tym roku trochę przymarzły, więc prezentuje się średnio :?
Może nadchodząca zima będzie łaskawsza i w przyszłym roku pokaże na co ją stać.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Byłam pewna, że w jakiejś ofercie widziałam Watanabe :lol: .... Grąbczewscy mają... :mrgreen:

EDIT: Aguś, jeszcze Juddii zobacz... Zaraz pewnie znowu jakąś inną wynajdę... :;230
x-ag-a
---

Post »

Dziewczyny, obawiam się, że to będzie kolejny krzew, który zajmie w moim ogrodzie szczególne miejsce... co jedna to piękniejsza ;:oj
Watanabe, Onondaga, Juddii - ja już je widzę u siebie! Muszę dokładnie poczytać o preferencjach dotyczących stanowiska, gleby, ewentualnego przemarzania... jejku, no, jejku.
Ewuś, zostań z nami, bo kaliny to niesamowity rozdział w encyklopedii roślin... Popatrz tylko na możliwości Roseum... Dzięki za odwiedziny!
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A pomyśl sobie... Blue Muffin jako tło dla późnoletnich hortensji...
Już siedzę cicho... :;230
Mam ustawioną zakładkę do strony ZSP, tam jest ładnie opisane wszystko jeśli chodzi o wymagania poszczególnych odmian.
x-ag-a
---

Post »

Mam biblię ZSP, ale nie wszystkie odmiany są tam opisane... dobrze, że mamy Internet...
Blue Muffin jest nieziemska, ale ja za niebieskim w ogrodzie niekoniecznie (chociaż owoce wpadają w fioletowy granat, a to już mi bardzo odpowiada); potrzebuję eleganckich, białych lub lekko różowych akcentów... krzewów konkretnych, atrakcyjnych dla oka.
Może coś jeszcze? :) ;:196
Nie wiem, czy nie zajrzę jutro do Grąbczewskich :twisted:
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22

Post »

Hej Aguś, załapałam się na pierwszy dzień nowego wątku, ale dopiero na 4 stronę ( do północy pewnie jeszcze ze 3 strony się dopiszą) hhihihi. Ja nie dość że w pracy na pełnych obrotach to jeszcze w chorobie i tak ledwie człapię po Waszych ogrodach.
Aguś Twój ogród w jesiennej odsłonie niezwykle elegancki, zresztą jak zwykle :D miło się ogląda i zawsze chce wracać. Buziole Kochana ;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Jeny Aguś Pędzisz z wątkami, że ciężko nadążyć...Ciągle tyle do nadrobienia ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus :wit wieczornik dobry ... zobacz jeszcze kaliny zimowo kwitnace, niby Gosik (Margo) pisala, ze w naszych warunkach przewaznie nie kwitnal ale mozna sprobowac. U Ciebie wlozona taka miedzy inne chabazie moze byc na tyle zabezpieczona, ze moze i zakwitnie.
Ja probuje hihi moja bodnantense Charles Lamont jest zeszlororoczna i mala jest ale moze doczekam sie kiedys zimowego kwitnienia.
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aga, nie no nie mogę z Tobą... miesiąc czasu minął a tu nowy wątek ;:173
Na chwile wystarczy się zapomnieć, i już 5 strona ;:224 Ach Ty małomówna kobieto :;230

Co tu dużo mówić... Twój ogródek jest piękny i kolorowy o każdej porze roku. Zdjęcia na pierwszej stronie tego dowodzą. Zawsze jest co oglądać i podziwiać...brawo... ;:138
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Aguś, pamiętaj, że Roseum to jest duuuuża kalina. Pewnie widziałaś u Aguskic: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 67#p889191

Ja mam jakąś co kwitnie na koniec zimy, tylko, że jakoś zazwyczaj mi pączkuje w grudniu i potem marzną jej te pąki, ale za to fajnie się przewieszają jej pędy. To bodnantska Dawn.

Mam też 3 malutkie kaliny - cośtam Nana, rosną w kulkę na pół metra może. Ale te nie kwitną, przynajmniej u mnie nie kwitły, a mam je już ze 4 lata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”