Wiklinowy balkon Lilaska
- masik
- 1000p
- Od: 4 wrz 2012, o 13:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiklinowy balkon Lilaska - co z tą lilią?...str.18
Lilasek jesteś moim guru. 

- labka1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 wrz 2012, o 16:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masik...ty zdrajczyni....
Żartuję
...to bardzo miłe miejsce..mnie się też spodobało, a Lilasek super dziewczyna 

Żartuję

Labko dziękuski za odwiedziny, moje skromne, rzekłabym, dość pospolite rośliny są niczym w porównani z Twoimi stulającymi się rodem z filmu Avatar
Miło mi, że podoba Ci się mój styl pisania, staram się być naturalną we wszystkim co robię, do życia podchodzić z wyobraźnią i humorem a z racji poważnego zawodu jaki wykonuję (księgowa) staram się dać kłam powszechnym opiniom, że buchalter to nudna osoba jak flaki z olejem (dla sprostowania fotografem też jestem i opiekunką dla kotów, mechanikiem w razie portrzeby, i wujkiem Dobra Rada, i majstrem domowym a i w nocy też się jakimś fachem umiem pochwalić - jak każda z nas
hehehehehe).
Co do bonsai to jestem ciekawa jak moje się będą sprawować po zimie, obaczym ;)
Masik no bez przesadyzmu znowu, ale słodko dziękuję ;))))

Co do bonsai to jestem ciekawa jak moje się będą sprawować po zimie, obaczym ;)
Masik no bez przesadyzmu znowu, ale słodko dziękuję ;))))
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
a ja zaszaleje i pokażę Wam fotke z urlopu, aktywny wypoczynek w Tatrach. Praktycznie codzienne chodzenie, ale ja lubię tak wypoczywać. pogodę miałam cudowną, zreszta widać na fotce. Zdobyłam parę szczytów, ale ciąg dalszy zaliczę w przyszłym sezonie bo teraz już tam jest śnieg ;)

Tymczasem mały update balkonu:
wrzosy wrzosy wrzosy....
"Kapusta" zakwitła i jeszcze lawenda daje radę ;)
Bluszcz trójklapowy się pnie, ukorzeniłam go chyba w czerwcu a już przerasta hederę ;)
A tutaj mój nowy nabytek kupiony na alle, z tym, że nie wiem jaka odmiana i nie wiem jak zakwitnie, pewnie śmierdząco ;)
A tu ciekawostka, kiedys byłam w casto, widziałam piękne paprotki, takie zieloniutkie i sobie pomyślałam, że fajnie byłoby mieć, ale jako że wszystkie tak średnio sie potem zachowują w domu, stwierdziłam, że nie kupię jej, ale jakoś tak złapałam i wyrwałam dwa listki, korzonków nie było, ale urwałam tuż przy nasadzie, wsadziłam do wody, potem jakoś niedługo do doniczki i proszę jak się przyjęła?

Tymczasem mały update balkonu:
wrzosy wrzosy wrzosy....

"Kapusta" zakwitła i jeszcze lawenda daje radę ;)

Bluszcz trójklapowy się pnie, ukorzeniłam go chyba w czerwcu a już przerasta hederę ;)

A tutaj mój nowy nabytek kupiony na alle, z tym, że nie wiem jaka odmiana i nie wiem jak zakwitnie, pewnie śmierdząco ;)

A tu ciekawostka, kiedys byłam w casto, widziałam piękne paprotki, takie zieloniutkie i sobie pomyślałam, że fajnie byłoby mieć, ale jako że wszystkie tak średnio sie potem zachowują w domu, stwierdziłam, że nie kupię jej, ale jakoś tak złapałam i wyrwałam dwa listki, korzonków nie było, ale urwałam tuż przy nasadzie, wsadziłam do wody, potem jakoś niedługo do doniczki i proszę jak się przyjęła?

Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- labka1
Re: Wiklinowy balkon Lilaska - wrzosyyyyy ...str.19
No no no..już tu jest jedna taka , słodka dziewczyna co "poprawia" kwiaty w sklepie i czasem listki znosi...
jak widać..powszechnie wiadome jest jakie szczepki rosną najlepiej..hehehe..
A wrzosiki cudo....

jak widać..powszechnie wiadome jest jakie szczepki rosną najlepiej..hehehe..

A wrzosiki cudo....

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Wpadłam z rewizytą i zachwyciłam się twoim balkonem
Ta wiklina rewelacyjnie się prezentuje, a jednocześnie daje poczucie prywatności. Masz dziewczyno talent do tworzenia pięknego otoczenia, zarówno letni jak i jesienny wystrój rewelacyjny

Tesiu39 dzięki za odwiedziny, widzialam na Twoim wątku, że byłaś w traczu, więc w drodze do domu także postanowiłam wstąpić i kupiłam sobie wymarzonego starca. Boshhh jak one mi się podobają, są przecudowne, ale jakoś tak nie miałam kasy a dziś udało mi się go z przeceny 80% kupić ;) Strasznie się cieszę. Wprawdzie jest trochę zmizerniały, bo chyba go tam przelali, ale myślę, że szybko odbije ;)
SENECIO HERREIANUS

SENECIO HERREIANUS

Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Re: Wiklinowy balkon Lilaska - starzec ...str.19
Linetko przepiękny starzec
Super zakup, szczerze gratuję takiej okazji
Ja mam maluszka ale może za kilka lat dogoni twojego

Ja mam maluszka ale może za kilka lat dogoni twojego

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Oglądałam też tego starca, ale że jednego już mam w domu to szeflera wygrała
Starzec chyba był przelany, ale ty na pewno doprowadzisz go do zdrowia 

- labka1
O..ja cieeee....ale odlotowy...
.....nie złamał się nigdzie?????
Deprawujesz mnie...
Zawsze lubiłam kwiaty, ale przez mi odbija...
super...wreszcie i ja będę uzależniona od czegoś...

Deprawujesz mnie...
Zawsze lubiłam kwiaty, ale przez mi odbija...

super...wreszcie i ja będę uzależniona od czegoś...

mam nadzieję, że będzie mu odpowiadać ilość słońca w pokoju, wprawdzie mam południowy pokój, ale poprzez wiszące balkonowce dociera do pokoju mniej światła. Poza tym był tak przelany, że wysychanie ziemi potrwa dobre 1,5 tygodnia, aż z niego ciekło. Pousuwałam z góry niezbyt ciekawe elementy, jakieś nadgniłki, które wyschły na powietrzu, pędy, które odpadły, ale miały już korzonki wsadziłam w wolne miejsca no i zobaczymy, jak będzie. W razie czego jest tyle pędów z korzonkami, że zdążę zrobić sobie nową roślinę, z góry usunęłam powstały zielony meszek i podsypałam świeżą ziemia. Zobaczymy co z niego będzie....
Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- labka1
Witaj w sobotę
Kochany Lilasku..a może lepiej podmienić ziemię?...złapałyby świeżość z podłoża, które jak pisałaś przegniło...to pewno i w ziemi są pozostałości zgniłków....ja bym zmieniła, ale może nie mam racji..
Kochany Lilasku..a może lepiej podmienić ziemię?...złapałyby świeżość z podłoża, które jak pisałaś przegniło...to pewno i w ziemi są pozostałości zgniłków....ja bym zmieniła, ale może nie mam racji..

Labko boję się wymienić mu od razu ziemię, wolę poczekać żeby trochę podsechł. Obawiam się że uszkodzilabym go bardziej, wbrew pozorom on jest taki delikatny... 

Pozdrawiam Lila
Mój wiklinowy balkon
Mój wiklinowy balkon
- labka1
To fakt..masz rację, ale ta smrodliwa ziemia...mnie drażniła..może wyjąć z doniczki i położyć na słonku na gazecie..to wsiąknie w gazetę ...i ziemia szybciej dotleni się, przewietrzy...
Ale może faktycznie nie ruszać???
Tylko,że ja nawet nad roślinami się użalam
Ale może faktycznie nie ruszać???
Tylko,że ja nawet nad roślinami się użalam

- kwiaciara
- 200p
- Od: 28 wrz 2011, o 00:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przecudna jest ta twoja nowa trzykrotka PASIATKA
.
A szczepki nie musisz wsadzać do wody, pasiatka się bardzo szybko ukorzenia po prostu w ziemi xD

A szczepki nie musisz wsadzać do wody, pasiatka się bardzo szybko ukorzenia po prostu w ziemi xD