Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

KaRo, na razie mogę liczyć na pogodę :D , robi za mnie bardzo dużo, ale jak już będzie studnia to córka sąsiadów obiecała podlewac od czasu do czasu, a poza tym praca w szkolnej bibliotece mam też ten plus, że mam bardzo długie wakacje! Szwagier zrobił mi parę zdjęć działki i okolicy to Wam pokażę.

Nasza ponad 50letnia grusza- owoce beznadziejne (chyba tylko na kompost) ale tworzy cudowny klimat i tam toczy się nasze dotychczasowe życie tułacze. Stoi tam kuchnia polowa i stolik zrobiony przez Roberta (kiedys pokażę go w zbliżeniu, bo jest prześliczny), i wszystkie nasze klamoty

Obrazek

a tak tworzymy rabaty kwiatowe, ku rozpaczy męża nic nie jest od sznueczka, dzieci znoszą z pola kamienie i same wyznaczają drogę do lasu, a ja kwiatami od was obsadzam wzdłuż, dość rzadko bo mam nadzieję, że wszystko się pięknie rozrośnie. Po prawej stronie posadziliśmy około 40tu drzewek owocowych, po lewej krzewy owocowe a jeszcze dalej miał być warzywnik ale nie wiem czy jeszcze jest, po tych deszczach - ale się rozpisałam...

Obrazek

c.d.n. jutro, bo musze iść grać z dziećmi w jakąś nową grę, którą Mateusz dostał na Komunię...
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

rogalm1 pisze:
Witam Cię lisko, niestety szydełko czeka na lepsze czasy! z cieawostek musze jeszcze napisać, że po naszej działce spacerują czasami lisy, ale myśmy ich jeszcze nie widzieli.
A ja jeszcze na drutach i wyszywam :) Najbardziej jednak cieszy mnie wyszywanie... ale podobnie jak Ty teraz zajmuję sie ogródkiem a "obrazy" leżą i czekają:)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Gratulacje Moniko, widzę, że udało się dogadać sprawę studni i przyłącza elektrycznego,
cywilizacja wkracza dużymi krokami. Dobrze, że wszystko razem będzie jeden bałagan.
Czy miejsce na studnię jest lub będzie wyznaczone przez różdżkarza, u mnie było trzech,
wszyscy wskazali właściwe miejsce.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Moniu to teraz już nic nie będzie straszne jak będzie woda i prąd :lol:
Moje gratulacje i trzymam mocno kciuki aby wszystko poszło gładko i dobrze :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Monisiu, ja też ci gratuluję kolejnych postępów na działce.
Pięknie tam masz. A ten zakątek pod gruszą ..... bajeczny .... :shock: ;:215
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ekstra wszystko idzie pełną parą. I ile pomocników masz. Każdy ma swoje zadanie.
Super, że będzie prąd i woda. A tych dłuuugich wakacji to zazdroszcze. :oops:
stolik zrobiony przez Roberta (kiedyś pokażę go w zbliżeniu, bo jest prześliczny)
Co Roberta? :lol: :lol: :lol: :lol:
:oops:

Pokaż pokaż bardzo mnie interesują takie leśne wynalazki.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

no właśńie Moniczko
stolik stolikiem

Roberta pokaż :lol:
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz szybko wkleję resztę zdjęć, które miałam zamiar umieścić wczoraj:

Tutaj Marysia ze soja małą kuzynka wychodzą z naszego (!) lasu , na zdjęciu wyszedł lepiej niż to jest w rzeczywistości, bo na razie nie mamy dla niego w ogóle czasu i zarasta darniami

Obrazek

Mateusz maluje podstawy do ławki, a ja testuję kuchnię

Obrazek Obrazek

Robert z chrześnikiem grabią trawę, którą nasz kochany sąsiad skosił wcześniej w okolicach gruszy, żeby dzieci nie kichały za bardzo, a ja dzielnie znoszę ją na kompostownik (niestety nie zdążyliśmy skończyć przed burzą )

Obrazek Obrazek

Tutaj cała rodzina zagoniona do siania warzyw, jeszcze w pełnym słońcu, potem Marysia kończyła w deszczu a potem to juz było oberwanie chmury i cała praca (i nasionka) poszły na marne :(

Obrazek Obrazek

ostatnio strasznie się rozpisałam, ale to dla tego że tutaj czuję się jak wśród najbliższych!
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

specjalnie dla harwi i Agi zdjęcie Roberta, stolik będzie po weekendzie :D

Obrazek
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e tam zaraz dla mnie
ja oryginał widziałam przecież :lol:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Moniko, ale Ty tam masz fajnie.
Z chęcią bym się zamieniła.
A Robert to Twój M ? No, no ,no.... :wink:
A dzieciaki masz wspaniałe !!!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Potwierdzam Monia ma fajną rodzinkę
choć miałam przyjemność poznać tylko dwóch najmłodszych kawalerów
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Specjalnie dla harwi i Agi zdjęcie Roberta, stolik będzie po weekendzie
hihiih dzięki :D :D
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No mam teraz wolną chwilkę to chętnie Wam podziękuję za wizyty, ale najpierw muszę napisać, że jestem okropnie zła, że mam tak piękny teren (o rodzinie ze skromności nie wspomnę) a nie potrafię zrobić porządnych zdjęć, które oddałyby cały urok i klimat tego miejsca, ale może w wakacje bardziej sie na tym skupie i poczytam co zmienić, żeby był taki efekt o jakim marzę!

KaeR - Krzysztofie, mamy wyznaczone miejsce przeż różdżkarza, zakonnika z Tyńca, ale ponieważ wszyscy nasi sąsiedzi mają ogromne kłopoty z wodą to myślę, że nas też to nie ominie....

Jolu, oby już teraz poszło lepiej niż do tej pory - bo tracę powoli zaufanie w umowy słowne, ciągłe zmiany terminów doprowadzają mnie do szału

Tulipanko, tak na prawdę to teren pod gruszą jest bardzo duży, tam dawno temu stał dom, który się spalił, i sąsiedzi myśleli, że my też tam sie będziemy budować, ale my chcemy tam zostawić miejsce na "boisko", a dom wstawić we wrzosy, co oczywiście będzie wymagało większego trudu... ale ponieważ nam się nie spieszy to chcemy zrobić tak żebyśmy byli zadowoleni i na emeryturce sielsko sobie patrzyli jak wnuki bawią się pod gruszą.... (ale się rozmarzyłam)

Gabrielo, Robert to mój mąż, na szczęście cały czas ten sam! Dzieci bywają różne, ale ogólnie nie narzekam, chociaż najstarszy 15letni Kuba, nie lubi działki, dopiero jak się zaczną grzyby to zacznie z nami jeździć, ale nie naciskam, bo przynajmniej sprząta w domu jak my szalejemy w Czchowie, bo inaczej już bym nie wyrobiła czasowo.

Aga, to najgorsze masz już za soba, starsza dwójka jest zdecydowanie mniej ruchliwa i mniej gadatliwa! :D

to tyle opowieści rodzinno- działkowych, dziękuję za zainteresowanie naszą przygodą!
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

no weź nie żartuj

spokojne grzeczne chłopaki
a najbardziej mi sie podobało jak Mateusz pilnował Szymka żeby Sziranowi łapek do paszczy nie pchał hi hi hi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”