Mój kawałek ziemi w ROD
- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Re: Mój kawałek ziemi w ROD
Piękne zdjęcia pieknych kwiatów-jak Ty to robisz??
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
pstryk i juz
zapytaj czym Ty to robisz?
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Remi, ja brzoskwinie opryskuję obowiązkowo i jesienią i na wiosnę raz Miedzianem i raz Sylitem, inaczej kędzierzawość by je wykończyła,
Mój sąsiad miał brzoskwinię i jak jej nie pryskał to u mnie niezwłocznie grzyba łapał migdałek i wiśnia gruczałkowata. Teraz jedno i drugie padło. Niestety brzoskwinia niekoniecznie nadaje się do naszego klimatu. Nie tyle ze względu na temperatury, co na zbyt dużą wilgotność i skłonność do łapania grzyba.
- wielkakulka

U nas nie ma problemu z brzoskwiniami, ale agrest w okolicy jest biały, aż porosniety meszkiem i pryskają na grzyba.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
STO LAT,STO LAT,WSZYSTKIEGO NAJ..............DUŻO SŁOŃCA,RADOŚCI Z PASJI DZIAŁKOWANIA I NIECH CI ROŚNIE WSZYSTKO DO NIEBA/oprócz chwastów/
Przepraszam za brak kwiatka,jestem na działce od soboty i korzystam z kompa męża
Przepraszam za brak kwiatka,jestem na działce od soboty i korzystam z kompa męża
- wielkakulka

Nie jestem w temacie, ale skoro śpiewaja 100 lat - to ja sie dokładam do życzeń 

-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzisiaj imieniny REMIGIUSZA
- wielkakulka

Ach - wiec tym bardziej 100 lat - wiesz, jeśli wszystko urosnie mu do nieba to się nim zajmą jakieś tajne służby 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
I ode mnie życzenia wszelakich dobroci 
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
W takim razie i ode mnie wszystkiego naj,naj 
- imer
- 1000p

- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Oj oj
dziękuje wszystkim za życzenia
Natomiast jeśli chodzi o drzewka to nie posiadam brzoskwini, ani na żadnej działce dookoła ich nie ma (przynajmniej z tych co znam). Mam jabłonkę, wisienkę i czereśnię. niestety na drzewach jak na razie kompletnie się nie znam. Wiśnia ostatnie 2 lata mocno chorowała, w tym roku miała iść pod topór, ale... przyciąłem jej czubek i dałem szansę, to w końcu nie jej wina tylko moja. Miedzianem pryskałem tylko na wiosnę, będę musiał wiec nabyć i prysnąć zarówno róże jak i drzewka (tyle że z jabłonka muszę poczekać bo jest strrrrasznie późna i jabłka dojrzałe są w połowie lub pod koniec października). W weekend byłem na chwilkę, ale tym razem nie ma zdjęć, było głównie koszenie trawnika, troszkę mu odpuściłem, a on "odwdzięczył się"... ech w ogóle zamiast ładnie rosnąć wiosną to on dopiero teraz... a jak tak dalej pójdzie to nie będzie trawnik a wielkie pole koniczyny, chociaż mi to osobiście nie przeszkadza
Pytanie:
Czy w przyszły weekend, mógłbym jeszcze przesadzić liliowca czy będzie to już za późno?
Natomiast jeśli chodzi o drzewka to nie posiadam brzoskwini, ani na żadnej działce dookoła ich nie ma (przynajmniej z tych co znam). Mam jabłonkę, wisienkę i czereśnię. niestety na drzewach jak na razie kompletnie się nie znam. Wiśnia ostatnie 2 lata mocno chorowała, w tym roku miała iść pod topór, ale... przyciąłem jej czubek i dałem szansę, to w końcu nie jej wina tylko moja. Miedzianem pryskałem tylko na wiosnę, będę musiał wiec nabyć i prysnąć zarówno róże jak i drzewka (tyle że z jabłonka muszę poczekać bo jest strrrrasznie późna i jabłka dojrzałe są w połowie lub pod koniec października). W weekend byłem na chwilkę, ale tym razem nie ma zdjęć, było głównie koszenie trawnika, troszkę mu odpuściłem, a on "odwdzięczył się"... ech w ogóle zamiast ładnie rosnąć wiosną to on dopiero teraz... a jak tak dalej pójdzie to nie będzie trawnik a wielkie pole koniczyny, chociaż mi to osobiście nie przeszkadza
Pytanie:
Czy w przyszły weekend, mógłbym jeszcze przesadzić liliowca czy będzie to już za późno?
- wielkakulka

- martinez_82
- 500p

- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
piękna jabłoń tez mam taką, wiesz może co to za odmiana?