Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6
Majeczko - przepiękną ostatnią serie zdjęć pokazałaś 
-
edulkot
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam
Mam dość po dzisiejszym dniu wszystkiego, znowu wnuczek chory i siedzi w domu a dodatkowo mieliśmy dzisiaj jeszcze wnuki od starszej córki czyli czwórka dzieci do obsłużenia, od żłobka przez przedszkole do szkołę podstawową. W trakcie obierania ziemniaków sprawdzanie rachunków z matmy i przebieranie zasikanych majtek. A ogród leży odłogiem a taka śliczna pogoda i najwyższy czas na szykowanie miejsc pod różyczki.
Dziękuję za pochwały
Majeczko nic się nie stało, o przetacznikach i innych bylinach pomyślę może za rok albo dwa.
Na dobranoc niestrudzony Westerland.

Mam dość po dzisiejszym dniu wszystkiego, znowu wnuczek chory i siedzi w domu a dodatkowo mieliśmy dzisiaj jeszcze wnuki od starszej córki czyli czwórka dzieci do obsłużenia, od żłobka przez przedszkole do szkołę podstawową. W trakcie obierania ziemniaków sprawdzanie rachunków z matmy i przebieranie zasikanych majtek. A ogród leży odłogiem a taka śliczna pogoda i najwyższy czas na szykowanie miejsc pod różyczki.
Dziękuję za pochwały
Majeczko nic się nie stało, o przetacznikach i innych bylinach pomyślę może za rok albo dwa.
Na dobranoc niestrudzony Westerland.
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Maju, u Ciebie już Marcinki kwitną? Wow, winobluszcz pewnie niedługo obleje się purpurą, cóż to będzie za widok
Dobrze, że jeszcze tyle róż i bylin kwitnie, taka kolorowa jesień może dla mnie trwać aż do grudnia
Pozdrowionka
Dobrze, że jeszcze tyle róż i bylin kwitnie, taka kolorowa jesień może dla mnie trwać aż do grudnia
Pozdrowionka
Super fotki, Majutek! Chyba żadna pora roku nie maluje tylu kolorów, co wczesna jesień... nie mogę się napatrzeć na poszczególne ujęcia i feerię barw, jakie fundują poszczególne rośliny... winobluszcz na Twoim domu już wygląda pięknie, a za parę dni, kiedy przybierze głębsze kolory, będziesz miała wycieczki gapiów... ;-)
Pozdrawiam gorąco!
Pozdrawiam gorąco!
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Majka Westerland też mnie zaszczyciła pięknymi pąkami ,ale Twój wysyp róż o tej porze jest niedościgniony...
Souvenir wśród smagliczek słodki,Golden Wings całkowicie w moim typie ...lubię takie pylnikowe róże...
Przy tylu nasadzeniach i tak wielu różach masz pewnie kupe roboty...Oby sił nie zabrakło...
Souvenir wśród smagliczek słodki,Golden Wings całkowicie w moim typie ...lubię takie pylnikowe róże...
Przy tylu nasadzeniach i tak wielu różach masz pewnie kupe roboty...Oby sił nie zabrakło...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Majeczko gdy tak patrzę na Twojego Westerlanda, to odżywa mój żal, że moje 2 krzaczki nie przerwały zimy, uwielbiam te różę, za wspaniały intensywny, radosny kolor i za śliczny kształt kwiatuszków.....
Marcinki dochodzą do głosu, to kwiaty, które jesienią zaczynają królować w ogrodach, prześlicznie wyglądają takie kolorowe plamy na tle zieleni
Marcinki dochodzą do głosu, to kwiaty, które jesienią zaczynają królować w ogrodach, prześlicznie wyglądają takie kolorowe plamy na tle zieleni
-
edulkot

Witam w upalny, jesienny dzień.
Jest tak gorąco że ciężko się kopie, pot leje się z czoła i po plecach. Jak na tę porę roku to stanowczo za ciepło.
No chyba że ktoś na wczasach wypoczywa to jest superowa pogoda.
Zaczęłam pisać to Basia jeszcze spała ale dość szybko się obudziła i trzeba było robić zupka bo wstała bardzo głodna.
Teraz jest prawie 17-ta i w końcu mam czas dla siebie.
Przekopywałam miejsca pod róże i powojniki, zaraz idę skończyć i posprzątać sprzęty.
Kasiu kolorowa jesień to może być co najwyżej do listopada, potem to powinna być już dość chłodna i mokra jesień żeby róże i inne rośliny poszły spać. Winobluszcz już robi się czerwonawy ale koloru raczej ciemnego wina, daleko mu do purpury.
Aguniu co do gapiów to mam ich cały sezon i jak jestem gdzieś schowana za krzaczkami to słyszę przeróżne komentarze, czasami śmiać mi się z nich chce. Już zaczynają lecieć liście ze ścian, pewnie niedługo trzeba będzie zgrabiać - jak ja tego nie lubię.
Nela ano kwitną co niektóre nawet dość ładnie. Roboty mam masę i mam nadzieję że dam radę, obawaim się bardziej o czas a nie siły, dzięki.
Aga Westerlanda kocham za zapach a nie za kolory. Szkoda Twoich.
Jest tak gorąco że ciężko się kopie, pot leje się z czoła i po plecach. Jak na tę porę roku to stanowczo za ciepło.
Zaczęłam pisać to Basia jeszcze spała ale dość szybko się obudziła i trzeba było robić zupka bo wstała bardzo głodna.
Teraz jest prawie 17-ta i w końcu mam czas dla siebie.
Przekopywałam miejsca pod róże i powojniki, zaraz idę skończyć i posprzątać sprzęty.
Kasiu kolorowa jesień to może być co najwyżej do listopada, potem to powinna być już dość chłodna i mokra jesień żeby róże i inne rośliny poszły spać. Winobluszcz już robi się czerwonawy ale koloru raczej ciemnego wina, daleko mu do purpury.
Aguniu co do gapiów to mam ich cały sezon i jak jestem gdzieś schowana za krzaczkami to słyszę przeróżne komentarze, czasami śmiać mi się z nich chce. Już zaczynają lecieć liście ze ścian, pewnie niedługo trzeba będzie zgrabiać - jak ja tego nie lubię.
Nela ano kwitną co niektóre nawet dość ładnie. Roboty mam masę i mam nadzieję że dam radę, obawaim się bardziej o czas a nie siły, dzięki.
Aga Westerlanda kocham za zapach a nie za kolory. Szkoda Twoich.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Pogadamy w długie zimowe wieczory
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Majutek - Babciu, trzymaj sie jakos
Ja musze powiedziec, ze male dzieci, to lubie na obrazku ... jakos nie mam zdrowia do tej drobnicy 
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Współczuję zabiegania
Dzieci są fajne, ale w małych dawkach
Natomiast ogród jest mniej absorbujący, choć nie powie, że kocha...
Moje róże też zaczynają powtarzać.
Moje róże też zaczynają powtarzać.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Majka chciałyśmy z Tosią wpaść do Ciebie ,ale jechałyśmy po południu do Irenki i nie było czasu .Wiem ,że masz teraz urwanie głowy ,ale róże Ci sie odwdzięczają pięknymi kwiatami 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to faktycznie miałas urwanie głowy. Czy już będziesz miała jutro lżej?
Taka dawka wnuków może najlepszą babcię wykończyć
Taka dawka wnuków może najlepszą babcię wykończyć
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majeczko, dom w kolorze wina...hmm...ciekawa jestem tego widoku
Pokażesz nam?
Chciałabym jak najdłużej zatrzymać ciepłą jesień, ale masz rację, przyroda ma swoje prawa i trzeba się dostosować
Chciałabym jak najdłużej zatrzymać ciepłą jesień, ale masz rację, przyroda ma swoje prawa i trzeba się dostosować
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Majeczko, jesteś teraz pełnoetatowa babcią
czasu to faktycznie nie będziesz miała 
-
edulkot

Aga właśnie oglądam u Ciebie 'ośnieżone' domy i ulice. Oczywiście z przerwami bo ciągle ktoś coś chce, o tej porze dnia dzieci w przeróżnych sprawach.
Kasiu mam zdjęcia ale nie mam czasu ich zgrać, chyba dopiero jutro albo pojutrze coś wygospodaruję. Ale kolory na domu robią się śliczne.
Gosiu na szczęście Wojtek już chodzi do przedszkola a Basia jest coraz lepiej do nas nastawiona więc nawet czasami obywa się bez płaczu, idzie ku dobremu.
Jadziu urwanie głowy to będę miała jeszcze dość długo, powoli dopasowujemy się.
Ewa też tak wolałam, swoje odchowałam i myślałam że mini mnie babciowanie na pełny etat.
Jula do takiej rozpieszczonej drobnicy trzeba mieć zdrowie i stoicki spokój.
Majeczko dzięki ale może czasami uda nam się spotkać na forum.
Idę spać bo padam z nóg a właściwie ledwo siedzę czyli padam z d.......

Kasiu mam zdjęcia ale nie mam czasu ich zgrać, chyba dopiero jutro albo pojutrze coś wygospodaruję. Ale kolory na domu robią się śliczne.
Gosiu na szczęście Wojtek już chodzi do przedszkola a Basia jest coraz lepiej do nas nastawiona więc nawet czasami obywa się bez płaczu, idzie ku dobremu.
Jadziu urwanie głowy to będę miała jeszcze dość długo, powoli dopasowujemy się.
Ewa też tak wolałam, swoje odchowałam i myślałam że mini mnie babciowanie na pełny etat.
Jula do takiej rozpieszczonej drobnicy trzeba mieć zdrowie i stoicki spokój.
Majeczko dzięki ale może czasami uda nam się spotkać na forum.
Idę spać bo padam z nóg a właściwie ledwo siedzę czyli padam z d.......