Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

Majeczko - przepiękną ostatnią serie zdjęć pokazałaś ;:196
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam :wit
Mam dość po dzisiejszym dniu wszystkiego, znowu wnuczek chory i siedzi w domu a dodatkowo mieliśmy dzisiaj jeszcze wnuki od starszej córki czyli czwórka dzieci do obsłużenia, od żłobka przez przedszkole do szkołę podstawową. W trakcie obierania ziemniaków sprawdzanie rachunków z matmy i przebieranie zasikanych majtek. A ogród leży odłogiem a taka śliczna pogoda i najwyższy czas na szykowanie miejsc pod różyczki. :cry:

Dziękuję za pochwały :oops:
Majeczko nic się nie stało, o przetacznikach i innych bylinach pomyślę może za rok albo dwa. ;:173

Na dobranoc niestrudzony Westerland.

Obrazek

;:19
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maju, u Ciebie już Marcinki kwitną? Wow, winobluszcz pewnie niedługo obleje się purpurą, cóż to będzie za widok ;:oj
Dobrze, że jeszcze tyle róż i bylin kwitnie, taka kolorowa jesień może dla mnie trwać aż do grudnia ;:173
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Super fotki, Majutek! Chyba żadna pora roku nie maluje tylu kolorów, co wczesna jesień... nie mogę się napatrzeć na poszczególne ujęcia i feerię barw, jakie fundują poszczególne rośliny... winobluszcz na Twoim domu już wygląda pięknie, a za parę dni, kiedy przybierze głębsze kolory, będziesz miała wycieczki gapiów... ;-)
Pozdrawiam gorąco!
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Majka Westerland też mnie zaszczyciła pięknymi pąkami ,ale Twój wysyp róż o tej porze jest niedościgniony... :uszy
Souvenir wśród smagliczek słodki,Golden Wings całkowicie w moim typie ...lubię takie pylnikowe róże... :D
Przy tylu nasadzeniach i tak wielu różach masz pewnie kupe roboty...Oby sił nie zabrakło... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majeczko gdy tak patrzę na Twojego Westerlanda, to odżywa mój żal, że moje 2 krzaczki nie przerwały zimy, uwielbiam te różę, za wspaniały intensywny, radosny kolor i za śliczny kształt kwiatuszków.....
Marcinki dochodzą do głosu, to kwiaty, które jesienią zaczynają królować w ogrodach, prześlicznie wyglądają takie kolorowe plamy na tle zieleni :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w upalny, jesienny dzień. :wit ;:3
Jest tak gorąco że ciężko się kopie, pot leje się z czoła i po plecach. Jak na tę porę roku to stanowczo za ciepło. ;:47 No chyba że ktoś na wczasach wypoczywa to jest superowa pogoda.
Zaczęłam pisać to Basia jeszcze spała ale dość szybko się obudziła i trzeba było robić zupka bo wstała bardzo głodna.
Teraz jest prawie 17-ta i w końcu mam czas dla siebie.
Przekopywałam miejsca pod róże i powojniki, zaraz idę skończyć i posprzątać sprzęty.

Kasiu kolorowa jesień to może być co najwyżej do listopada, potem to powinna być już dość chłodna i mokra jesień żeby róże i inne rośliny poszły spać. Winobluszcz już robi się czerwonawy ale koloru raczej ciemnego wina, daleko mu do purpury. ;:173
Aguniu co do gapiów to mam ich cały sezon i jak jestem gdzieś schowana za krzaczkami to słyszę przeróżne komentarze, czasami śmiać mi się z nich chce. Już zaczynają lecieć liście ze ścian, pewnie niedługo trzeba będzie zgrabiać - jak ja tego nie lubię. ;:173
Nela ano kwitną co niektóre nawet dość ładnie. Roboty mam masę i mam nadzieję że dam radę, obawaim się bardziej o czas a nie siły, dzięki. ;:196
Aga Westerlanda kocham za zapach a nie za kolory. Szkoda Twoich. ;:173
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, to ja się tylko przywitam i życzę Ci du??żo czasu, a słonko nich się choć trochę opamięta i niech nie przeszkadza :;230
Pogadamy w długie zimowe wieczory ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Majutek - Babciu, trzymaj sie jakos :twisted: Ja musze powiedziec, ze male dzieci, to lubie na obrazku ... jakos nie mam zdrowia do tej drobnicy :wink:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Współczuję zabiegania :roll: Dzieci są fajne, ale w małych dawkach :wink: Natomiast ogród jest mniej absorbujący, choć nie powie, że kocha...
Moje róże też zaczynają powtarzać.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Majka chciałyśmy z Tosią wpaść do Ciebie ,ale jechałyśmy po południu do Irenki i nie było czasu .Wiem ,że masz teraz urwanie głowy ,ale róże Ci sie odwdzięczają pięknymi kwiatami ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No to faktycznie miałas urwanie głowy. Czy już będziesz miała jutro lżej?
Taka dawka wnuków może najlepszą babcię wykończyć
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majeczko, dom w kolorze wina...hmm...ciekawa jestem tego widoku ;:65 Pokażesz nam? ;:138
Chciałabym jak najdłużej zatrzymać ciepłą jesień, ale masz rację, przyroda ma swoje prawa i trzeba się dostosować ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Majeczko, jesteś teraz pełnoetatowa babcią ;:224 czasu to faktycznie nie będziesz miała ;:224
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga właśnie oglądam u Ciebie 'ośnieżone' domy i ulice. Oczywiście z przerwami bo ciągle ktoś coś chce, o tej porze dnia dzieci w przeróżnych sprawach. :roll:
Kasiu mam zdjęcia ale nie mam czasu ich zgrać, chyba dopiero jutro albo pojutrze coś wygospodaruję. Ale kolory na domu robią się śliczne. ;:108
Gosiu na szczęście Wojtek już chodzi do przedszkola a Basia jest coraz lepiej do nas nastawiona więc nawet czasami obywa się bez płaczu, idzie ku dobremu. :uszy
Jadziu urwanie głowy to będę miała jeszcze dość długo, powoli dopasowujemy się. :uszy
Ewa też tak wolałam, swoje odchowałam i myślałam że mini mnie babciowanie na pełny etat. ;:173
Jula do takiej rozpieszczonej drobnicy trzeba mieć zdrowie i stoicki spokój. ;:108
Majeczko dzięki ale może czasami uda nam się spotkać na forum. ;:196

Idę spać bo padam z nóg a właściwie ledwo siedzę czyli padam z d....... :;230
;:19
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”