Ewciu mam nadzieję ,ze juz się lepiej czujesz?
Na działeczce slicznie wszystko kwitnie.Ten kwiatek, o który pytasz to chaber-kolor amarantowy.Ja go tak nazywam ,ale jak dokładnie się nazywa to nie wiem?
Kupiłam dzisiaj nasionka pszonaka i spróbuję go wysiać.Moze się uda.
Piękny ten biały bez.Musi cudownie pachnieć.Piszę się na odrosty
Agnieszko , te hryzantemy zostały posadzone rok temu . Dostałam kępkę od koleżanki i od brata . Jak długo u nich rosły to nie wiem . Wczesną wiosną obciełam suche łodygi , a teraz wypuściły nowe pędy .
ewkapaw pisze:Agnieszko , te hryzantemy zostały posadzone rok temu . Dostałam kępkę od koleżanki i od brata . Jak długo u nich rosły to nie wiem . Wczesną wiosną obciełam suche łodygi , a teraz wypuściły nowe pędy .
Dziękuję za szybką odpowiedź , będę z necierpliwością czekała kiedy moje dojdą do takich rozmiarów.
Ewuś Boule de Neige, jest fantastyczna.
Faktycznie, jak sama nazwa mówi - śnieżne kule zawieszone na gałązkach
Jej, kiedy moje wydadzą tyle kwiatów?
To o co pytasz, liściasta kępa z " paprociowymi" liśćmi - też mam i też nie mam pojęcia co to jest.
Ale ładne, rośnie koło Rh. i bujnie się rozwija, a latem ma białe baldachy, więc zostaje .
Powiedz proszę, czy Palbina na pniu wyprowdzałaś sama, czy on szczepiony?
Bo ja mam tylko kurczaka, miotłę ziemną
Witaj Ewuś !Twoja różnorodnoś roślin przyprawia o zawrót głowy.Mam kilka tawuł,ale Twoje mają jakieś zupełnie inne liście,ale co to będzie jak zakwitną te chrezantemy i lawenda !!!!!!!!!!!!!U mnie ona jeszcze w doniczce maluczka bo dopiero się obkupiłam w nią.A jak Się rozmnaża to parzydło ,bo widziałam na fotkach,że toto ładnie kwitnie?Pozdrawiam i zapraszam.
Haniu - ta kępa z paprociowymi liścimi to chaber białawy . Wysłałam zdjęcie do identyfikacji i oczywiście formułowicze są niezastąpieni , odpowiedź prawie natychmiast.