Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

No nienawidzę tych weekendów bez neta, potem nie jestem w stanie nadrobić i czytać uważnie i ze zrozumieniem. ;:223
Jedno dotarło do mnie z całą pewnością, to udane łowy ;:138 ;:138 Nadziej go na pal ku przestrodze innym nieproszonym gościom :uszy
Bardzo długa ta lista przeróbek. Widzisz niedociągnięcia tam gdzie inni się wyłącznie zachwycają. No ale to Ty masz się tam dobrze czuć ;:196
Pomysł na szpaler limelightów jest świetny. Ja właśnie wczoraj stwierdziłam że swojemu samotnemu krzaczkowi też dokupię drugiego dla większego efektu.
Miłego dzionka ;:3
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie wiem, Agnieszko, czemu przestały mi przychodzic powiadomienia z Twojego wątku :(
Za to dziś miałam co oglądać ;:138 Piękne zdjęcia i piękne widoczki, choć już nieco jesienne...
Obie siedzimy teraz w pracy, więc tyle nasze, co sobie w przerwie obejrzymy na monitorze :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga, a jednak można złapać krecika :;230
Dziękuję za zdjęcia pięknego Chopina, masz wyjątkowo okazały krzak. ;:138
W ogrodzie już da się zauważyć nadchodzącą jesień i robi mi się smutno???? :( znowu czekanie na wiosnę
Czytam, że Pashminka już zamówiona ;:138 Będziesz z niej bardzo zadowolona, to jest piękna i zdrowa róża.
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś - pisałaś o grupowaniu róż, ja też mam taki zamiar i chcę to zrobić jesienią. Dlatego etykietuję te moje bezimienne róże, nadaję im imiona dzięki pomocy Różomaniaczek i robię mnóstwo zdjęć (w folderze ze zdjęciami róż mam 980 zdjęć). W związku z tym mam pytanie - ciekawi mnie Twoje zdanie na temat kolorystycznego przyporządkowania Chippendale, bo ja się wciąż zastanawiam i ostatnio mi się wydaje, że chyba wyląduje wśród słonecznych...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,robisz przepiekne zdjęcia,aż dech zapiera,a na hortensjach nie widać żadnych oznak jesieni,cudo,cudo,cudo.
Linetka pisała,że incarwilla odstrasza krety,ale ja juz dawno mówiłam,ze moje krety nie dosyc,że płetwonurki to jeszcze tresowane,bo obok incarwilli mam korytarze poryte.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, kretom także mówię nie... poza tym, że to sympatycznie wyglądające zwierzątka, w ogrodach są jednak szkodnikami... Po hortensjach pierwsze oznaki jesieni widać, ale jakże ładne, w swoim przebarwianiu... Pozdrawiam Cię!
Małgosiu, to będziemy grupować :) Chippendale klasyfikuję w barwach ciepłych i słonecznych; w takim właśnie towarzystwie u mnie wyląduje... Zgadzamy się więc w jego odbiorze :)
Cześć Majeczko :wit Z Chopina jestem ogromnie zadowolona... to według mnie tak wytworna i elegancka róża, że trudno znaleźć piękniejszą w tej kolorystyce... Pashmina zamówiona, będę się nią cieszyć jesienią... U Ciebie i kilku innych forumek ta róża króluje w tym sezonie :)
Aneczko, ja z kolei z przyjemnością oglądam Twoje zdjęcia :) Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa!
Jolu, każdy z nas coś zmienia, poprawia, ulepsza = to chyba u nas ogrodników normalny stan ;-)

Zebranie w L.O. miałam dziś długie, dopiero o 20ej byłam w domu... niestety rok temu zgodziłam się na trójkę klasową i ciągnie się za mną ten ogon ;-)) Pozwolicie, że odezwę się w Waszych wątkach jutro, bo teraz naprawdę padam z nóg ;:173
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No to w takim razie sobie odpoczywaj i do jutra :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, nie Ty jedna dałaś się wrobic. Mój M jest przewodniczącym trójki u Młodego, będziecie się spotykac na zebraniach Rady szkoły :;230 Jak zapytałam co mu przyszło do głowy żeby się zgodzic powiedział że w klasie maturalnej będzie miał z głowy organizowanie matury i balu. Niech inni też się angażują :;230 Przebiegły facet ;:224 My wróciliśmy do domu przed 21 ;:131
Dobrej nocy
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzisiaj chyba wiele z nas miało ciężki dzień...Odnoszę jednak nieodparte wrażenie, że otwarcie Forum i spacer w znajomych ogrodach to niezawodne panaceum na wszelkie zło :lol: Ja przynajmniej tak leczę ból głowy...
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też tak ładuję akumulatory. :D
Aga, wcale nie miałam na myśli kokietowania, tylko chciałam wyciągnąc ze smętnego nastroju.
Dlaczego my tu tyle przesiadujemy? To przez przesympatyczna gospodynię, która czasem ma wielki ból głowy i trzeba wtedy interweniować :wink: .
A plany masz imponujące. I to tylko na jesień i wiosnę :shock:
Kiedy Ty zamierzasz to zrobić?
Ja mam skromniejsze. Zmiana trawnika :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ostsatnio nabieram przekonania, że to moje sprzątanie nigdy się nie skończy :evil: Nie koniec remontu. Nawet piękna pogoda mnie nie cieszy.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Wandeczko, krótki był to odpoczynek niestety... zauważam, że od dłuższego czasu funkcjonuję na max 6 godzinach snu i zaczyna się to odbijać na moim samopoczuciu... nic to, pogoda dziś prześliczna i tym się cieszę... byleby do 16ej!
Jolu, możemy sobie z Bogusławem podać łapkę, chociaż ja go nie widziałam na zebraniu rady rodziców ;-))
Sorry, ale przez ten późny powrót nie przygotowałam dla Ciebie poziomek, ani dla kilku innych osób innych przesyłek :oops:
Nadrobię, obiecuję.
Kasiu, mam nadzieję, że ból głowy minął bezpowrotnie? Faktycznie, spacer po ogrodach forumowych to lek na całe zło ;-))
Gosiu, zmiana trawnika to nie mało! Mój D. myślał o zrywaniu darni sprzed tarasu ze względu na szalejące zielsko, którego nie mogliśmy wyplenić, ale już mu przeszło, wraz ze zmniejszeniem się chwastów...
Moje plany nie są rewolucyjne; jak się zbiorę, to obskoczę wszystko raz-dwa ;-))
Ewuś, kończ ten remont, bo jesień idzie! :) trzeba zacząć planować kolejny sezon...

Przesympatyczna gospodyni pozdrawia swoich nie mniej sympatycznych gości i życzy słonecznego dnia! :lol:
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,czy u ciebie nie ma na trawniku takich kęp dzikiej trawy?Nie wiem skąd mi się to wzięło i chyba nie ma innego sposobu jak wycinanie tego dziadostwa,a wiosna będe musiała dosiac normalnej trawy.
x-ag-a
---

Post »

Gosiu, owszem, miejscami są - takie grube źdźbła... nie cierpię ich. Trzeba wyciąć wiosną i zrobić dosiewkę szlachetnej darni - nie ma wyjścia. Opryskiem na dwuliścienne się tego nie usunie (jak sama nazwa wskazuje, środek się do tego nie nadaje).
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, ja o poziomki tylko tak pytałam żeby logistycznie dać radę. :lol:
A mój M powiedział że to wczorajsze spotkanie o 19 jego nie dotyczyło. Ja nie wnikam. Buszowaliśmy potem w Tarasach, było sporo fajnych wyprzedaży, oczywiście dla facetów. Ja zbieram kaskę na sobotę ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”