Hoye moja obsesja :-)
- mrinwestor
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: HOYE moja obsesja :-)
Basiu piękne te Twoje hoje.
A jednak serducho zgubiłam ... przy florce variegata.
A jednak serducho zgubiłam ... przy florce variegata.
Heniu ona puściła u mnie już 3 pięterka i długi łysy pędzik , to jest uprawa szklankowa ale mam jeszcze w doniczce tylko wywlec się jej z drabinką z parapetu nie dało 

Jestem hoyomaniaczką
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Masz kobieto 'zieloną' rękę...

Mam już dość , dlaczego nie kwitną te na ktorych kwiaty czekam jak na zbawienie .
I dlaczego kwitną na żółto zamiast na czerwono

Coś tam pachnie ale kwiatek tak niepozorny że nawet córka nie chciała bukieciku
Kilka hojek z których jestem dumna
Retuska od tylca ale od jakiego tyłu . Po zimie wyglądała jak strach na wróble i to po przejściach , ciekawa jak będzie wyglądać po tej zimie oby nie tak jak po ostatniej

Thomsoni jak retuska zimę zniosła strasznie i po zimie wyglądała na ostro zmęczoną / zabidzoną teraz nadrabia a przed nami znowu zima i co to bedzie .
Wszystkim kwitła późną jesienią tylko nie mi bo przeciez jak mogła kwitnąć walcząc o życie ktore tak intensywnie starałam się jej odebrać błedami w uprawie .

Snow caps świetnie sobie radzi w hydro a najpiękniej wyglada selekt ktory jest po środku , rosnie najszybciej i jest cały wybarwiony

Mitratka to jest hoja ktora ćwiczy mą cierpliwość jak i opanowanie , już mam ją zamiar z kolekcji wywalić a ona bach i listek puszcza i tak jeden co kilka miesiecy a ze listki niebywalej urody to jakoś ciągle ją mam ale tempo ma iście ślimacze .

No i moja największa duma , paszka variegata wychodowana z łysego badylka
Tempo wzrostu ma powolne ale wybaczam jej bo w końcu się rozkręci
Taki mój mały pokrak .

I dlaczego kwitną na żółto zamiast na czerwono

Coś tam pachnie ale kwiatek tak niepozorny że nawet córka nie chciała bukieciku

Kilka hojek z których jestem dumna

Retuska od tylca ale od jakiego tyłu . Po zimie wyglądała jak strach na wróble i to po przejściach , ciekawa jak będzie wyglądać po tej zimie oby nie tak jak po ostatniej

Thomsoni jak retuska zimę zniosła strasznie i po zimie wyglądała na ostro zmęczoną / zabidzoną teraz nadrabia a przed nami znowu zima i co to bedzie .
Wszystkim kwitła późną jesienią tylko nie mi bo przeciez jak mogła kwitnąć walcząc o życie ktore tak intensywnie starałam się jej odebrać błedami w uprawie .

Snow caps świetnie sobie radzi w hydro a najpiękniej wyglada selekt ktory jest po środku , rosnie najszybciej i jest cały wybarwiony

Mitratka to jest hoja ktora ćwiczy mą cierpliwość jak i opanowanie , już mam ją zamiar z kolekcji wywalić a ona bach i listek puszcza i tak jeden co kilka miesiecy a ze listki niebywalej urody to jakoś ciągle ją mam ale tempo ma iście ślimacze .

No i moja największa duma , paszka variegata wychodowana z łysego badylka

Taki mój mały pokrak .

Jestem hoyomaniaczką
- hen_s
hoja retusa gigant! Rewelacja. Nie lubię tej hoji a u Ciebie taka piękna...
hoja thomsoni i hoja snow caps również mogą walczyć z każdymi ślicznotkami o palmę pierwszeństwa.
Gratuluję.

hoja thomsoni i hoja snow caps również mogą walczyć z każdymi ślicznotkami o palmę pierwszeństwa.
Gratuluję.

- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Basiu , nie wierzę , Ty i błędy w uprawie

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kurcze...znowu kuszą gigantami 
Cudowna retuska i Snow Caps

Cudowna retuska i Snow Caps

-
- 100p
- Od: 13 sie 2012, o 21:47
Basiu stale zaglądam do Twoich wątków..i wychodzę chora . Masz takie cudowne hoje

Od dawna oglądam Twój wątek. Razem z koleżanką chcemy się wziąć za uprawę hoy, są takie piękne i różnorodne 

Co by dalej zaszczepiać w Was chorobę hojową pokażę moją naj
Moja szalona paszka ma już łącznie 8 pedów i zajmuje tak duzo miejsca że niedługo chyba sama bedzie stać na 1/2 parapetu

Moja szalona paszka ma już łącznie 8 pedów i zajmuje tak duzo miejsca że niedługo chyba sama bedzie stać na 1/2 parapetu

Jestem hoyomaniaczką
Dziś zwaliłam z parapetu 2 hoje bo zaczepiły o firanę a że spadły to przesadzilam to od razu fotkę cykłam
Lobbi rosnie zadowalająco ale nie powalająco , ma 1,5 roku i dopiero na wiosne zaczęła rosnąć
Razem dwie różne kazda chowana od jednowęzłowej sadzonki , kazda wyglada inaczej , jedna masywna ciemna liść gruby , druga liść jasny , cieńszy .
Oczywiście kwitną kazda inaczej

Jasperek ma 6 miesiecy oczywiscie też od sadzonek 1 węzłowych startował a do tego jednolistkowych .
Jego mamusię mam na parapecie ale z wygrzebaniem problem , tylko przy myciu okna porywam się na ten czyn

Lobbi rosnie zadowalająco ale nie powalająco , ma 1,5 roku i dopiero na wiosne zaczęła rosnąć
Razem dwie różne kazda chowana od jednowęzłowej sadzonki , kazda wyglada inaczej , jedna masywna ciemna liść gruby , druga liść jasny , cieńszy .
Oczywiście kwitną kazda inaczej

Jasperek ma 6 miesiecy oczywiscie też od sadzonek 1 węzłowych startował a do tego jednolistkowych .
Jego mamusię mam na parapecie ale z wygrzebaniem problem , tylko przy myciu okna porywam się na ten czyn

Jestem hoyomaniaczką
Piękne i dorodne twoje hojeczki

- hen_s
Heh, kolejne piękności... 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Śliczne hojeczki kolejne...Lobbi - cudna.
Czyżby jakiś pech...dziś moja australijka spadła z kwietnika, 3 liście ucierpiały
Czyżby jakiś pech...dziś moja australijka spadła z kwietnika, 3 liście ucierpiały

Ostatnio pod aparaet wpadła nichosia i w szoku jestem bo zaczyna się na bordowo wybarwiać a zawsze maksymalnie była lekko pomarańczowa

Jestem hoyomaniaczką