Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Cześć Aguś, znów porobiły mi się zaległości ;:223 przez wyjazdy.
Poza tym dopada mnie jakieś zniechęcenie prawie jesienne. Jak porównuje ogrody i podziwiam takie jak Twój to mi się odechciewa pracować w moim. Jeszcze przyjechał wczoraj pewnien gość do mnie i wszystko skrytykował. Bardzo tę osobę lubię ale sił takie podejście mi nie dodaje w walce z piachem. ;:185
Mam deprechę głęboką jak Rów Mariański :cry:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Jolu, czy jak Ci wyślę foty swojego ogrodu od kulis, to poprawi Ci się humor? ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiko dziękuję że chcesz mi poprawić nastrój ale ja nie umiem cieszyć się z tego że przed kimś jest dużo ciężkiej pracy ;:196 Ale bardzo bym chciała żeby ktoś docenił też moją pracę nawet jeżeli jemu to się nie podoba, poprzez takie ludzkie zrozumienie włożonego wysiłku. ;:131
Sorki Aga, już się zamykam, Twój śliczny ogród to nie miejsce do wylewania swoim frustracji :?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu, dzień dobry... a konkretniej, co ten gość skrytykował? Możesz powiedzieć jakie według niego zrobiłaś błędy w ogrodzie? W ogóle na Twoim miejscu nie brałabym tego do siebie... ludzie bardzo często krytykują z czystej zawiści, chociaż trudno pogodzić się z niesympatyczną opinią z ust kogoś, kogo lubimy... ja na przykład słyszę regularnie od sąsiadki, że ona u siebie to chce mieć naturalnie (w podtekście, że u mnie tak nie jest) i trawnika na ten przykład nie będzie zakładać, bo woli łąkę. Naturalną, a nie tak jak u mnie. I tak dalej.

Ja się właśnie próbuję z dołka podnieść, a idzie mi kiepsko... chcę trochę pracą w ogrodzie tego doła zabić, ale nie wiem czy się uda...

Dominiś, a Ty już nie przesadzaj ;-)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, nie chcę Ci zaśmiecać wątka :oops: Generalnie nie skrytykowana została tylko moja fryzura bo to odbyło się parę tygodni wcześniej ;:223
Ty masz kiepski nastrój a ja taka koleżanka że zamiast Ci go poprawiać to wrzucam chwaściki do ogródka
Masz wolne że pracą w ogródku poprawiasz nastrój? Ja siedzę w robocie, zapowiedziałam szefowi żeby mi schodził z drogi jak nie chce żeby ucierpiał i jakoś przeżyję. Do domu też mi się nie chce wracać bo jak mam od nowa słuchać to mnie wilczy apetyt dopada jak to w stresie. A ciuchy na tyłku i tak trzeszczą. ;:223

Co robisz ogrodowo? bo chyba nie będziesz cały dzień wyrywać tego jednego chodowanego na pokaz chwasta ;:224 Bo nie wierzę żeby wyrósł tak sobie, nie pozwoliłabyś :tan Nie chce Ci się szukać z lupą to chodujesz jednego żeby nie było że masz tak wylizane :;230
x-ag-a
---

Post »

Joluś, mam zatrzęsienie chwastów, w dodatku kret grasuje na hortensjowej rabacie :twisted:
Nie zaśmiecasz mi wątku; przecież życie nie polega na zagłaskiwaniu kota na śmierć i przekazywaniu sobie jedynie ciuciu-muciu... jesteśmy ludźmi i na co dzień borykamy się z problemami przeplatanymi chwilami radości... Broda do góry!
U siebie nic konkretnego nie planuję (nie powstaną żadne rewolucje), ale chcę uporządkować niektóre zakątki, które wymagają udoskonaleń. Muszę poprzesadzać hosty, róże, parzydło, wykopać pnącą poziomkę, która niedługo zdominuje 3 metrowy fragment rabaty, tak się rozrasta... wykopię i do donic. Może chcesz?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Widzę, ze jesienne doły szaleją. ja się juz wygrzebałam powoli choć jak patrze na mój zasuszony ogród to modlę się o deszcz.
Jolu, nie przejmuj sie zawistnikami. Wiem, że to zniechęca, ale pomyśl sobie, ze to Twój ogród i to głównie Tobie się ma podobać.
A swoja drogą to niezbyt dobrze wychowany ten twój gość. Mnie by tam do głowy nie przyszło się tak zachowywać.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Witaj Aguś :wit - ja dopiero teraz dopadłam się do kompa po urlopie, bo zarówno w pracy jak i w domu ogrom pracy. Twój watek pędzi jak szalony! Uwielbiam do ciebie zaglądać. A tą dziwną sąsiadką to w ogóle się nie przejmuj. Ogród ma się podobać tobie a nie jej. Niech sobie hoduje łąkę zamiast trawnika i nie wciska nosa do innych. Według mnie twój ogród to prawdziwe CUDO.
Pozdrawiam cieplutko choć na dworze dziś chłód.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, fajnie, że już jesteś... w poniedziałek puszczę Ci berberysiątka :)
Sąsiadką się nie przejmuję w ogóle; piszę tylko w taki sposób można bez pojęcia krytykować czyjąś ciężką pracę. Dziękuję za miłe słowa i pozdrawiam! :)
Dorotko, u mnie podlewanie chodzi co drugi dzień (bo jednak mam na uwadze oszczędzanie wody w szerszym kontekście - ze względu na bieżącą sytuację) - jest bardzo sucho. Życzę nam opadów kilka nocy z rzędu (niech w dzień będzie ładnie) i lepszego humoru...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Hehe, naturalnie lepiej, bo pracy mniej :mrgreen: to trzeba znaleźć jakieś usprawiedliwienie dla lenistwa :lol:
x-ag-a
---

Post »

Otóż to, Dominiko! ;:196
Pracy nie tyle mniej, co w ogóle, bo nawet do koszenia łąki przyjeżdża 'ktoś'.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, to sobie ambitne plany założyłaś. :lol: Przykro mi że nie uporałaś się z kretem. To chyba jedyna zaleta mojego piasku że kret tam nie da rady ryć. ;:218 Może trzeba przejść do bardziej radykalnych środków ;:163
Zaskoczyłaś mnie tą poziomką pnącą, nie wiedziałam że takie są. ;:oj Pewnie że chętnie wezmę. Poziomki w tym roku mi nie wzeszły ;:174 Nie będzie dla Ciebie kłopotem przetrzymać ją gdzieś zanim będziemy w Twojej okolicy? Może namówię M na Skierniewice ;:65 Podobno się wybierasz :lol:
x-ag-a
---

Post »

Jolu, jeśli będziesz w szkole na zebraniu w poniedziałek, to mogę Ci przywieźć kilka doniczek... a do Skierniewic faktycznie się wybieram.
Z kretem walczymy regularnie... jeden wychodzi, następny przychodzi... metody stosowaliśmy wszystkie, działają tylko niektóre, aż do kolejnej wizyty.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O, to w poniedziałek jest zebranie ;:202 nie wiedziałam ;:224

Ja na zebrania nie chodzę tylko M, ale z pewnością przesyłkę odbierze
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold