moje zielone cudeńka ;)))

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 sie 2012, o 21:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

moje zielone cudeńka ;)))

Post »

Witam ;)) tym razem zaczne od początku, już we właściwym dziale ;:138
Tym razem będę się starać robić wszystko starannie , aby mój wątek prezentował się w miarę dobrze , mimo, ze nie mam talentu do robienia zdjęc, ale sie postaram ;)))
"Chorobę kwiatową " zaraziłam się od mamy ;))) ona to , ma rękę do kwiatów , ma tak piekne okazy,jak niektorzy z was mi niestety jeszcze tak nie idzie , ale się staram. Sporo roslinek przeszło przez moje, ręcę i zostały te najtwardsze ;)))))mam malutką kolekcje , najbardziej utrzymują się u mnie kaktusy choć i tak , parę umarło. Kocham storczyki, niestety nie mam ich w swojej kolekcji poniewaz , już mi 5 umarło a nie chce juz tym pięknym roslinkom robić krzywdy ;)
Próbuje rozmanżac fiołki, liście dostaje, od mamy lub " dobrych duszyczek " mam nadzieję ,że choć jeden przetrwa nie dość , że moje zabiegi to i mojego kota ..... ;)))
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Re: moje zielone cudeńka ;)))

Post »

Obrazek
oto moje aloesiątko, które właśnie dostałam od " dobrej duszyczki " ;)) na zdjęciu, tu prezentuje się ładnie bo zostałozrobione zaraz po przysłaniu go , a teraz tak jakby mu listki przysychały nie wiem co mu się dzieje, może to przez aklimatyzacje , stoi na tym oknie co kaktusy, a kaktusy mi rosna piekne. Boje się o niego , tym bardziej ,że już jednego aloesa zmarnowałam ;( :oops:
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek
mój ukorzeniający się fiołek ;)))
Miałam dwa piekne jeden fioletowy, drugi różowy , ale niestety, kotka mi wykopała, drugi raz zrzuciła na podłoge. Poobrywałam połamane listka i teraz się biedaki reanimuja , może dają radę tym bardziej, że moja Flicka już nie ma do nich dostępu ;)))
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazeka to moje kaktusiątko, które jako jedyne mi zakwitło, niestety nie mam pojęcia co to za kaktus
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazekmóchołóweczka uwielbiam ją ;)))
Obrazekrosiczka ;))) Moje dwie kochane pupilki ;)))
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek tego kaktusa czy sukulenta nie znam nazwy, ale kwiaty ma przecudne ))) niestety moje dzieci kiedys same go podlały :twisted: i niestety zauważyłam że zaczyna gnić. szybko presadziłam w suchą ziemię, a te już gnijące liście poodcinałam , uciełam tam gdzie liść jest zdrowy w ukorzeniacz i do nowej ziemi , mam nadzieje,że puszczą korzonki
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek
Obrazek
a z mojej zielistki jestem najbardziej zadowolona, niby najzwylkejsza roślinka, a ma takie piekne kwiatuszki :heja
a co najlepsze, nie miałam pojęcia,że ona kwitnie :;230 :;230

-- 1 wrz 2012, o 20:25 --

Obrazek i na koniec na dzisiaj wielomiecz trójzęby ( chyba tak się nazywa ) którego dostałam od dobrej duszyczki ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
lucy23-61
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, kwitnące zalane to Epiphyllum, bardzo ładne zresztą, jak będziesz na forum dlużej to pewno parapety ci się błyskawicznie zapełnią.Skądś to wiem ;:108
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

mam zamiar raczej zostać dłużej choćby dlatego,żeby uczyć się ot takich wspaniałych ludzi jak wy , którzy są na forum ;))) ;:180 a z racji ,że jestem amatorem przez duże A wszystkie rady bardzo mile widziane :uszy
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek agawa dostałam ją od znajomej w celu uratowania po zabiegach jakie zafundowały jej , jej maluchy - poobcinane , pogryzione liście, cała przelana i obcięte liście to w środku , ponieważ kocham sukulenty podjełam sie tego wyzwania ;)) trzymam za nią mocno kciuki , żeby się jej udało
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek gruboszek kolejny sukulencik, który dostalam od dobrej duszyczki ;) ;:180

Obrazek grudnik albo wielkanocnik ;)) skubnełam z urzędu gminy :oops: i nie wiem dokładnie co to za roślinka
Obrazek kaktusiki wszystkie dostałam od mamy ;)) ona ma ich wielkich rodziców i wszystkie jej kwitną m i dopiero zakwitł jeden jak na razie ;)))
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek
Obrazek
Skrzydłokwiat - to moje największe wyzwanie dostałam go też od pewnej dobrej duszyczki ale dopiero się dokształcam na jego temat , bo dopiero pierwszy raz mam z nim do czynienia , a nie chce go zmarnować więc wszystkie rady mile widziane ;:131

-- 2 wrz 2012, o 10:16 --

Obrazek paproteczka karbowana , tez prezent od dobrej duszyczki ;:180
co najlepsze trzyma mi sie lepiej niż, ta która kupiłam dużo wieksza w Polo traktuje je tak samo , codziennie zraszam i ta mała budzi się do życia a ta duża mimo, że widać nowe liście - wiekszość usycha podlałam ją mlekiem wsypałam jej popiół z papierosów i teraz trzymam kciuki ;)))
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek cisus rąmbolistny na razie malutki- rozmnożony z sadzoneczki ;)))
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Obrazek
a oto moi ukochani niszczyciele i podlewacze kwiatków ;)))) ale niestety choć strasznie kocham roślinki i jestem wściekła jak widze, jak któraś jest zrzucona , wykopana (robota mojej koteczki Flicki ) albo pływa w wodzie ( to rrobota , tego goście ze zdjęcia ) nie mogę się na nich za długo gniewać ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167 ;:167
doruszka25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

kolejne moje cudne podopieczne i cudni podopieczni ;)))) ;:167
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”