Elu, oj teraz to już nie pamiętam- cebulowe ucierpiały chyba najbardziej no i floksy bo kilka straciłam niestety.
kozino
, niestety posta też nie widzialam ale teraz nadrobiłaś z czego się cieszę

Faworytów powiadasz?? Powiedz jacy albo pokaż chętnie ci powiem,a może nasionka będę miała??
Lubię tworzące się ogródki, mój ogród też w ciągłej modernizacji
Mówie Wam kochani ile się ostatnio dzieję, napomnę o malutkiej kici którą znaleźliśmy na podwórku podczas 1-dniowego pobytu w Poznaniu bo wrócilismy nakarmić zwierzaki do domu. Otóż wchodzimy z mamą na klatkę schodową,a tam malutka kicia. Niestety nie rozpoznałyśmy jej (na podwórku często goszczą koty), mama była popytać sąsiadów czy komuś się nie zgubiła. Ale nie wróciła z dobrymi wiadomościami, w ten sam dzień jechalismy na działkę no i wzieliśmy pod bluzę bidulke.Spala całą podróż. Nie wyglądała źle, mała,kruchutka ale ogolnie zadbana. Na dzialce okazalo się ( była u nas 2 dni) że umie korzystać z kuwetki, pomysleliśmy iż może zgubiła się albo ktoś ją wyrzucił na to podwórko. Nakarmiliśmy bidulke, ogłosilismy na internecie...ale odzewu zero. A nasze pieski zadowolone z kociego towarzystwo nie były, kotkę dopadłu na działce jedna trzepła łapką no i w tym momencie stwierdzilismy,że nie możemy jej trzymać,ze znajomych kotki kochanej też nikt wziąć nie mógł. Więc z ciężkim bólem serca zawieźlismy ją do schroniska, tam przynajmniej dostanie jedzonko i nie wpadnie pod samochód. Kochana bidulka, mówie wam fajna kotka. Mamy nadzieję,że znajdzie dom.
A teraz druga sprawa z dzialki! Dzisiaj modernizowaliśmy rabaty, a w sumie od wczoraj je już tworzyliśmy

Czekamy aż tata przywiezie Thuje, korę a! No i katalpa ma jeszcze przyjechać

Ale to już niespodzianka, jak gotowiec będzie to pokażę.
Niestety dzisiaj przekopując kwiaty zauwazyłam w jakim stanie są moje kwiaty cebulowe ;/ Muszę uzupelnić kolekcję w krokusy, hiacynty bo moja kolekcja uszczupliła się strasznie, a szczęście tulipany już kupione