Deszcz powiadasz a u nas susza że hej i ja chcę ten deszcz od ciebie , ale żeby tylko padał w nocy :P
Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r
IZUNIU przepiękna tawułka,szkoda ,że tak szybko przekwita i brakuje tego pięknego zapachu.Bardzo ładna żurawka,taka dorodna i wyniosła
Uwielbiam orliki ,masz przepiękne kolory ,są śliczne,mogę na nie patrzec godzinami [choc wiem,że inni traktują je jak chwasty
,nie wiem dlaczego]
Uwielbiam orliki ,masz przepiękne kolory ,są śliczne,mogę na nie patrzec godzinami [choc wiem,że inni traktują je jak chwasty
Co mnie nie zabije- to mnie wzmocni.
Pozdrawiam Małgosia
zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
Pozdrawiam Małgosia
zapraszam- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=11234
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolciu, dziękuję!
U nas jak pada, to dzień i noc, kilka dni najczęściej, ale jak przestanie, to po dwóch dniach wysokich temperatur trzeba intensywnie podlewać, a susza trwa miesiąc, dwa... Taki jakiś "kontynentalny" mikroklimat ;)
Asiu, takie orliki mam pierwszy raz . Miałam kiedyś pełne fioletowe i różowe, ale zostały mi tylko różowe. A mnie się marzyły takie, jak na ostatnich 3 zdjęciach. No i w końcu dohodowałam się
Tobie też się uda, tylko nie rezygnuj 
Asiu, takie orliki mam pierwszy raz . Miałam kiedyś pełne fioletowe i różowe, ale zostały mi tylko różowe. A mnie się marzyły takie, jak na ostatnich 3 zdjęciach. No i w końcu dohodowałam się
- chatte
- Przyjaciel Forum

Małgosiu, moja tawuła jeszcze nie rozwinęła do końca wszystkich kwiatów! Niestety nie pachnie?
Żurawka zachwyca mnie kolorem i wyglądem kwiatów 
Nigdy nie słyszałam, żeby orliki były traktowane jak chwasty. Naprawdę? moze jak się obficie wysiewają?... Ja się najbardziej zachwycam orlikami pojedynczymi
Ewuniu, niestety nie wiem jak sie nazywa moja odmiana bzu
Sadził go mój tatuś, kiedy jeszcze dziecięciem byłam . W moim ogródku wyhodowałam bez z odrostów tego starego krzaku.
Cieszę się, ze też Ci sie podobaja moje nowe orliki
Witaj Mija w moim ogródku!
Najchętniej nie wychodziłabym z niego, bo tyle jest tu do zrobienia i mozna sie przy tym napatrzeć, nawąchać i ...namarzyć o nowym, piekniejszym obliczu tego skrwka ziemi ;) Niestety, czasem trzeba...
Nie wszystko jest zawsze takie zdrowe, jak ze zdjęć mozna sądziś, ale to juz inna historia ;)
dziękuję za wizytę
Nigdy nie słyszałam, żeby orliki były traktowane jak chwasty. Naprawdę? moze jak się obficie wysiewają?... Ja się najbardziej zachwycam orlikami pojedynczymi
Ewuniu, niestety nie wiem jak sie nazywa moja odmiana bzu
Cieszę się, ze też Ci sie podobaja moje nowe orliki
Witaj Mija w moim ogródku!
Nie wszystko jest zawsze takie zdrowe, jak ze zdjęć mozna sądziś, ale to juz inna historia ;)
dziękuję za wizytę
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Izuniu! Widzę, że nareszcie wygrałaś batalię z fotosikiem!
Uśmiałam się, z tego obsadzonego oczka, którego ... nie ma
.
Wiesz ... cała przyjemność po mojej stronie!
Mam tylko nadzieję, że starczyło Ci tej
gliny dla wszystkich roślin.
No i widzisz, jakich pięknych orlików się doczekałaś.
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - widać chce Ci wynagrodzić ubiegłoroczne rozczarowanie.
Jak zobaczyłam zdjęcie kwitnącego bzu (to w zbliżeniu), od razu poczułam ten piękny
zapach.
Hihi... w takim razie i ja nie będę wiedziała, jak się nazywa mój bez. Nic to - najważniejsze
żeby pięknie kwitł i pachniał!
Wcale Ci się nie dziwię, że nie mogłaś oprzeć się pokusie wstawienia jeszcze raz zdjęcia
pigwowca. Wspaniałe!
Uśmiałam się, z tego obsadzonego oczka, którego ... nie ma
Wiesz ... cała przyjemność po mojej stronie!
gliny dla wszystkich roślin.
No i widzisz, jakich pięknych orlików się doczekałaś.
Tawuła przepięknie Ci zakwitła - widać chce Ci wynagrodzić ubiegłoroczne rozczarowanie.
Jak zobaczyłam zdjęcie kwitnącego bzu (to w zbliżeniu), od razu poczułam ten piękny
zapach.
Hihi... w takim razie i ja nie będę wiedziała, jak się nazywa mój bez. Nic to - najważniejsze
żeby pięknie kwitł i pachniał!
Wcale Ci się nie dziwię, że nie mogłaś oprzeć się pokusie wstawienia jeszcze raz zdjęcia
pigwowca. Wspaniałe!
Pozdrawiam serdecznie
- chatte
- Przyjaciel Forum

Jadzieńko, do wytrwałych swiat nalezy ;)
Myslę, ze jak juz wszystko co mam posadzę, to moze jeszcze troszkę gliny mi zostanie...na następne chciejstwa
A jak zabraknie, to pojadę do Ciebie! Kierowcę juz mam
Doczekałam się orlików, doczekałam
Doczekałam się tez kwitnienia tawuły. Podoba Ci sie? To nastepnym razem wyłopatkujemy z lasu jakis podrosnięty krzaczek, zebyś też za długo czekać nie musiała 
A czy u Ciebie bez kwitnie?
A pigwowiec ma kwiaty w tak pięknym kolorze, ze nie mogę się na nie napatrzeć
Witaj Ewo w moim małym królestwie
Przestrzeń to tylko złudzenie. Ciasno u mnie i powierzchnia chyba mniejsza, niż przeciętnego ogródka działkowego. Cieszę się jednak, ze Ci sie podoba! Zostan ile chcesz 
Andrzeju, dziękuję! Jesteś jak zawsze bardzo miły
Dawidzie, rdest dostałam niedawno od kogry. Jestem nim oczarowana
Orlikami też
A kocanki rosną
Do kwitnienia to im jeszcze daleko, ale najważniejsze, ze są i mają się dobrze
Niestety krwawnik po zimie sie juz nie obudził
Nie wiem dlaczego...
Dorotko, za lubczykiem? Chodzi Ci o pole bitwy?
...czy o kocimiętkę?
To jest odmiana, która nie wzbudza wielkiego zainteresowania kotów. Moje dają jej spokój
Niestety jeszcze nie odkryłam rosliny, która odstraszałaby koty. Moze w ogóle takiej nie ma ?
Koty omijaja jedynie rosliny kolczaste, czyli róże i berberysy.
Beatko, byłam u Ciebie i widziałam, masz takiego samego berberysa
On jest naprawdę cudowny, kiedy osiagnie swoje optymalne rozmiary.
Skalniaczek nabierze wyglądu dopiero za rok i mam nadzieje, że bedzie mi sie podobał ...
Dziękuję wszystkim za wizytę i pozdrawiam serdecznie!
Myslę, ze jak juz wszystko co mam posadzę, to moze jeszcze troszkę gliny mi zostanie...na następne chciejstwa
Doczekałam się orlików, doczekałam
A czy u Ciebie bez kwitnie?
A pigwowiec ma kwiaty w tak pięknym kolorze, ze nie mogę się na nie napatrzeć
Witaj Ewo w moim małym królestwie
Andrzeju, dziękuję! Jesteś jak zawsze bardzo miły
Dawidzie, rdest dostałam niedawno od kogry. Jestem nim oczarowana
Dorotko, za lubczykiem? Chodzi Ci o pole bitwy?
To jest odmiana, która nie wzbudza wielkiego zainteresowania kotów. Moje dają jej spokój
Niestety jeszcze nie odkryłam rosliny, która odstraszałaby koty. Moze w ogóle takiej nie ma ?
Beatko, byłam u Ciebie i widziałam, masz takiego samego berberysa
Skalniaczek nabierze wyglądu dopiero za rok i mam nadzieje, że bedzie mi sie podobał ...
Dziękuję wszystkim za wizytę i pozdrawiam serdecznie!