Zielone i pstrokate mrinwestora
-
grazia72
- 500p

- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielone i pstrokate mrinwestora
No to masz gdzie poszaleć
też bym szalała. Jakoś bardziej jestem przekonana do młodych roślinek... bo to zawsze jest nadzieja że się je dobrze wychowa
i będzie z nich pociecha.
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochana to ty możesz sobie poszaleć
Widać, że roślinki zdrowe i zadbane, nie to co Obi czy Leroy i ceny przystępne
Jeżeli tego mojego oleandra nie da się lekko zwinąć żeby bez doniczki wlazł do koperty to niech będzie paczka, przeżyję byle by mieć to cudo
Jeżeli tego mojego oleandra nie da się lekko zwinąć żeby bez doniczki wlazł do koperty to niech będzie paczka, przeżyję byle by mieć to cudo
-
irka10
- 100p

- Od: 13 sie 2012, o 21:47
Oj dobrze że nie mam koło siebie takiego sklepu ,,
Ty jesteś rośinomaniaczką na całego! Nie dosyć, że pod blokiem masz poletko, to w domu istny szał doniczkowców!!!!!
Chciałem teraz zaprotestować, że ja to bym chciał koniecznie taki sklep z roślinkami za rogiem, ale z drugiej strony nie wiem, cz portfel by to wytrzymał!!!!!!
Czy mają jeszcze jakies inne oleandry oprócz pstrokatego?
- mrinwestor

- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Czy mają do sprzedaży , nie wiem.
Jak byłam tam "na obchodzie" wczesnym latem , to na wolności kwitły (wkopane w doniczkach) te ze zwykłymi listkami różowe i takie prawie bordowe.
A swoją drogą Igor mógłbyś wystosować jakiś postulat , żeby Ci też taki sklep-ogród utworzyli za rogiem.
Chociaż na razie nie mam pomysłu do kogo ma być skierowany, żeby był rozpatrzony pozytywnie.
Jak byłam tam "na obchodzie" wczesnym latem , to na wolności kwitły (wkopane w doniczkach) te ze zwykłymi listkami różowe i takie prawie bordowe.
A swoją drogą Igor mógłbyś wystosować jakiś postulat , żeby Ci też taki sklep-ogród utworzyli za rogiem.
Chociaż na razie nie mam pomysłu do kogo ma być skierowany, żeby był rozpatrzony pozytywnie.
- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Gąszcz ciekawych,zadbanych o róznorodnych kształtach i kolorystyce roślin na ładnych fotkach.
Zawłaszczaj jak najwięcej terenu pod blokiem bo masz zmysł jego właściwego i z poczuciem estetyki zagospodarowania.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
Zawłaszczaj jak najwięcej terenu pod blokiem bo masz zmysł jego właściwego i z poczuciem estetyki zagospodarowania.
Pozdrawiam i życzę sukcesów
- mrinwestor

Kurcze , a ja się wczoraj dowiedziałam ,od sąsiadki z bloku(ośmioklatkowy), która tak jak ja zawłaszczyła i ogrodziła teren , że musi płacić dzierżawę.
Sąsiadka z klatki na nią doniosła do Urzędu Miejskiego.
Pisma, przepychanki i stanęło na tym , że użytkuje i musi płacić.
pieniądze za użytkowanie w skali roku są śmiesznie małe.
Ale dla mnie bulwersujący jest inny fakt , że sąsiad donosi i to w tak śmiesznych sprawach.
Kobiecina się narobiła , uporządkowała, wydała na roślinki z własnych funduszy, mają pod klatką naprawdę fajnie.
Komu to przeszkadzało.
Osiedle zyskuje , nie traci.
Czasem pewnych zachowań nie rozumiem.
Może to tzw. bezinteresowna nienawiść?
Sąsiadka z klatki na nią doniosła do Urzędu Miejskiego.
Pisma, przepychanki i stanęło na tym , że użytkuje i musi płacić.
pieniądze za użytkowanie w skali roku są śmiesznie małe.
Ale dla mnie bulwersujący jest inny fakt , że sąsiad donosi i to w tak śmiesznych sprawach.
Kobiecina się narobiła , uporządkowała, wydała na roślinki z własnych funduszy, mają pod klatką naprawdę fajnie.
Komu to przeszkadzało.
Osiedle zyskuje , nie traci.
Czasem pewnych zachowań nie rozumiem.
Może to tzw. bezinteresowna nienawiść?
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Nikt nie jest bardziej zawistny niż Polak, ludzie wszystkiego wszystkim zazdroszczą, nikt nie ma prawa mieć lepiej, bo jak ma, to ukradł 
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- ra_barbara

- Od: 15 sty 2010, o 10:51
- Kontakt:
Witam Cę Jasiu
Znam podobne sytuacje z bloku jak piszesz
Oglądałam Twoje cudne doniczkowce
,też w bloku miałam a tu na wsi parapety zbyt małe,a i w chałupince miejsca nie wiele, latem jednak na werandzie trochę doniczek stoi.A Ty masz takie piękne zadbane i nazwane jak trzeba 
Znam podobne sytuacje z bloku jak piszesz
Takie donosicelki same nic nie zrobią, ale łokcie odciskują na parapetach i byle komuś na złość zrobić.Pamiętam jak u mnie w bloku na parterze zamieszkała starsza kobiecina u córki,całe życie spędziła na wsi i tu w bloku czuła się jak w więzieniu więc dłubała sobie w ziemi pod oknami i ktoś "życzliwy" doniósł, bo przecież lepiej by pies w tym miejscu się załatwiał niż by rosły piękne kwiaty.Pamiętam jak bardzo rozpaczała ta kobieta, nie siedziała juz na ławeczce wpatrzona w ten mały kawałeczek ziemi.SmutneAle dla mnie bulwersujący jest inny fakt , że sąsiad donosi i to w tak śmiesznych sprawach.
Oglądałam Twoje cudne doniczkowce
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Tacy właśnie są ludzie , przykre
Smutna jest taka ludzka zawiść... Ta osoba, która doniosła powinna zakasać rękawy i troszkę popielić, nie zaszkodziłoby jej to...
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Centralnie smutno się robi jak się czyta takie rzeczy. Polacy są strasznie zawistni i okropnie zazdrośni jak ktoś ma lepiej lub jest po prostu szczęśliwy.
- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Jasia, oglądam, oglądam i oczy przecieram, bo wciąż coś ciekawego pokazujesz, kolekcję masz już nie złą, ciekawa jestem ile doniczek stoi w domu
, te kwiatki pstrokate to naprawdę wyszukane cudeńka i jakby nie było masz do nich rękę, bo naprawdę ślicznie Ci rosną. Dobrze masz z tą możliwością wyboru, no i cenki niczego sobie, teraz wiem jak nazywa się moja pstrokata begonka, to Tiger 
- mrinwestor

Zakupy w ogrodzie , to kilka procent moich roślin.
Jednak jak dla mnie tu asortyment jest (ten do sprzedaży)ograniczony
Jednak większość to import zza granicy , prywatny lub zbiorowy i allegro.
A tam czasem wybulę.
Ale to cieszy , chociaż łapie się na tym , że to znaczny wydatek w moim budżecie.
Ale większość z nas ma jakiegoś fioła (czytaj hobby).
Jednak jak dla mnie tu asortyment jest (ten do sprzedaży)ograniczony
Jednak większość to import zza granicy , prywatny lub zbiorowy i allegro.
A tam czasem wybulę.
Ale to cieszy , chociaż łapie się na tym , że to znaczny wydatek w moim budżecie.
Ale większość z nas ma jakiegoś fioła (czytaj hobby).
- kruszyna_35
- 50p

- Od: 20 sie 2012, o 22:41
- Kontakt:
Witam! jestem nowa na forum więc wpadłam się przywitać
Zauroczył mnie Twój przyblokowy ogródek! ślicznie masz pod oknem. Mam nadzieję, że Ciebie zawiść ludzka nie spotka i będziesz mogła w spokoju cieszyć się zielenią
Zazdraszczam bliskości ogrodu botanicznego, gdybym taki miała w swoim mieście spędzałabym tam pewnie wiele czasu....pozdrawiam
ogród Kruszyny
regulamin
regulamin