Moje storczyki od północy
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
madzik całe 15 zł tylko dlatego,że z jednym pędem kwitnącym,w domu okazało się że są dwa,a kto wie czy nie będzie trzech

Dusiu masz piękne miniaturki

Dusiu masz piękne miniaturki

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Dorelo, cudne nabytki
dendrobium jest wprost powalające, chyba czas by i u mnie takie cudo zagościło 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
Jeanne,monisiu to były od dłuższego czasu moje chciejstwa
fezo nie sądzisz,że twój storczyk czuje się samotny?może czas na drugiego?

fezo nie sądzisz,że twój storczyk czuje się samotny?może czas na drugiego?

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Tak sobie krążę po Forum i stwierdziłam, ze czas wstąpić do tak szacownego grona
Dorelo, nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszył mnie Twój temat. Ja też mam TYLKO okno północne (na dodatek na parterze :x ) i często mam obawy, że moje storczyki są niedoświetlone...
Te obawy dotyczą zwłaszcza Cambrii (Odontocidium), ale skoro piszesz, że Twoja dobrze znosi takie warunki, to może jest jeszcze nadzieja
Tak sobie krążę po Forum i stwierdziłam, ze czas wstąpić do tak szacownego grona

Dorelo, nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszył mnie Twój temat. Ja też mam TYLKO okno północne (na dodatek na parterze :x ) i często mam obawy, że moje storczyki są niedoświetlone...
Te obawy dotyczą zwłaszcza Cambrii (Odontocidium), ale skoro piszesz, że Twoja dobrze znosi takie warunki, to może jest jeszcze nadzieja

Witaj Olu w naszym gronie
Ja równiez mam okno północne i miałam z tym pewne obawy, ale jak na razie wszystko jest w porządku, zreszta zaglądnij do mojego wątku a sie przekonasz
A jaką masz Cambrie? Ja posiadam Cambre Nelly Isler i widocznie warunki jej odpowiadaja puściła kolejne 2 pędy kwiatowe, w tej chili wygląda tak:

Ja równiez mam okno północne i miałam z tym pewne obawy, ale jak na razie wszystko jest w porządku, zreszta zaglądnij do mojego wątku a sie przekonasz

Witaj OLu miło,że do nas dołączyłaś
,moje okna też na parterze
,storczyki zażywają słonecznych kąpieli latem w ogródku i to musi im wystarczyć na długie zimowe miesiące ,Cambriom widocznie wystarcza zgromadzona latem energia,jedynie Phal.opóźniają trochę kwitnienie,ewentualnie zgubią pączek lub dwa,trudno nie można mieć wszystkiego
dewuka moje wyprzedażowe wcale sie lepiej nie prezentowało raptem trzy kwiatki
monisiu twoja Nelly piekna

dewuka moje wyprzedażowe wcale sie lepiej nie prezentowało raptem trzy kwiatki

monisiu twoja Nelly piekna

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
Dzięki za miłe powitanie
Monisiu, Twój storczyk jest fantastyczny. Czy jest mieszanką miltonii i... no właśnie, czego? Jeżeli to jest właśnie ten, to na pewno zachwyca upojnym zapachem
Moja Cambria to Odontocidium Susan Kauffman (wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują). Kupiłam ją w lipcu zeszłego roku i po przekwitnięciu kompletnie nic się z nią nie działo. No ale w końcu wzięła się do roboty i wypuściła psb (taką przynajmniej mam nadzieję). Nie może być jednak zbyt pięknie - dziś się przyjrzałam i zobaczyłam, że jest przelana. No cóż, może uda mi się ją odratować tak jak miltonię (którą również przelałam :x ).
Dorelo, fajny pomysł z tymi wakacjami w ogródku 8) Mam pytanie: czy kwiaty stoją wtedy całą dobę poza domem, czy na noc je wnosić do pomieszczenia?
To jeszcze jedno pytanie: parę dni temu nabyłam drogą kupna Phragmipedium sargentianum x besseae - ma ktoś może doświadczenia w hodowli tego storczyka? bedę wdzięczna za wskazówki

Monisiu, Twój storczyk jest fantastyczny. Czy jest mieszanką miltonii i... no właśnie, czego? Jeżeli to jest właśnie ten, to na pewno zachwyca upojnym zapachem

Moja Cambria to Odontocidium Susan Kauffman (wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują). Kupiłam ją w lipcu zeszłego roku i po przekwitnięciu kompletnie nic się z nią nie działo. No ale w końcu wzięła się do roboty i wypuściła psb (taką przynajmniej mam nadzieję). Nie może być jednak zbyt pięknie - dziś się przyjrzałam i zobaczyłam, że jest przelana. No cóż, może uda mi się ją odratować tak jak miltonię (którą również przelałam :x ).
Dorelo, fajny pomysł z tymi wakacjami w ogródku 8) Mam pytanie: czy kwiaty stoją wtedy całą dobę poza domem, czy na noc je wnosić do pomieszczenia?
To jeszcze jedno pytanie: parę dni temu nabyłam drogą kupna Phragmipedium sargentianum x besseae - ma ktoś może doświadczenia w hodowli tego storczyka? bedę wdzięczna za wskazówki