Moje storczyki od północy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

super storczyki! mam Phalaenopsisa o takich rózowych kwiatach (taki sam kolor i kształt), ale mój Phalaenopsis jest półminiaturowy (wiekszy od miniaturki, ale mniejszy od zwykłego) i ma trochę nakrapiane liście. i łodyge krótszą. pozostałe też cudne :)
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2007, o 15:26

Post »

madzik całe 15 zł tylko dlatego,że z jednym pędem kwitnącym,w domu okazało się że są dwa,a kto wie czy nie będzie trzech :wink:
Obrazek Obrazek
Dusiu masz piękne miniaturki :D
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Szczęściara :) Jak taki będzie we Wrocławiu to w ciemno biorę :)
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Dorelo, cudne nabytki ;:226 dendrobium jest wprost powalające, chyba czas by i u mnie takie cudo zagościło ;:183
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
fezo
100p
100p
Od: 31 sty 2008, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re

Post »

:D :D :D No ładnie mi pokazałaś
Jam mam tylko jednego i dlatego nad nim tak się trzęsę.
Kwitł chyba ze 2 m/ce plus w kwiaciarni.
Już nie kwitnie.......... :!: :!: :twisted:
janek
-----------------------
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Cudana Encyclia :) Ja też chce taką :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

miałam kiedyś taką, ale uschła już dawno. w sumie to nie wiem czemu, bo na początku jej służyło, powtórzyła raz kwitnienie...
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanne,monisiu to były od dłuższego czasu moje chciejstwa ;:183
fezo nie sądzisz,że twój storczyk czuje się samotny?może czas na drugiego? ;:113
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No Dorelo - powaliło mnie. Falenopsisa mam identycznego - nazywam go połamaniec z netto. Natomiast ośmiorniczki nigdy dotąd nie widziałam na żywo. A dendrobium to zupełnie oddzielna historia.... Tyle kwiatów. :shock: :roll: ...Moje kupione z przeceny ma całe ....3 pąki...... :roll:
Olla
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 14 maja 2008, o 12:06

Post »

Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Tak sobie krążę po Forum i stwierdziłam, ze czas wstąpić do tak szacownego grona :D

Dorelo, nawet nie wiesz, jak bardzo ucieszył mnie Twój temat. Ja też mam TYLKO okno północne (na dodatek na parterze :x ) i często mam obawy, że moje storczyki są niedoświetlone...
Te obawy dotyczą zwłaszcza Cambrii (Odontocidium), ale skoro piszesz, że Twoja dobrze znosi takie warunki, to może jest jeszcze nadzieja :)
Awatar użytkownika
monisia
200p
200p
Od: 9 lut 2008, o 17:24

Post »

Witaj Olu w naszym gronie ;:4
Ja równiez mam okno północne i miałam z tym pewne obawy, ale jak na razie wszystko jest w porządku, zreszta zaglądnij do mojego wątku a sie przekonasz :D A jaką masz Cambrie? Ja posiadam Cambre Nelly Isler i widocznie warunki jej odpowiadaja puściła kolejne 2 pędy kwiatowe, w tej chili wygląda tak:
Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj OLu miło,że do nas dołączyłaś :D ,moje okna też na parterze :D ,storczyki zażywają słonecznych kąpieli latem w ogródku i to musi im wystarczyć na długie zimowe miesiące ,Cambriom widocznie wystarcza zgromadzona latem energia,jedynie Phal.opóźniają trochę kwitnienie,ewentualnie zgubią pączek lub dwa,trudno nie można mieć wszystkiego :roll:
dewuka moje wyprzedażowe wcale sie lepiej nie prezentowało raptem trzy kwiatki :D
monisiu twoja Nelly piekna ;:226
pozdr Dorota
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale cudo!
Olla
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 14 maja 2008, o 12:06

Post »

Dzięki za miłe powitanie :D

Monisiu, Twój storczyk jest fantastyczny. Czy jest mieszanką miltonii i... no właśnie, czego? Jeżeli to jest właśnie ten, to na pewno zachwyca upojnym zapachem :wink:
Moja Cambria to Odontocidium Susan Kauffman (wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują). Kupiłam ją w lipcu zeszłego roku i po przekwitnięciu kompletnie nic się z nią nie działo. No ale w końcu wzięła się do roboty i wypuściła psb (taką przynajmniej mam nadzieję). Nie może być jednak zbyt pięknie - dziś się przyjrzałam i zobaczyłam, że jest przelana. No cóż, może uda mi się ją odratować tak jak miltonię (którą również przelałam :x ).

Dorelo, fajny pomysł z tymi wakacjami w ogródku 8) Mam pytanie: czy kwiaty stoją wtedy całą dobę poza domem, czy na noc je wnosić do pomieszczenia?

To jeszcze jedno pytanie: parę dni temu nabyłam drogą kupna Phragmipedium sargentianum x besseae - ma ktoś może doświadczenia w hodowli tego storczyka? bedę wdzięczna za wskazówki :)
dorcia
1000p
1000p
Od: 19 lut 2008, o 19:20

Post »

Dorelo, dendrobium nobile - niesamowite :shock: :shock: Jest prześliczne i ten kolor - jestem pod ogromnym wrażaniem, niech Ci dobrze rośnie :P
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”