I hibiskus śliczny.Mój dopiero ma małe pączki

Myślę, że to typowa reakcja na zmianę warunków, ale ogólnie rzecz biorąc to nie kłopotliwe rośliny, mój prezentowany na zdjęciu hibiskus był przesadzany jako dorosła roślina trzy lata temu wiosną i w roku przesadzenia nie kwitł w ogóle.tesia39 pisze:, mój na razie pąki zrzuca, ale mam go dopiero od 10 dni , to musi się zadomowić .
Tak Alien ma duże kwiaty, ale równie duże ma Zeus i Ziutek, Seniorita wszystkie te odmiany maja max po dwa kwiaty na jednej łodyżce, ale wystarczy dwie, trzy łodyżki i roślina zmienia sie w wielki bukietmrinwestor pisze:O tak , Alien ma ogromne kwiaty,chyba największe u skrętników.
Jola dziękujęjola1313 pisze:Przepiękne skrętniki i ''falki''![]()
![]()
![]()
![]()
I hibiskus śliczny.Mój dopiero ma małe pączki
Dziękuje Partycjo, mnie jako amatorce fotografce, często zdarzaja się fatalne zdjęcia...tu akurat wszystko wyszło dobrzeFiligranowa27 pisze:Piękne phalenopsisy.Sper ujęcia.
Justynko przeliczyłam i wyszło 15 falków.justus27 pisze:![]()
Cudowne falenopsisy kwitnące. Ile ich już Masz?
Tak różowa, po przekwitnięciu zmienia się na lekki fiolecik...irka10 pisze:Śliczne kwiatuszki.a ketemia rzeczywiście taka mocno różowa?
Tak ten storczyk ma naprawdę duże kwiaty prawie 10 cm, natomiast dla skrętnika to było pierwsze kwitnienie, ale nie spodziewam się co był z niego gigant...Wiktoria_W pisze: Watermelon Wine na tle storczyka wygląda prawie jak Calineczka(piękny i drobny).
Tak w tym roku naprawdę cieszę się pięknymi kwitnieniami storczyków, ale też chucham na nich i dmucham (jak to w życiu nie ma nic za darmo)justus27 pisze: 15 falków? No...cuda...myślałam, że jest ich więcej, bo tak pięknie kwitną, jakby ich było conajmniej 30sztuk
Tereniu 240 litrów, ale rozgladam się za czymś większym, zrobil mi się mały busz (za sprawą nurzańca) i muszę trochę ograniczyć zielone szleństwotesia39 pisze: A jaki litraż ma akwarium