Wrzosowisko
- as1112
- 200p
- Od: 28 mar 2012, o 15:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wrzosowisko
Wydaje mi się, ze późno nie jest choć znawcą w tej dziedzinie nie jestem. Rh i pierisy będą ślicznie wyglądały między wrzosami. Jeśli odpowiednio zakwasisz podłoże wrzosy na pewno się przyjmą 

Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
- ONA-NINA
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
zadbałam o podłoże
Z tego co wyczytałam za pózno jeszcze nie jest,ale wolę się upewnić was

Z tego co wyczytałam za pózno jeszcze nie jest,ale wolę się upewnić was

- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z doniczek spokojnie możesz sadzić 

- ONA-NINA
- 200p
dzięki
pojutrze już je dostanę

pojutrze już je dostanę

- ONA-NINA
- 200p
ratunku
dostałam wczoraj swoje zamówienie i dzisiaj zabrałam sie za sadzenie.
Zamówiłam ponad 30 różnych roślin,w tym 16 wrzosów z których dostałam tylko 13
przy sadzeniu aż się poryczałam,bo dosłownie nigdy jeszcze tak chorych,sfilcowanych korzeni nie widziałam.Z połową to się chyba nic nie da zrobić,filc jakiego świat nie widział.
Wrzosy niestety to samo
Myślicie,że coś z takich filcaków jeszcze będzie?niektórych nie da się "oczyścić",mówie wam koszmar jakiś
polećcie mi proszę kogoś zaufanego kto sprzedaje zdrowe wrzosy.

Zamówiłam ponad 30 różnych roślin,w tym 16 wrzosów z których dostałam tylko 13

Wrzosy niestety to samo

Myślicie,że coś z takich filcaków jeszcze będzie?niektórych nie da się "oczyścić",mówie wam koszmar jakiś

polećcie mi proszę kogoś zaufanego kto sprzedaje zdrowe wrzosy.
- ONA-NINA
- 200p
i proszę jeszcze o podpowiedz,co ja mam zrobić korzeniem,ktory jest twardy jak skała
da się coś zrobić?

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
O tej porze roku, jeżeli roślina jest w doniczce od wiosny to korzenie tak wyglądają, ale pokaż zdjęcie, to, że bryła jest zbita, nie znaczy, że roślina jest chora.
- as1112
- 200p
- Kontakt:
U kogo zamawiałaś? Ja wiosną zamawiałam wrzosy i wrzosce przez allegro i też korzenie była bardzo brzydkie. Zrobiłam fotki i napisałam do sprzedawcy. Ten okazał się bardzo wyrozumiały i gdy faktycznie część się nie przyjęła - zwrócił mi koszta. Ogólnie wszystkie korzenie nie były ładne a prawie wszystkie teraz pięknie kwitną więc głowa do góry. Walcz o swoje!!!
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 01:31
A ja podziele sie smutnym doświadczeniem. Mam wrzosy pod różanecznikami. Nawożąc różaneczniki dolistnie w maju opryskałem też wrzosy (mają podobne wymagania glebowe więc myślałem że pomogę). Wszystkie młode pędy uschły ;-) Na szczęście samym roślinom nic się nie stało, tylko przyrosty i kwitnienie w tym roku słabe.
Mam nadzieje że nikt nie wpadnie już na taki pomysł. Najlepiej uczyć się na cudzych błędach.
Mam nadzieje że nikt nie wpadnie już na taki pomysł. Najlepiej uczyć się na cudzych błędach.
- fiskomp
- Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Prześledziłam cały wątek, bo i ja jestem zainteresowana wrzosowiskiem, w tym roku swoje małe wrzosowisko ok 30 szt poszerzałam, sadzonki wrzosów kupiłam w szkółce już posadzone, daleko im do Waszych, ale od czegoś trzeba zacząć...

By fiskomp2

By fiskomp2
- ONA-NINA
- 200p
żebyś zobaczyła moje wrzosy to o swoich nie napisałabyś"małe" 

- as1112
- 200p
- Kontakt:
Wszystkie rabatki z wrzosami są cudne - Twoja idealna!!!
U mnie o wrzosowisku raczej nie ma mowy - brak miejsca ale mam 3 rodzaje po 5 szt wrzosów i 3 rodzaje po 4 szt wrzośców
Wrzosy zakwitły

U mnie o wrzosowisku raczej nie ma mowy - brak miejsca ale mam 3 rodzaje po 5 szt wrzosów i 3 rodzaje po 4 szt wrzośców

- Aszka
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Przeczytałam cały wątek
w poszukiwaniu odpowiedzi.I okazuje się,że moje piaski na których posadziliśmy kilka sosen mogą być miejscem dla wrzosów.Czekam na dostawę 12 szt. z allegro [takie ryzyko
] a dzisiaj kupiłam 5 szt. Carmen ,ziemię pod wrzosy i korę.Teraz tylko wyznaczyć miejsce , posadzić i.....dokupować kolejne
Miałam kiedyś 3 lata mini wrzosowisko ale teraz wiem dlaczego były skazane na zagładę-nie to miejsce ,nie ta ziemia

Miałam kiedyś 3 lata mini wrzosowisko ale teraz wiem dlaczego były skazane na zagładę-nie to miejsce ,nie ta ziemia
- as1112
- 200p
- Kontakt:
Aszka, koniecznie pokaż efekt swojej pracy 

Aniukubanki pisze:To moje wrzosowisko we wrześniu. Sadzone było rok wcześniej. Wiosną 2009 zakupiliśmy sadzonki w multidoniczkach ze szkółki pana Wolskiego (ponad 1000 sztuk, z tego 200 odsprzedałam i ok. 200 rozdałam - forum, rodzice). Na tym wrzosowisku rośnie ponad 700 sztuk.
Nie mogę się doczekać tego roku. Już od maja wyglądają cudnie z młodziutkimi przyrostami.
Czy możesz pokazac jak w tym roku prezentuje się Twoje wrzosowisko?
Pozdrawiam. Ewa