Gosiny ogród
- gosia22
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 sty 2009, o 09:51
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród
Danusiu dokładnie się z tobą zgadzam, myślałam ze będzie taki elegancki jak w katalogu hihi, a tu proszę.. Musze u ciebie  znaleźć Mc Cartneya i porównać. Zastanawiam się czy Yves Piaget mi nie padnie bo co rusz obcinam czarne gałązki  
 Od samego początku był mizerny, zobaczymy czy przeżyje.

- ilona2715

- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Gosiu, ależ Ty masz cudeńka i lilie i róże przepiękne, Baron mnie urzekł, no i już mam jego sadzonkę co prawda takie zupełne maleństwo, ale jest, natomiast Hot Cocoa kładzie na kolana, jest boska, o rety ten kolorek, ruszam na jej poszukiwanie  
.
Kurki super i jedna i druga mają fajne upierzenie, ale póki co, ta w białe plamki to moja faworytka (chyba jest podobna do tego koguta, którego mieliście, o ile dobrze pamiętam). Nasionka orlików pozbierane reszta na pw.

Kurki super i jedna i druga mają fajne upierzenie, ale póki co, ta w białe plamki to moja faworytka (chyba jest podobna do tego koguta, którego mieliście, o ile dobrze pamiętam). Nasionka orlików pozbierane reszta na pw.
- ElleBelle
 - Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36

Gosiu ten wielki kwiat to arum cuchnie strasznie ale dziwię się że zakwitł Ci w ogrodzie inaczej nazywa się dziwadło ,ale u Ciebie to gigant 
 Róże masz cudowne co jedna to piękniejsza 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...

- ilona2715

Gosiu, gdzie się podziewasz, pokazuj kochana co tam u Ciebie pięknego znów kwitnie.

- gosia22

Witajcie Elu i Ilonko 

Elu, masz racje ten Dracunculus śmierdzi strasznie.Musze dla niego znaleźć nowe miejsce.
Ilonko, ja często jestem na forum tyko mi się pisać nie chce ... Chyba za cieplo !

. Latam po różnych ogrodach a później nie mam czasu ani sil by pisać u siebie hihi. Fajnie ze nie zapomniałaś o mnie  

U nas susza, latam z konewkami co wieczór. Ramion nie czuje. Ale na słonce się nie skarze bo w końcu mamy lato.

Żadnych wielkich plonów nie mieliśmy , ale za to mamy słonce hihi
Kwiaty więdną szybko nawet nacieszyć się nie można, rano podleje a wieczorem jest już sucho. ale co tam , tego roku mamy ... prawdziwe lato

Nowy lokator

A tutaj szykuje się nowy kurnik
 Do nowych kur. Mam zamiar kupić ze dwie sztuki orpington . Dach będzie pokryty roślinami np. Rozchodnik (Sedum L.). Po bokach posadzę może jakąś różę lianę albo wiciokrzew...

Tyle na dzisiaj , pięknego
  życzę wam i dobrej nocy

Elu, masz racje ten Dracunculus śmierdzi strasznie.Musze dla niego znaleźć nowe miejsce.
Ilonko, ja często jestem na forum tyko mi się pisać nie chce ... Chyba za cieplo !
U nas susza, latam z konewkami co wieczór. Ramion nie czuje. Ale na słonce się nie skarze bo w końcu mamy lato.
Żadnych wielkich plonów nie mieliśmy , ale za to mamy słonce hihi
Kwiaty więdną szybko nawet nacieszyć się nie można, rano podleje a wieczorem jest już sucho. ale co tam , tego roku mamy ... prawdziwe lato

Nowy lokator

A tutaj szykuje się nowy kurnik

Tyle na dzisiaj , pięknego
- ElleBelle

No proszę u Ciebie nawet te piękne kurki będą miały kwiatki 
 A kwiaty piękne 

Pozdrawiam, Ela

- ilona2715

Gosiu jakbym mogła o Tobie zapomnieć, cały czas bardzo ciepło Was wspominamy, codziennie też patrzę na Arum od Ciebie i się uśmiecham pod nosem jak ładnie rośnie 
. Zastanawiam się czy rzeczywiście je ograniczyć, bo na razie rośnie tak jak chce, pamiętam, że mówiłaś, że jest dość ekspansywne więc bije się z myślami. Z jednej strony boję się aby nie zadusiło innych z drugiej wiem, że nasze zimy są dużo gorsze i boję się aby nie wymarzło. W zasadzie na jedno i drugie jest rada, bo mam już uszykowane koło od beczki do wkopania w glebę i nie będzie "łazić", ale na razie mi szkoda ograniczać, no i mogę zrobić sadzonkę i wziąć do domu w razie gdyby miało zmarznąć. U nas z tym podlewaniem było podobnie teraz troszkę popadało, ale i tak wciąż za sucho niestety. Śliczne dalie i różyczki, ale i tak moją faworytką jest Hot Cocoa, mam prośbę, jak będziesz ją cięła, wsadź proszę jakiś patyczek w ziemię, czytałam, że niektórym udaje się w ten sposób ukorzenić róże, może akurat do przyszłego roku coś z tego wyjdzie.

- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51

Gosia, ta jaszczurka jest prześliczna ! Widziałam ją na wydmach. Zielony kolor kropeczek w realu jest jeszcze bardziej intensywny, wręcz świecący. Wyjątkowo piękne zwierzątko zamieszkało u Ciebie! Ciekawa jestem jak się nazywa.

- gosia22

Ilonko, spróbować zawsze mogę  
 przytnę gałązkę i zobaczymy czy się przyjmie. Arum mi się rozrasta wszędzie, ale wyczytałam ze jak się go przenosi to sie tak rozrasta. Ma on mnóstwo małych cebulek, i jak go się wykopuje to zawsze coś w ziemi zostanie no i się rozrasta....A ze ja co chwila go wykopuje no to mam za swoje hihi
Fela witaj gorąco, co za piękna pogoda ! U ciebie tez ?
Jaszczurka piękna co ? Strasznie się jej wystraszyłam hihi, wg. mnie to Lacerta bilineata kliknij na link http://fr.wikipedia.org/wiki/Lacerta_bilineata
Tylko raz ja widziałam , leniuchowała na słońcu. Mam nadzieje ze jeszcze wróci

Fela witaj gorąco, co za piękna pogoda ! U ciebie tez ?
Jaszczurka piękna co ? Strasznie się jej wystraszyłam hihi, wg. mnie to Lacerta bilineata kliknij na link http://fr.wikipedia.org/wiki/Lacerta_bilineata
Tylko raz ja widziałam , leniuchowała na słońcu. Mam nadzieje ze jeszcze wróci
- ElleBelle

Gosiu ale ta jaszczurka została u Ciebie czy tylko przyszła w odwiedziny 

Pozdrawiam, Ela

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43

Witaj  Gosiu 
  zgubiłam Twój ogród ale jestem...podziwiam Twoje kurki.. ,róże...
pokazałaś piękne dalie ...a jaszczurka ładna ale
  zdjęcie wybrzeża cudowne... 

pokazałaś piękne dalie ...a jaszczurka ładna ale
- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31

Ciekawe róże pokazujesz, większości nie znam. Np. ta Hot C. - bardzo efektowna, albo ta z pięknym fioletowym powojnikiem.
Do tego takie interesujące dalie. Czy musisz też je wykopywać?

Do tego takie interesujące dalie. Czy musisz też je wykopywać?
- gosia22

Witam serdecznie  

Elu jaszczurka tylko raz się pokazała, może i mieszka gdzieś w kamieniach ale nie chce się znowu pokazać

Misiu ciesze się ze się do mnie zajrzałaś, i dziękuję za mile słowa. Kurki pięknie rosną, jajka znoszą, kurnik prawie zrobiony, już niedługo będzie przeprowadzka. Kura barnevelder zaczyna mieć piękne piórka, spróbuję zrobić zdjęcie.
Oliwko moje róże są bardzo popularne. Większość uupiłam je u Delbarda i Meillanda , Hot cocoa i Betty boop wypatrzyłam na świecie kwiatów i zakochałam się od pierwszego wejrzenia.
 Sa zdrowe i ładnie kwitną, i Hot cocoa ma ładny taki ceglasty kolor. Dalii nie wykopuje, u nas nie ma ostrych zim, w tym roku jeśli znowu nie zapomnę to je przykryje słomą. Co mi przeszkadza to to ze cebule dalii się przemieszczają , i wiosna rosną nie tam gdzie zasadziłam .

Elu jaszczurka tylko raz się pokazała, może i mieszka gdzieś w kamieniach ale nie chce się znowu pokazać
Misiu ciesze się ze się do mnie zajrzałaś, i dziękuję za mile słowa. Kurki pięknie rosną, jajka znoszą, kurnik prawie zrobiony, już niedługo będzie przeprowadzka. Kura barnevelder zaczyna mieć piękne piórka, spróbuję zrobić zdjęcie.
Oliwko moje róże są bardzo popularne. Większość uupiłam je u Delbarda i Meillanda , Hot cocoa i Betty boop wypatrzyłam na świecie kwiatów i zakochałam się od pierwszego wejrzenia.
- Beatrice

- Od: 24 maja 2009, o 21:34
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Gosiu, jestem u ciebie  zawsze jak tylko coś dasz nowego, więc czekam na kurki nowe, ale te stare( eh jak brzydko to brzmi), też chcę znowu zobaczyć