Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anitaaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2008, o 14:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Monisia widziałam Twoje robótki jakie masz zdolności uwielbiam takie serwedtki i bardzo cenię twórców ,kiedyś też jezdziłam po wystawach i wystawiałam kompozycje z suchych kwiatów.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniko, ale ty masz tempo. I ciągle nowe , piekne rośliny widzę u ciebie. Co zajrzę to coś nowego. Tak trzymaj.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No ja się tak nie bawię! Gdzie podział się mój post?! :shock:
W takim razie jeszcze raz (choć nie lubię się powtarzać).

Ależ macie wspaniałe plany Moniko! :D
W domku latem rzeczywiście jest gorąco, ale nam to za bardzo nie przeszkadza, bo i tak
więcej czasu spędzamy na zewnątrz.
Pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie.
Agrestem jestem po prostu zdumiona! Patyczek?! W marcu?! i tak pięknie owocuje?! :shock:
Ech... a ta moja biedna porzeczka dalej zadołowana (a ja z nią ;:145 ). Ten ostatni kawałek
przeoranego 2! lata temu poletka mąż przekopie może w przyszłym tygodniu, ale jeszcze trzeba będzie powybierać chwasty, użyźnić i dopiero potem będzie można sadzić owocowe krzaczki.
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Anitko, cieszę się, że podobają Ci się nasze dzierganki, niestety poza wykończeniem obrusu na Komunię Mateusza nie robię na szydełku kompletnie nic, i chyba nie trudno zgadnąć dlaczego- ale obiecuję się poprawić... zimą :D

Wiolu, muszę Ci powiedzieć, że jedynym kwiatkiem który kupiłam na działkę jest osteospermum (2zł.) a cała reszta to prezenty od tutejszych forumowiczów!!!!! My niestety sporo wykosztowaliśmy sie na domek a jeszcze czeka nas niedługo wiercenie studni i ciągnięcie prądu, więc bez Was nie miałabym kwiatków!

Wisienko, agrest to moje oczko w głowie, sąsiad mnie stresuje, że on ma za duzo owoców w stosunku do swojego patyczka i pewnie sie złamie, ale ja Mu nie wierzę, trochę go podwiązałam i prosiłam grzecznie, żeby sie nie poddawał, a domek to jest najszybsze rozwiązanie bo nie trzeba cekać na te wszystkie biurokratyczne zgody!
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moniczko - super. Trzymajcie tak dalej. ;:215
Niech Ci wszystko szybko i obficie rośnie.
Domek jest ekstra a to co podpowiada Ci wyobrażnia to całkiem przyjemna wizja życia na wsi. Róże i winogrona a więc zestaw dla ducha i dla ciała.
Myślę, że pomysłów nie zabraknie a do realizacji jest was sporo. A więc naprzód rodzinko kochana. :wink: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
surita
200p
200p
Od: 8 kwie 2008, o 14:36

Post »

Moniko ślicznie, idziecie jak burza :)
Wasz domek wygląda fajnie, funkcjonalny zapewne :) A jak już dorobicie to, o czym pisałaś, to wypoczynek w pełni :)
No a jak już zbudujecie swoją daczę.. to czapki z głów :)
Ach, i rośliny masz przepiękne :) Moje serce podbiła konwalia :)
Pozdrawiam, surita czyli Kasia.
Zapraszam na mój balkon :)
Awatar użytkownika
Ebabka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2006, o 21:24

Post »

[quote][/quote]
3
Obrazek
[quote]

Te białe kwiatuszki to moim zdaniem zielsko :D , widziałam dzisiaj takie w lesie :D , a te zielone drobne listeczki, z białym brzegiem - to może być barwinek variegata.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Moniko - jeżeli 2 i 3 są ode mnie - to jest to dereń o zielonygh gałązkach i powinien być barwinek białoobrzeżony - ale ten kwiatek bialy chyba nie od barwinka?

Rojnik murowy jest rewelacyjny :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Moniu - te żółte pompony też ci dałam - to złotlin japoński pełny - pięknie kwitnie , nie?
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Witaj Moniko :!:
Oj, dzieje się u Was, a dzieje :D Już tyle roślin zgromadziliście i tak ładnie rosną, a agrest, jestem w szoku, już ma tak duże owoce?? :shock: Nie ma to jak pierwsze wymarzone owoce, nawet jeśli jest ich niezbyt wiele.
Jak zrobicie sobie jeszcze taras, obsadzicie go różami i winoroślami, to dopiero będzie efekt. Pewnie za każdym razem kiedy trzeba, to nie chce Wam się wyjeżdżać z tego "swojego" zielonego zakątka do miasta :wink:
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę nadal tak owocnej pracy, ale również dużo wspaniałego odpoczynku wśród tych roślinek :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

eus pisze: Te białe kwiatuszki to moim zdaniem zielsko :D , widziałam dzisiaj takie w lesie :D , a te zielone drobne listeczki, z białym brzegiem - to może być barwinek variegata.
Ta roślinka Moniko, to przytulia wonna - roślina lecznicza i zarazem trująca.
Moniko, coraz piękniej u Ciebie !
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Grażynko, Marysi bardzo spodobał sie okrzyk :naprzód rodzinko kochana! Moze stanie się on naszym zawołaniem rodowym! :D

Kasiu, konwalie to prezent od agaxkub, której jeszcze raz dziękuję, miałam zamiar je posadzić miedzy innymi kwiatami, ale mąż poradził, żebyśmy je spróbowali wsadzić pod lasem, koło domku, i okazało sie to super pomysłem, bo im tak się tam spodobało, że z pewnością szybko się rozmnożą - widać nie lubią pełnego słońca!

Bernadko, tak to rośliny od Ciebie, ten biały kwiatuszek, dostałam od Ciebie razem z barwinkiem - może na zdjęciu nie prezentuje się tak okazale, ale jest przeuroczy i z tymi zielonymi towarzyszami świetnie sie prezentuje, a złotlin jest uroczy, tylko nie wiem co z nim dalej zrobić, muszę Wam pokazać zdjęcia całości, bo jest to taka bardzo długa, cienka tyczka, na końcu której jest dosłownie 10 kwiatków - czy to przyciąć, żeby "zgrubł"?

Alu, masz racje, okropnie nie chce nam sie wyjeżdżać, bo jak przyjeżdżamy w sobotę przed dziesiątą, do wieczora jestem w transie sadzenia, siania, przecinania, karczowania itd., samo obejście wszystkiego i nazachwycanie się że tak pięknie rośnie zajmuje pół godziny- dopiero wieczorem, przy ognisku można chwilę nacieszyć wzrok przepięknym widokiem jaki rozciąga się z naszej działki! Ale jak tylko podłączą prąd to będziemy zostawać na dłużej...

Gabrielo, myślę, że to wszystko tak pięknie się poprzyjmowało, bo sadzone było w deszczu, nasze cierpienia nie poszły na darmo. Spróbuję zrobić jakieś wyraźniejsze zdjęcia tego białego kwiatuszka to jeszcze się upewnimy czy to przytulia wonna... czy ona rośnie w lesie, bo tam spotkała ją Eus, a ja z pewnością dostałam ją od Miiriam.
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

nie dziękuj bo zmarnieją :wink:

masz mądrego chłopine - mówiłąm NIE W SŁOŃCU?
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Moniko, co do konwalii to chyba masz rację - ja kupilam 5 kłączy i wsadziłam do ziemi ładnych kilka tygodni temu i jak do tej pory wylazły tylko 2 sztuki. Ale to raczej słoneczne miejsce, więc może im się nie spodobało... Jeśli możesz, zrób w weekend kilka fotek takich bardziej widoczkowych tzn. ujmujących Twoją posiadłość oraz posadzone rośliny. Jestem starsznie ciekawa :-)
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

Kasiu koonwalia wylezie i zarośnie dosłownie wszystko
ale optymalne warunki to półcień

w słońcu też urosną i zakwitną, ale nie bedą takie dorodne...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”