Ogródek to moje drugie życie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie

Post »

Sąsiad Pan Jasiu(niestety już ś.p.) był bardzo sympatyczny, ja dostałam tez kilka roslin od innych osób , mije również wędrują :D na inne działki
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39

Post »

Też miałam dostać w tym roku trochę roślin od jednego Pana ale mu się na wiosnę zmarło :(
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nowości u Ciebie tyle,że nie sposób wszystkich ogarnąć przy jednej wizycie i zapowiadam się na następne.
Ładne roślinki w ciekawie zaprojektowanym i urządzonym ogrodzie na ładnych zdjęciach.
Pozdrawiam :wit
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Bardzo fajna działeczka , świetnie zagospodarowana , ciekawe rośliny i żurawki ...też mam ich troszkę . :wink:
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arkadius121 pisze:Nowości u Ciebie tyle,że nie sposób wszystkich ogarnąć przy jednej wizycie i zapowiadam się na następne.
Ładne roślinki w ciekawie zaprojektowanym i urządzonym ogrodzie na ładnych zdjęciach.
Pozdrawiam :wit
Zapraszam ;:7

-- 8 sie 2012, o 18:58 --
evastyl pisze:Bardzo fajna działeczka , świetnie zagospodarowana , ciekawe rośliny i żurawki ...też mam ich troszkę . :wink:
Dziękuję-staram się i bardzo to lubię :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Dorotko - chciałam Cię zapytać o kiścienia, którego zaproponowałaś u mnie. Masz go może u siebie? Spodobał mi się na zdjęciach i z opisu byłby ok w to miejsce.

cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majowa pisze:Dorotko - chciałam Cię zapytać o kiścienia, którego zaproponowałaś u mnie. Masz go może u siebie? Spodobał mi się na zdjęciach i z opisu byłby ok w to miejsce.

Mam dwa - kiścień Makijaż znajdziesz na zdjęciu ,jest takie zdjęcie jeśli się nie mylę z zakupionymi pierwiosnkami,kokoryczą i kiścieniem, drugi kiścień to Scarletta ,ale zdjęcie wstawię dopiero jak zacznie się czerwienić , rosną u mnie w towarzystwie rh,wrzosów,pierisa,funkii ,Makijaż mam dopiero pierwszy sezon więc zima przed nim,ale Scarletta przezimował bez problemu,bez okrywania , ja w każdym razie polecam :D
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Znalazłam - bardzo ładny. No i teraz będę intensywnie myśleć ;:131
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Witaj masz piękną działkę ,myślę że Twoja babcia była by z Ciebie bardzo dumna pozdrawiam i zapraszam do mnie. :wit
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Żybyście nie myśleli że skupiam się tylko na działce to kilka fotek domowych i balkonowych Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Drzewko które stoi na balkonie o zielonkawo-niebieskch listkach to eukaliptus gunni,pierwszy którego miałam rósł w grucgie,niestety po zimie nadawał się tylko do ogniska ,drugi stoi na balkonie a na zimę wstawiłam do mieszkania i mam go już kolejny sezon, dziś przyszła paczuszka: dwa rodzaje bodziszka-Margaret Wilson -ten z pstrymi,jaśniejszymi listkami i drugi Katherine Adele, sadzonka wawrzynka i sadzonka floksa Aureole Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Niezła kolekcja kwiatów doniczkowych , wszystkie takie zadbane, zdrowe ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolekcja? nie raczej nie .mam sporo storczyków ale kwitną w tej chwili tylko te które sfotografowałam, mam jeszcze inne kwiatki ,jedna kiedyś miałam więcej , teraz wolę mniej a okazalsze,kolekcję to ja mam w pracy,w moim biurze kwiaty mają chyba jakiś mikroklimat ,paprocie zwisają na ok.2 metry , fiołki afrykańskie obsypane kwieciem , a w ogóle jak tylko jakiś doniczkowiec w domu mi niedomaga to wędruje do biurowego szpitala ,jak wydobrzeje to z powrotem do domu
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

kwiaty świetne, ja właśnie dzisiaj zmieniłam ziemię biurowym paprotką, skrzydłokwiatowi i zasadziłam ukorzeniony bluszcz bo poprzedni chyba od wentylatora padł.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Obejrzałam sobie twoje roślinki i widzę rękę ogrodniczki ;:215 ja bym bardzo chciała ,żeby moja wnuczka też złapała tego "bakcyla"na razie ma 12 lat i wykazuje chęci na razie do poznawania nazw no i podlewa ilekroć przyjedzie na działkę :) , bo ja mam sporo donic / ochrona przed nornicami/ i czyni to chętnie.Bo komuś trzeba będzie przekazać swoje włości i oby nie poszło na zmarnowanie. ;:oj
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”