Kaktusowo u Abaddon'a
- przemo1413
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 mar 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kaktusowo u Abaddon'a
Nikt nie ma zamiaru sie Ciebie pozbywać
Co najwyżej kilka osób może szykować zamach na Twoje roślinki podczas jakiejś Twojej nieobecności
A na razie to oby kolekcja się rozwijała i pokazuj jak najwięcej kwitnących 
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Zastosuję taki przerywnik może i dam się poznać od innej strony
Zapraszam do odwiedzenia strony http://mathew86.digart.pl/digarty/
Moja "druga twarz". Poza tym na tej pracy http://www.digart.pl/praca/2539664/Nuda.html możecie trochę zobaczyć jak wyglądam 
- DAK

- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
abaddon1986 pisze:Moja "druga twarz".
Podobają mi się te ujęcia, choć sztuka "techno" mnie trochę przeraża - może podświadomie czuję różnicę czasów jakie dzielą mnie od widzenia świata przez nowe pokolenie. Mimo to czuję, że to do was młodych należy ten ŚWIAT i jego postrzeganie poprzez sztukę musi być adekwatne do waszego spojrzenia.
Jak dobrze że kłujaki potrafią te skrajne widzenia świata łączyć w całość.
NATURA is the best.
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Fajne to takie wszystko kolorowe, pozakręcane i diaboliczne. 
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- mCm86

Akurat nie przepadam za tym określeniem, bo wg mnie jest przekombinowaneDAK pisze:zajefajne
Na szczęście do techno mam daleko jak stąd na księżycDAK pisze:sztuka "techno" mnie trochę przeraża
Diaboliczne, takraflezja pisze:Fajne to takie wszystko kolorowe, pozakręcane i diaboliczne.
- Spy

- Od: 25 lip 2009, o 15:47
abaddon1986 pisze: Ja już chyba z tych nieco starszej daty... 86 rocznik w końcu
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- mCm86

No co?
Ja wiem, że są tutaj starsi ode mnie ale ja po prostu jestem za stary na słownictwo typu "zajefajny" 
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Nie przesadzaj Mateusz!
To faktycznie to młodzieżowy slang i może trochę razi w słowie pisanym, ale wprowadza pewnego rodzaju ożywienie. Wrażenie, że rozmawiamy a nie piszemy. Kiedyś samo słowo 'fajne' też nie uchodziło.
A poz tym trudne jest ciągłe używanie tych samych przymiotników określających zachwyt, więc nie gniewaj się na taki sposób wyrażania emocji.

To faktycznie to młodzieżowy slang i może trochę razi w słowie pisanym, ale wprowadza pewnego rodzaju ożywienie. Wrażenie, że rozmawiamy a nie piszemy. Kiedyś samo słowo 'fajne' też nie uchodziło.
A poz tym trudne jest ciągłe używanie tych samych przymiotników określających zachwyt, więc nie gniewaj się na taki sposób wyrażania emocji.
Może i jesteś za stary, najważniejsze, że te słowa rozumiesz.abaddon1986 pisze:No co?Ja wiem, że są tutaj starsi ode mnie ale ja po prostu jestem za stary na słownictwo typu "zajefajny"
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- mCm86

Ale kto tu mówi o gniewaniu się?
Ja mam tylko uczulenie na niektóre słowa ale niewiele ich jest
A co do samej rozmowy to dobrze, że chociaż mogę z Wami popisać, chociaż nie ukrywam, że znacznie lepiej byłoby pogadać na żywo
Kolekcje Was wszystkich tutaj zgromadzonych dobrze byłoby zobaczyć na własne oczy
Szczególnie Twoją Raflezjo 
- maryjan13

- Od: 27 cze 2010, o 22:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja jestem całkiem starej daty i uważam,że język polski ma tyle ładnych i ciekawych
zwrotów,określeń i przymiotników,których można używać.
Nie potrzebne jest wymyślanie nowych określeń dla podkreślenia czegoś.
Przykładem mogą być wpisy Mieczysława (Akwelan_2009 ),który za pomocą polskich
słów opisuje piękno roślin i kwiatów,wyrażając swój podziw.
Ale to tylko moje zdanie.
zwrotów,określeń i przymiotników,których można używać.
Nie potrzebne jest wymyślanie nowych określeń dla podkreślenia czegoś.
Przykładem mogą być wpisy Mieczysława (Akwelan_2009 ),który za pomocą polskich
słów opisuje piękno roślin i kwiatów,wyrażając swój podziw.
Ale to tylko moje zdanie.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- mCm86

Witam Cię Agnieszko 
Dziękuję za odwiedziny. Miło Cię u siebie gościć
Artysta to bardzo duże słowo i nie wyolbrzymiał bym
W każdym razie cieszę się, że tak uważasz 
W obecnej chwili mój wątek nieco zamarł, bo ani nie mam nic ciekawego do pokazania z mojej "kaktusiarni" ani nic nowego nie stworzyłem od ponad dwóch lat
Mimo to zapraszam każdego odwiedzającego do obejrzenia wątku od pierwszej strony.
Dziękuję za odwiedziny. Miło Cię u siebie gościć
W obecnej chwili mój wątek nieco zamarł, bo ani nie mam nic ciekawego do pokazania z mojej "kaktusiarni" ani nic nowego nie stworzyłem od ponad dwóch lat
Mimo to zapraszam każdego odwiedzającego do obejrzenia wątku od pierwszej strony.
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Ja obejrzałam od początku
widzę, że lubisz duuuże kaktusy
a wlaściwie wszystkie tak jak ja
tyle, że ja bardziej skupiam się na tych kwitnących, ale podoba mi się Twoja urozmaicona kolekcja
Możesz kiedyś zrobić jeszcze zdjęcie tej dużej opuncji?
Zazwyczaj na początku choroby kolekcje są mocno różnorodne i wszyscy tutaj dobrze wiemy jak to jest na początku
a abaddon jest właśnie w tym etapie
Kolejny etap pojawia się po bardzo różnym okresie czasu i charakteryzuje się rozbudowaniem jednego bądź dwóch rodzajów kaktusów w kolekcji
U mnie też w wątku jak i w zbiorku na razie "nic się nie dzieje, jaki tu spokój, nudne wesele"
Gymnol damsii tylko ciągle kwitnie reszta jakaś obrażona czy co
Kolejny etap pojawia się po bardzo różnym okresie czasu i charakteryzuje się rozbudowaniem jednego bądź dwóch rodzajów kaktusów w kolekcji
U mnie też w wątku jak i w zbiorku na razie "nic się nie dzieje, jaki tu spokój, nudne wesele"
Gymnol damsii tylko ciągle kwitnie reszta jakaś obrażona czy co
- mCm86

U mnie nie ma się co spodziewać szału, bo w końcu choroba kaktusowa załapana w tym roku, więc jeszcze wszystko przede mną 
Dużej Opuncji zdjęć na razie nie wstawię, bo jej los jest nieznany... Złapała chyba jakiegoś grzyba, więc została rozczłonkowana. Teraz 2 odrosty się suszą i niedługo pójdą do piachu
W mojej kolekcji Notocactus ma dwa pączki ale nie widzę by rosły więc kto wie czy się nie zasuszyły. G. baldianum ma już dużego pąka i chyba na dniach ujrzę kwiat jeśli obecna pogoda się utrzyma
Nie ma się jednak czym podniecać, gdyż wszystkie kwitnienia w mojej kolekcji nie są moją zasługą
Dopiero w przyszłym sezonie jak coś zakwitnie to będą powody do dumy.
Martwi mnie tylko to zimowanie... Warunki by przezimować moje kaktusy mam (nieużywany, nieogrzewany pokój) ale nie wiem jak to będzie z wybudzaniem
Dużej Opuncji zdjęć na razie nie wstawię, bo jej los jest nieznany... Złapała chyba jakiegoś grzyba, więc została rozczłonkowana. Teraz 2 odrosty się suszą i niedługo pójdą do piachu
W mojej kolekcji Notocactus ma dwa pączki ale nie widzę by rosły więc kto wie czy się nie zasuszyły. G. baldianum ma już dużego pąka i chyba na dniach ujrzę kwiat jeśli obecna pogoda się utrzyma
Nie ma się jednak czym podniecać, gdyż wszystkie kwitnienia w mojej kolekcji nie są moją zasługą
Dopiero w przyszłym sezonie jak coś zakwitnie to będą powody do dumy.
Martwi mnie tylko to zimowanie... Warunki by przezimować moje kaktusy mam (nieużywany, nieogrzewany pokój) ale nie wiem jak to będzie z wybudzaniem