Ogród violetty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Andrzejku, dziękuję za miłe słówka i odwiedzinki. Już pędzę do ciebie.

Izuniu, nie macie innnego wyjścia. Najwyżej zaczniecie sobie włoski z główek wyrywać. ;:112 ;:112 ;:112
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p

Post »

Fachowcy już sobie poszli, domek mam wymalowany. Niestety była jedna strata, a na której bardzo mi zależało, że by nic jej sie nie stało. Moja biedna, malutka hortensja bukietowa, która sobie rosła na rabacie przy schodach została uszkodzona. Połowa gałązek została połamana :( :( :( .
Wygląda teraz bardzo biednie i mizernie. Wiem, że odbije. Ale na efekty będę musiała poczekać do przyszłego roku.
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiolu dzisiaj kolejny raz zaszedłem do Twojego ogrodu, i za każdym razem dostrzegam coś nowego. Podziwiam Twoje zdjęcia są piękne , a zwłaszcza ten rododendron który kwitnie.Mój natomiast w tym roku zastrajkował,choć w ubiegłym roku zakwitł ładnie,nie wiem co jest przyczyną pH ziemi ma 4.5 i jest zdrowy. Natomiast azalie przygotowują sie do kwitnienia .
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
judysia21
50p
50p
Od: 6 maja 2008, o 17:37

Post »

Jak już wykończysz rabatę to pochwal się koniecznie ;:1
Masz cudowne oczko wodne a grill spodobałby się mojemu tacie też planuje zrobić podobny ;:2
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p

Post »

Zenku, Ja też mam jedną azalię, którą posadziłam w zeszłym roku.Już się szykuje do kwitnienia. Mam też malutki różanecznik rów nież posadzony w zeszłym roku i muszę ci powiedzieć, że ma mnóstwo pąków. Przyznam się, że sadząc różaneczniki i azalie nawet nie zastanawiałam się, czy mam w tym miejscu odpowiednią kwasowość gleby. Nawet teraz nie wiem. Powiedz mi, czym to się sprawdza.

Judysiu,dziękuję za odwiedzinki w moim ogródku. Cieszę się, że ci sie podoba. Zaglądaj do mnie częsciej.
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Wiolu, ładny masz ten kącik grillowy :D Sami kleiliście tego grilla, czy może kupiliście gotowy :?:
Ciekawa jestem, bo przymierzam się do budowy grilla ogrodowego tylko ciągle szukam pomysłu :?
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Wiolu, do czego wykorzystasz te szyszki?
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Szyszki...mogę Ci podrzucić ze 20 skrzynek, gdy moje kochane sosny zaczną je znowu zrzucać :wink:
Ale pomysł z rabatką "szyszkową " jest dobry. Chętnie zobaczę ,jak ją już zagospodarujesz.:)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p

Post »

Wiolu, ten grill to od samego początku do samego końca wykonanie mojego męża. On lubi wszelkiego rodzaju przydomowe prace. W tej chwili jest na etapie budowania małej szopki na jakieś narzędzia ogrodowe, doniczki, itp. On nie umie siedzieć bezczynnnie, Ale to dobrze.

Moniko, jak już wcześniej pisałam te szyszki będą wykorzystane do powstającej rabaty. Zamiast kory ta rabata będzie wysypana własnie szyszkami. Zobaczymy jak to mi się sprawdzi.

Ewelino, trochę daleko bym miała jechać po te szyszki. Chyba mi starczy tych co mam. Jak będzie wszystko gotowe na pewno pokażę efekt.
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p

Post »

dzisiaj dla odmiany chciałam pokazać drzewka owocowe, które mamy w wydzielonym, małym warzywniaczku.Oprócz tych drzewek owocowych rośnie nam również już marcheweczka, pietruszeczka, porki, selerki, buraczki, koperek, sałatka, rzodkieweczka. Kwitną truskaweczki, dwa razy już robiłam pyszna szczawióweczkę ze swojego szczawiu. Za tydzień jeszcze tylko mąż dosadzObrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
i ogóreczki i parę krzaczków pomidorków i to wszystko. Niech rośnie.
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
x_m-k
100p
100p
Od: 15 mar 2007, o 10:03

Post »

violetta pisze:dzisiaj dla odmiany chciałam pokazać drzewka owocowe...Niech rośnie.
Mieszanka czarna i czerwona porzeczka-pyszne winko!
Wiśnia-bajkowe winko!!
:wink: :lol:

Dosadź kilka winogronek.

Ostrzeżenia:
Trawa o nazwę której pytałaś w którymś poście (z białymi paskami) jest gorsza niż perz-jeżeli nie ograniczysz jej przez posadzenie w macie rozpanoszy się na całą działkę.
Sumak octowiec-przecięcie korzenia tego drzewka-wynik jak wyżej.

Widzę że lubisz rameczki do zdjęć (mój post na końcu)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 227#317227
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p

Post »

Marusmk, smak takich winek to ja akurat znam, bo mój m robi je od kilku lat. Winogronko też mamy i winko z niego było wyśmienite. Mamy też winko gruszkowo- jabłkowe, którego jednak jeszcze nie próbowałam z racji na mój stan. Ale niech czeka i nabiera mocy.
A z ramkami to się po prostu tak naprawdę bawię i podpisami też. Nie są to może rewelacyjne rozwiązania, ale zawsze jakaś odmiana. No i każdy wie jaką roślinkę przedstawiam.
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Wiolu, wspaniale, że wygospodarowałaś w swoim ogrodzie kącik warzywno - owocowy ;:333
Ja też co roku sieję warzywka i tak się już przyzwyczaiłam, że nie wyobrażam sobie ich nie mieć. Chociaż pielenie ich jest pracochłonne, to potem masz pod ręką co chcesz i ile chcesz i jesteś pewna, że nie nafaszerowane chemią. No i jeszcze ten smak i zapach .........
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Violu właśnie się obudziłam i spieszę donieść, że śniło mi się dzisiaj, że miałam pod drzewami bardzo dużo szyszek ... one spadły z tych drzew (heh mam raptem 3 świerki) i jak zobaczyłam te szyszki to pomyślałam:

- Tyle szyszek.. mogłabym je wykorzysztać ja Viola........ tylko co ona chciała z nimi zrobić??????

:) heh to forum uzależnia ... już po nocach mi się śni :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p

Post »

wiolu, ja też nie wyobrażam sobie, żebym nie miała pod reką warzywek na obiad. jest to bardzo wygodna, zawsze świeżutkie i wiadomo, że zdrowe.W tym roku to mój mąż zajął sie warzywkami, A moja babcia i mama przejęły pilelenie. Ja już nie daje rady. Tak naprawdę to już nie moge doczekać sie rozawiązania.

Izo, to już masz koszmary szyszkowe. Ja już swoje rozsypałam. Niestety mam ich za mało. trzeba dowieść.
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”