Moje ogródkowe zmagania cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ogródkowe zmagania cz.2

Post »

Jolu no u mnie właśnie obojętna jest byłoby mu dobrze, ale mój żywopłocik będzie niziutki max na 20-30 cm. więc powojnik nie wchodzi w grę
Dodatkowo będziemy przesadzać ze środka głóg na boczną rabatę, a na środku jakieś bardziej rozłożyste drzewko wyląduje np.jabłonka, a pod nią okrągła rabatka.., no ale to wszystko dopiero za rok. Trzeba dać odpocząć portfelowi, bo się chudy robi :;230
Jabłonkę może uda mi się załatwić z sadu za płotem ;:224
Danusiu witaj ;:168, ja przed domem mam właśnie bukszpanowy płotek, na razie mało zwięzły, ale dopiero w tym roku robiony. Z tylu też będzie niziutki jak pisałam wyżej, ot tak żeby było bardziej zielono. Wydaje mi się, że jak trochę zamknę taras obwódką, to się zrobi bardziej przytulnie, jeszcze jak zamontujemy markizę, bądź pergolę nad całym tarasem ;:173 . Nie wiem, czy mój dom utrzyma tak duży stelaż od markizy, (bo to prawie 8m szerokości), wtedy trzeba będzie zrobić konstrukcję pod pergolę po której będzie się opuszczał daszek
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu mój M też załapał niedawno bakcyla ale teraz niestety muszę wszystkie zmiany z nim konsultować ;:131 Hakuro nieźle Ci się rozrosła, ja mam ostatnio z nią problemy, brązowieją jej listki i chyba złapała jakiegoś grzyba.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu to konieczny oprysk, to pewnie po tych deszczach. Ja też muszę psiknąć ale róże. Hakuro na fotce jest już po strzyżeniu ;:108

Moje cebulowe zakupy
CZOSNKI - CZOSNEK OZDOBNY HAIR - ZIELONY 5 SZT.

ZAWILCE - ZAWILEC POJEDYŃCZY MR. FOKKER 10 SZT.

ZAWILCE - ZAWILEC PEŁNY MOUNT EVEREST 10 SZT.

ZAWILCE - ZAWILEC PEŁNY ADMIRAL 10 SZT.

CZOSNKI - CZOSNEK OZDOBNY RÓŻOWY 10 SZT.

CZOSNKI - CZOSNEK KAZACHSTAŃSKI 10 SZT.

KROKUSY - KROKUS RUBY GIANT 10 SZT.

LILIOWCE - LILIOWIEC DOUBLE DREAM 1 SZT.

IRYSY - IRYS BRÓDKOWY SEN LAC 1 SZT.

Ostatnia pozycja ma niesamowity kolor kwiatów ;:167
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, nazwałaś mnie Agatką? To ja Marzena- sosenki4 :wit . Spokojnie ligustr można sadzić i ciąć na niski żywopłocik. A może jakąś tawułkę niską?
Ja z ligustru robię żywopłot taki do 1-1,3m od ulicy z boku. Przy bramie mam sadzone tuje, są jednak niezawodne na ten cel.
To roślinki u mnie będą chyba w środę a nie jutro. Ale pewnie nic im nie będzie.
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Madziu,ale zakupy ;:224 Szalejesz w tym roku na całego :tan Sklepy już mają cebulki jesienne?
Lampki pięknie w komponowały się w rabatki ;:108
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, ty już cebulkowe kupujesz............nieuchronnie idzie jesień!!! :cry:
Zamówiłaś na All.?
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sosenko oczywiście, ze jestes Marzenka, wybacz mi imienna pomyłkę ;:168 . Nie wiem czemu tak sie rabnelam ;:224
Pipio zamowilam cebulki na all, ale wysyłka będzie dopiero po 25 sierpnia. Będę miała sporo czasu żeby rozplanowac nasadzenia. Nie chce posadzić bezmyślnie jak rok temu i chce pooznaczac nazwami miejsca gdzie bedą wsadzone.
Renatko do jesieni jeszcze chwilka, ale tak jak pisałam wyżej, chce poplanowac. Znając zycie jeszcze pewnie cos dokupie i muszę jakoś rozsądnie to powsadzac żeby nie latać z roślinami co roku z miejsca na miejsce.

Lecę kosić trawke ;:108
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Świetny pomysł z jesiennymi zakupami o tej porze, masz większy wybór a poza tym czas na spokojne rozplanowanie nasadzeń. ;:333 Ja niedługo też się rozejrzę, niedawno widziałam zawilce jesienne (ja mam tylko te kwitnące latem) i planuję zakup.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu no też wychodzę z tego założenia. Dzisiaj znajoma przyniosła mi białe floksy i różowego z trójkątnymi listkami, dostałam paczuszkę od Sosenki ( ;:196 dziękuję Marzenko)
Chciałabym kupić jeszcze
przetacznika różowego, fioletowego i białego
tawułkę bordową
świecznicę
orliki
bodziszka
floksy szydlaste
tojeść, no i przyjdą nasionka-pisałam o nich kilka dni temu

aaaa i mam zamówioną liatrę białą, ale dostanę dopiero jak przekwitnie ;:1
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, Ty już jesienne zakupy robisz? ;:oj to mimo wszystko zbyt dołujące ze jesień tak blisko...ja poczekam do września.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu ;:196 , nic się nie stało. W liceum pani od W-F całe 4 lata wołała na mnie Mariola, a później gdzieś Małgosia mi mówili :wink: .
O kurcze, planujesz orliki, a ja mogłam Ci zapakować ;:223 . No nic, może jeszcze będzie okazja :tan

-- 24 lip 2012, o 11:32 --

Madziu ;:196 , nic się nie stało. W liceum pani od W-F całe 4 lata wołała na mnie Mariola, a później gdzieś Małgosia mi mówili :wink: .
O kurcze, planujesz orliki, a ja mogłam Ci zapakować ;:223 . No nic, może jeszcze będzie okazja :tan
Awatar użytkownika
kureczka81
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 14:11

Post »

hortensja Bobo ;:167 różyca pienna super. Magda, a czemu ochlastałaś tak pęcherznicę Diabolo?
" Chcesz być szczęśliwy przez całe życie - załóż sobie ogród ! "
pozdrawiam maniaków natury Agnieszka
róże kureczki81
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu no robię..może w końcu nacieszę się siedzeniem i drzemaniem w ogródku, bo cały czas coś robię, a tak będę miała już spokojną głowę i wiem, że za dużo kupić nie mogę, bo roślinki/cebulki/nasionka pozamawiane. Znając życie, to pod koniec lata już by mi się nie chciało planować itp. Wyrysuję sobie wszystko wcześniej i tyle. Tym bardziej, że mój urlop dopiero będzie w sierpniu-dokładnie jeszcze nie wiem kiedy, bo mnie biuro jedno wyrolowało na zaliczkę do Maroka ;:222 (to długa historia)
Marzenko szkoda, że z orlikami się nie dogadałyśmy-no trudno :D Jeszcze pewnie będzie okazja na wymianki
Kureczko będę ją prowadzić na pniu, zobaczymy co wyjdzie ;:224 Zaczęła mi tłamsić roślinki po bokach ;:222 A taka była maniunia, ledwo ją było widać na początku wiosny :;230 Rok temu w ogóle nie przyrosła

Zauważyłam, że na hibiskusie pojawiają się malutkie pączki-mam nadzieję, że pięknie zakwitnie, to samo z pięciornikiem, który odbił od zera i zrobił się niezłym krzaczyskiem.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Już robisz zakupy jesienne? zazdroszczę Ci. Ja się jeszcze nie otrząsnęłam po wydatkach wiosennych ;:224
Ale czosnki też będę chciała kupić, mam nadzieję że ta zima będzie normalniejsza i mi nie wymarzną ;:131
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Madziu widzę, że szalejesz z zakupami ;:224 Dobrze jest zaplanować, bo potem się nie pamięta co gdzie się posadziło :wink:
Rabatka zostałam pięknie uzupełniona ;:138 Mam pytanko odnośnie tej wierzby piennej. Mój M dostał taką w prezencie i nie wiem jak ją przycinać i kiedy by była taka gęsta ;:223 ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”