Vanilia przepiękna, a jeszcze powiem Veltava wypuściła piękne długie gałązki ale pewnie w tym roku już nie zakwitnie, było tylko kilka kwiatów na dole
Ogródek An-ki cz.7
- tara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek An-ki cz.7
Aniu jestem alergikiem ale musiałam pospacerować wśród Twoich piękności, lilie u mnie w tym roku dały ciała a miało być liliowo
u nas deszcze, zimno a miało być gorące ba upalne lato, nawet zauważyłam kwitnie chryzantema 26 lipca idzie szybkimi krokami i żegnaj lato na rok....
Vanilia przepiękna, a jeszcze powiem Veltava wypuściła piękne długie gałązki ale pewnie w tym roku już nie zakwitnie, było tylko kilka kwiatów na dole
jednym słowem przewróciło się jej w głowie ale i tak jest pieknością, pozdrawiam cieplutko
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Aniu, piękne lilie u Ciebie kwitną. Z wszystkich odmian najbardziej chyba lubię trąbkowe. Nie są tak nachalne urodą jak orientalne a pachną wspaniale.
Wiesz może co to za odmiana na pierwszych zdjęciach z 14go?
Wiesz może co to za odmiana na pierwszych zdjęciach z 14go?
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wspaniałe lilie u Ciebie!
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Lilie piękne..... pewnie pachną obłędnie. Jak tam różyczki szykują się do ponownego kwitnienia
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Aneczko, wiesz co to za odmiana?

Chyba mam to samo, tylko nn

Chyba mam to samo, tylko nn
Aniu niestety nie wiem.Dostałam jako mix.
Zakwitła i pachnie bardzo mocno Extravaganza

i pełne

Maju róże szykują się do powtórki ale zawsze coś kwitnie.

Kropelko-Mariolko-dziękuję.troszkę już ich się uzbierało.Ponieważ lilie nie zjmują aż tyle miejsca to ciągle coś będę kupować.

Zakwitła i pachnie bardzo mocno Extravaganza

i pełne

Kropelko-Mariolko-dziękuję.troszkę już ich się uzbierało.Ponieważ lilie nie zjmują aż tyle miejsca to ciągle coś będę kupować.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu masz piękne lilie też mam kilka ale nie takie ładne. Co do Mary Rose to jest twoja tylko powiesz kiedy mam Ci ją wykopać.
Danusiu ja nawet już jej miejsce załatwilam.Hortensja talerzowa poszła w dobre rąsie a w jej miejsce posadzę właśnie Mary Rose.Ta rabatka jest właśnie dla różowych (zaplątały się tam 2 szt o mocnym ubarwieniu ale to tylko dodało pieprzyku).Już się cieszę bo na zdjęciu wygląda bardzo ładnie.Dokupiłam też oblatującą szybko różycę,będzie do pary(Heritage)
Musimy więc przyjechać.
Dorotko na pierwszym zdjęciu są azjatki a potem też nie wiem co posiadam
Znaczniki gdzieś się zapodziały.Biała trąba to Ilusive.
Dla Danusi mi dla Ciebie moja ulubienica(z nowych róż)-Garden of Roses(Joie de Vivre,Cream Flaver Circus...)

Aniu Taro-niestety moja Vltawa w tym roku marna.Jednak przetrwała i myślę,że w przyszłym roku(zależy jaka zima będzie) będzie mnie cieszyć bukietami kwiecia.Szkoda,że nie możesz wąchać lilii-ale wiem co to alergia i trzeba być bardzo ostrożnym.

Musimy więc przyjechać.
Dorotko na pierwszym zdjęciu są azjatki a potem też nie wiem co posiadam
Dla Danusi mi dla Ciebie moja ulubienica(z nowych róż)-Garden of Roses(Joie de Vivre,Cream Flaver Circus...)

Aniu Taro-niestety moja Vltawa w tym roku marna.Jednak przetrwała i myślę,że w przyszłym roku(zależy jaka zima będzie) będzie mnie cieszyć bukietami kwiecia.Szkoda,że nie możesz wąchać lilii-ale wiem co to alergia i trzeba być bardzo ostrożnym.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu właśnie widzę kwitnące śliczności
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Aniu, masz bardzo dorodne lilie...
Kurcze... moje nie dość że połowa przepadła, to reszta taka sobie...
Aniu, nadrobiłam zaległości... widoki kwiecia jak zawsze zapierają dech... może za rok i ja będę miała różany busz... czy lilie można sadzić w półcieniu? myślę o kompozycji wśród rh i azalii...
Aga, właśnie mam posadzone w cieniu i pólcieniu azjatki i doskonale sobie poradziły.
Powtykałam cebulki za rh i gdzie się dało.No i mam ukwiecone rhododendrony.Nie wzięłam tylko pod uwagę,że rh tak poszły mi wzwyż,że przysłonily lilie ale te co z boku i przodu posadziłam, doskonale ukwieciły rabatkę.
Pomysl był Moniki i jej sugestia.Muszę Jej podziękować ,bo jeszcze tego nie uczyniłam.
Gabi dzięki-jakoś tak wyszły chociaż widzę,że pare lilii gdzieś wsiąkło.Zalatwily je albo nornice albo mróz.
Edulkotku wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj-będziemy razem wąchały i nie tylko u mnie .Moim sąsiadkom też zakupiłam lilie więc ogródkow jest co najmnie 3 z takimi pachnidłami.
Maju ,pięknie kwitnie RU,Okrywowe Feiry,Garden of Roses,Ch.de Gaulle,Anisade,Astrid Lindgren.Reszta tak sobie.

Powtykałam cebulki za rh i gdzie się dało.No i mam ukwiecone rhododendrony.Nie wzięłam tylko pod uwagę,że rh tak poszły mi wzwyż,że przysłonily lilie ale te co z boku i przodu posadziłam, doskonale ukwieciły rabatkę.
Pomysl był Moniki i jej sugestia.Muszę Jej podziękować ,bo jeszcze tego nie uczyniłam.
Gabi dzięki-jakoś tak wyszły chociaż widzę,że pare lilii gdzieś wsiąkło.Zalatwily je albo nornice albo mróz.
Edulkotku wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj-będziemy razem wąchały i nie tylko u mnie .Moim sąsiadkom też zakupiłam lilie więc ogródkow jest co najmnie 3 z takimi pachnidłami.
Maju ,pięknie kwitnie RU,Okrywowe Feiry,Garden of Roses,Ch.de Gaulle,Anisade,Astrid Lindgren.Reszta tak sobie.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
jej Aniu Charles jest piękny i ten kolor!
taaaaki lawendowy.... no cudny!
no przypomina Novalisa! 
taaaaki lawendowy.... no cudny!
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu Extravaganza przepiękna, taki śliczny piegusek
Hortensja cudo, moje niestety nie zakwitły w tym roku , wszystkie przemarzły, chciały otwierac pąki już w styczniu, tak było ciepło
....i brak kwitnienie był oczywisty
U Ciebie bajeczny krzaczor...
Hortensja cudo, moje niestety nie zakwitły w tym roku , wszystkie przemarzły, chciały otwierac pąki już w styczniu, tak było ciepło